Europatipset 10/3: Toppfotboll på schemat

Published by Anton on

europatipset
europatipset

I söndagens Europatips hittar vi fotboll från de stora ligorna runt om i Europa. Bland annat tar Arsenal emot Manchester United som i helgen avancerade vidare till kvartsfinalen i Champions League. Vi har ett Real Madrid som reser till Valladolid och ska försöka skaka av sig Champions League-floppen man haft bakom sig. 

Som vanligt lägger du ditt system hos Svenska Spel. 

1.  Arsenal  Arsenal VS Manchester United manchester united 

2.36   |   3.60   |   3.10

1et

Arsenal föll rejält mot Rennes i veckan medan Manchester United som på förhand var uträknade mirakulöst löste ett CL-avancemang mot PSG. Manchester United har plockat poäng på löpande band efter Solskjaers inträde på tränarposten. Jag kan dock inte blunda för att Manchester United som fått lite väl god utdelning med tanke på hur spelet sett ut, är rejält överstreckade här till 37%. För mig råder det inga tvivel om att värdet här ligger på Arsenal och jag spelar därför den raka ettan.

Skador & avstängningar:

Arsenal: Bellerin, Holding, Torreria, Welbeck

Manchester United: Lingard, Mata, Sanchez, Valencia

2.  Chelsea  Chelsea VS Wolverhampton Wolverhampton 

1.56   |   4.10   |   7.15

1X2

Chelsea har säsongen igenom varit starka hemma på Stanford Bridge även om spelet inte alltid övertygat. Wolverhampton har blandat och gett lite under säsongen. Högsta nivån i laget är riktigt hög. En viss rotation i Chelsea är nog att vänta med tanke på stundande Europa-spel och jag ser en potentiell kupongrensare och väljer därför att gardera upp den raka ettan med krysset.

Skador & avstängningar:

Chelsea: Van Ginkel

Wolves: Bennet

3.  fiorentina  Fiorentina VS Lazio lazio 

2.75   |   3.43   |   2.55

x2et

Fiorentina har efter en fin period börjat skaka lite. Gästerna Lazio kommer stärkta från en övertygande seger mot rivalen Roma. Jag håller Lazio som knapp favorit, men La Viola är inte enkla att besegra i Florens och krysset måste följa med.  

Skador & avstängningar:

Fiorentina:

Lazio: Wallace

4.  frosinone  Frosinone VS Torino torino 

4.45   |   3.33   |   1.92

1X2

Frosinone har inte lyckats vinna en enda ligamatch på hemmaplan under hela säsongen. Har mycket svårt att se det ske under denna söndagen heller. Torino har spelar upp sig rejält och har tre riktigt fina matcher i ryggen. Här bör Frosinone få det jobbigt mot Bellotti & co och den raka 2:an är ett faktum.

Skador & avstängningar:

Frossinone: Cassata, Ghiglione

Torino: –

5.  sassuolo  Sassuolo VS Napoli napoli 

6.15   |   3.95   |   1.59

1X2

Sassuolo har efter en riktigt fin höst tappat bort sig själva någonstans på vägen. Endast en seger på de senaste 11 matcherna har det blivit för de grönvita. Dessutom har Boateng som var lagets bästa spelare under hösten lämnat för Barcelona. Napoli spelade i Europa så sent som i torsdags. Bredden Napoli numer besitter gör dock att varningens finger för rotation faktiskt uteblir. Jag har svårt att se ett annat utfall än en tvåa här oavsett hur mycket Napoli roterar. 

Båda lagen har dessutom sina ordinarie målvakter avstängda, även här fördel Napoli eftersom Consigli vanligtvis med sin erfarenhet styr och ställer en hel del i Sassuolo.

Skador & avstängningar:

Sassuolo: Consigli

Napoli: Albiol, Meret

6.  sampdoria  Sampdoria VS Atalanta atalanta 

3.55   |   3.40   |   2.13

1X2

Atalanta har varit säsongens succélag i den Italienska ligan. Med sitt respektlösa och offensiva spel går de inte att räkna bort i någon match. I Sampdoria däremot hittar vi säsongens spelare i Fabio Quagliarella som ser ut att nå sitt livs form vid en ålder av 36 år. Även om Atalanta är ganska klar favorit här är det aldrig enkelt att åka till Genua och hämta 3 poäng. Båda lagen slåss för en Europaplats och jag väljer att helgardera här.

Skador & avstängningar:

Sampdoria: Caprari

Atalanta: – 

7.  girona  Girona VS Valencia valencia 

3.15   |   3.22   |   2.45

x2et

Rodrigo visade som så många gånger förr vägen för Valencia i veckans Europamatch. Girona gick igenom en rejäl svacka men ser ut att ha hämtat sig med besked. Så sent som för en vecka sedan besegrades Barcelona och Girona har nu tre raka utan förlust. Valencia brukar kunna ha det tufft borta mot den här typen av lag och i kombination att vi kan ha lite trötta ben här jag tycker absolut det är värt att gardera upp med X2  här.

Skador & avstängningar:

Girona: Aday, Luiz, Mojica, Juanpe? Planas?

Valencia: Garay? Gimenez?

8.  levante  Levante VS Villareal villareal 

2.80   |   3.55   |   2.52

x2et

Det är oerhört svårt att sätta en stämpel på Villareal. I ligan har man haltat rejält medan man i Europa har spelat riktigt bra. Läget i Levante ser å andra sidan inte speciellt mycket ljusare ut, 6 förluster på de 9 senaste matcherna. Villareal besitter en spets som Levante helt saknar men det finns trotsallt en del frågetecken huruvida Villareal kan ta fart även i ligan och jag tvingas gardera tvåan med ett kryss även här.

Skador & avstängningar:

Levante: Doukoure, Postigo

Villareal: Bonera, Gonzalez Soberon, Trigueros

9.  sevilla  Sevilla VS Real Sociedad real sociedad 

1.66   |   4.25   |   5.12

1X2

Sevilla är på pappret stora favoriter här. Stötte på problem i veckan mot Slavia Prag. Ben Yedder fortsätter ösa in mål vilket såklart är ett stort plus. I övrigt kan formen ifrågasättas. Sociedad har ett par tunga avbräck men brukar bjuda upp till kamp och jag tror Sevilla kan få det tufft här och går faktiskt för helgarderingen.

Skador & avstängningar:

Sevilla: Kjaer, Nolito

Real Sociedad: Illarramendi, Llorente, Willian Jose

10.  valladolid  Valladolid VS Real Madrid Real Madrid 

5.26   |   4.30   |   1.62

x2et

Kaotisk vecka för marängerna som fick se sig fullständigt utspelade mot Ajax i veckan. Efterspelet har kommit att handla om Solaris troliga uttåg från klubben. Trots tunga avbräck i Ramos och Vinicius ser jag inget annat utfall än segern för Real Madrid. En ny förlust här skulle verkligen sänka förtoendet. Jag tror vi får se ett Real Madrid som är rejält revanchsuget. Vi garderar dock upp med krysset!

Skador & avstängningar:

Valladolid: Alcaraz, Luismi, Plaza, Toni

Real Madrid: Carvajal, Llorente, Lucas, Ramos, Vinicius

11.  olympique marseille  Marseille VS Nice nice 

1.50   |   4.50   |   6.35

1et

Omöjligt att analysera denna matchen utan att ta upp Super Mario (Mario Balotelli). Balotelli som återigen är som pånyttfödd har verkligen visat världen att han inte är att räkna ut trots att han hunnit bli 28 år. Har verkligen hittat rätt i Marseille ihop med Thauvin och Marseille har återfått formen. Åkte på en snöplig förlust senast mot St Etienne. Marseille är rejält hemmastarka samtidigt som Balotellis forna klubb Nice har ett uselt bortafacit. 

Skador & avstängningar:

Marseille: Amavi

Nice: Danilo

12.  saint etienne St Etienne VS Lille lille 

2.50   |   3.27   |   2.95

x2et

Tabellfemman mot tabelltvåan. St Etienne med en seger i ryggen mot Marseille utan att imponera. Lille är otroligt formstarka för tillfället. Har ingen chans att rå på PSG i toppen men kommer behöva avsluta säsongen starkt för att hålla undan Lyon och knipa den andra direktkvalificeringsplatsen till nästa års Champions League. St Etienne har chans på tredjeplatsen och därmed en kvalplats. Med tanke på hur det såg ut förra veckan verkar man dock redan gett upp hoppet och väljer att spela Lille här. Garderar dock upp med kryss.

Skador & avstängningar:

St Etienne: Gabriel, Monnet, Salibur

Lille:

13.  hannover Hannover VS Bayer Leverkusen bayer leverkusen 

7.85   |   5.27   |   1.35

1X2

Bayer Leverkusen spelar riktigt bra fotboll för tillfället. Är i allra högsta grad inblandade i kriget om Europaplatserna och visar inga tendenser på att sakta ner. Kai Havertz och Leon Bailey är bara två av spelarna som verkligen visat framfötter under säsongen. Här har ett Hannover under nedflyttningstrecket inget att hämta, förväntar mig en övertygande seger för Bayer Leverkusen.

Skador & avstängningar:

Hannover: Bebou, Fullkrug, Ostrzolek, Prib, Sorg

Bayer Leverkusen: –


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *