Det bränner till både högt och lågt när novembers första Europatips går av stapeln. Premier League, Allsvenskan, Serie A och La Liga ska alla avhandlas och när strecken på många ställen hamnat snett är det som upplagt för fin utdelning i detta getingbo till kupong!

Europatipset förslag

Spelstopp: 14:29

1. Manchester United – Arsenal 

Kupongen inleder starkt och avslutar likaså, men var sak har sin tid. Inte helt olikt jättemötet mellan United och Arsenal som minskat i relevans i takt med att Ferguson, Wenger och tillhörande trovärdiga titelaspirationer försvunnit. Nybyggen är inte rätt ord men likt husen under konstant konstruktion nere på kontinenten, där armeringsjärnen sträcker sig mot skyn, avger bägge gäng en ofullständig aura. Manchester United är visserligen inne i en fin period men inget är nytt under under Sol(skjaer) och mot ett Arsenal som börjat i rätt ände, med försvaret, är ingenting givet. Värdarna är precis som gästerna bäst mot bra motstånd och med tanke på att United alltid har en härdsmälta runt hörnet bör ettan garderas på studs. 

2. Newcastle – Everton 

Coleman, Richarlison, Holgate och Digne är alla integrala i Ancelottis lagbygge. Samtliga saknas mot Newcastle och det gör utsikterna, både offensivt och defensivt,  klart bistrare för Everton som förlorade med klara 0-2 mot Southampton senast. Newcastle är, trots att de ofta blir överösta med skit, ett lag med kompetens och om man bara håller sig till vilka spelare som finns att tillgå med Saint-Maximin, Almirón, Wilson och inte minst supersub Andy Carroll är skatorna alltid ett lag med chans på poäng. Alla tecken i oviss kamp!

3. Tottenham – Brighton 

31 procent av Harry Kanes passningar till Heung Min Son har varit assist, det kan man suga på när man räknar framspelningar istället för får i kvällsmatchen mellan Tottenham och Brighton. Att frontfirman ska ge fog för strecken som finns att spela hos Svenska Spel i nuläget är dock inte ens på kartan. Spurs är långt ifrån ett självspelande piano i nuläget vilket visades med besked borta mot Antwerpen i torsdags, då Mourinhos mannar förlorade med 0-1 efter en urusel insats. Försvaret är ett fortsatt problem och spelet på Tottenham Stadium, där de fortfarande inte vunnit i höstens ligaspel, likaså. Även om Brighton inte riktigt fått med sig resultaten har insatserna varit genomgående starka, 3-0 segern mot United glömmer vi inte, och med det högervridna värdet är det bortalaget som agerar utgång.

4. Elfsborg – IFK Norrköping 

Vi lämnar England och tar sats mot Allsvenskans slutstrid där Elfsborg och Norrköping krigar vidare om Europaplatserna. Bägge gäng har samlat ihop 40 poäng inför, och bägge gäng har på olika sätt haft svårt att få ihop prestationerna över flera matcher. För Norrköpings del handlar det mycket om att försvaret inte funkar vilket gör laget lite oberäkneligt och i Elfsborg är det främst målskyttet som gått i stå efter tappet av Jesper Karlsson. Frågan är dock vilket som är värst? Bland lagen på den övre halvan av Allsvenskan är det bara Sirius som släppt in fler mål än Norrköping, medan boråsarnas bekymmer trots allt inte fått större följder än två förluster på deras senaste sjutton allsvenska matcher. Börja till vänster, där strecken är som glesast.

5. Hammarby – Häcken 

Hammarby har hittat god höstform. Tre segrar och ett kryss är facit för de fyra senaste grönvita matcherna och det gör att laget nu återigen närmat sig Europaplatserna. Häcken är på motsatt väg efter endast en seger på de fyra senaste, men även om en liten svacka infunnit sig råder det ingen tvekan om att laget håller klass. Göteborgarna ligger alltjämt före Bajen i tabellen och med seriens näst bästa försvar – endast Malmö har släppt in färre mål – så är det svårt att kliva av tvåan till dessa streck. Gubben är en tänkbar utgång på mindre system, alla tecken föredras på större. 

6. IFK Göteborg – Örebro 

Agnarna ska sållas, fisken ska rensas, IFK Göteborg ska rädda säsongen. Den blåvita klassikerklubben har i nuläget endast två poäng kvar ner till kvalplats och det gamla hemvändargardet kommer således högmotiverade till denna drabbning. Det gör inte Örebro i samma utsträckning, som i och med segern mot Helsingborg senast i stort sett säkrade kontraktet. Med motivation, hemmaplan och streck i sin ringhörna blir Blåvitt en bra spik.

7. Falkenberg – Djurgården 

Falkenberg har bromsat fallet och efter fyra pinnar på de två senaste matcherna har laget nu återigen fast mark i siktet. Hasse Eklunds mannar fick måhända inte med sig mer än kryss mot bottenkollegan Kalmar senast, men i matchen mot formstarka Örebro dessförinnan visade de västkustska värdarna faktiskt något som ändå touchar, om än inte klass, så åtminstone någon form av höstruskig desperation. Det kan räcka långt när vi vänder blad inför våren om ett par omgångar, det kan räcka långt redan mot Djurgården. Gästerna har visserligen hittat lite form på slutet, men på resande fot har de alltjämt bara vunnit en enda match de senaste två månaderna. När procenten dragit i väg som de gjort kan det vara läge att chansa bort tvåan.

8. Mjällby – Östersund 

Mjällby bjuder in till möte på Strandvallen dit Östersund reser med 1-3 mot Bajen i baken. Förlusten är nog dock inte något som rör gästerna nämnvärt och med tanke på vilket stökigt år klubben har haft får man förmoda att de är mer än tillfreds med en stabil mittenplacering. Detsamma kan med stor säkerhet sägas även om Mjällby i deras första allsvenska säsong, men än är laget från Listerlandet inte riktigt klara för nytt kontrakt. Med hemmagräset under fötterna bör de dock kunna säkerställa den saken. Här har de bara förlorat en av sina senaste åtta matcher och när strecken sitter ungefär som de ska känns det vettigt att strecka från vänster. 

9. Sirius – Kalmar FF 

Det är tufft att vara kalmarit. Smålänningarna är av allt att döma Allsvenskans sämsta lag och det visade man inte minst i bottenbataljen mot Falkenberg, där de bara fick iväg ett enda skott på mål. Att de ska få iväg fler borta på konstgräset mot Sirius känns föga troligt och med tanke på hur fina Rydströms gäng sett ut är det inte mycket som talar för något annat än en hemmaseger. Speciellt när viktige Stefano Vecchia åter finns att tillgå efter sin avstängning. Ettan singlas trots viss överstreckning.

10. Roma – Fiorentina 

Vi flyttar fokus till den eviga staden där mötet mellan Roma och Fiorentina tar vid. Romarna har inte haft någon större lycka under säsongen varken inhemskt eller internationellt och med torsdagens kryss mot i sammanhanget högst mediokra CSKA Sofia bör man se upp med att lägga sina ägg i hemmakorgen. Fiorentina har ett stort kunnande i truppen där spelare som Ribéry blandas med lite mer okända namn som stjärnskottet Castrovilli, som gjort fyra mål på fem matcher. Får inte Roma, som snittar två insläppta per match, ordning på honom kan det bli jobbigt att axla det stora favoritskapet de givits. X2 måste in, även om alla tecken tecken föredras.

11. Napoli – Sassuolo 

Napoli har hittat åtminstone förordet till ett framgångsrecept under Genaro Gattuso. I torsdags åkte laget till San Sebastián och spöade de spanska serieledarna och i Serie A ligger laget tvåa efter fem omgångar. Ett nytt kontrakt för Gattuso ryktas redan vara på väg upp på bordet i katakomberna på San Paolo och i nuläget verkar allt vara frid och fröjd för Italiens kanske stabilaste fotbollslag i nuläget. Är Sassuolo är laget att sänka smolk i glädjebägaren? Kort sagt, nej. Gästerna har fått en flygande start rent poängmässigt, men motståndet har varit av idel bottenklass och när det nu blir betydligt tuffare emot får man svårt att räcka till. Ettan är en sund spik.

12. Celta Vigo – Real Sociedad 

Det låg i luften, Real Sociedads nederlag mot Napoli i torsdags. I Spanien leder laget den haltande ligan inför helgen men även där har ett nederlag legat i luften rent spelmässigt och frågan är nu om olyckan för ovanlighetens skull kom ensam eller om det blir sura miner även mot Celta? Inget vet såklart säkert, men det råder inget tu tal om att Vigo kan ställa till stora besvär med Aspas, Dénis Suárez och Nolito i spetsen. Med en ofarlig Isak på topp kommer ett förmodat slitet bortafölje få problem och med värdet till vänster sitter 1X fint.

13. Valencia – Getafe 

Sist men inte minst var det, ja. Derbi della Shithousery, eller skithuseri som den eminente radioexperten Richard Henriksson föreslagit(?) för akademiens nyordsbok, går av stapeln på den spanska östkusten. Inte för att Madrid och Valencia ligger kloss an rent geografiskt, långtifrån, utan snarare för att dessa möten har en tendens att bli minst sagt stökiga. Tänk Barcelona mot Real Madrid under Pep/Mourinho fast med blodvite och läktarvakter som får skilja på lagen så börjar ni närma er – och förstå att detta, det är en match som bör ses. Vem som svingar snabbast återstår att se, men rent fotbollsmässigt ska det vara fördel Getafe som under Bordalás alltid är med och slåss kring Europaplatserna medan apelsinodlarna, efter sommarens nedmontering och kroniska misskötsel, har tre raka torsk och snarare är glada om de löser en lugn mittenplacering. Till rådande streck är tvåan en tänkbar spik.

Omgångens säkra: Napoli

Är det något som är säkert på denna kupong är det att det är tunnsått med säkra tecken. Napoli är dock så nära det går att komma. De ljusblå är i fin form, har hemmaplan och håller en i grunden klart högre klass än Sassuolo. 

Omgångens skräll: Falkenberg

Det finns en hel drös att välja mellan, men Falkenberg drar längsta strået på naturgräset på Falcon Alkoholfri Arena. DIF har gått på många nitar i år och känns långt ifrån lika stabila som den hutlösa streckningen gör gällande. När FFF krigar för nytt kontrakt går ingen 08:a säker!

1. Man United – Arsenal 1x

2. Newcastle – Everton 1×2

3. Tottenham – Brighton x2

4. Elfsborg – Norrköping 1

5. Hammarby – Häcken 12

6. Göteborg – Örebro 1

7. Falkenberg – Djurgården 1x

8. Mjällby – Östersund 1

9. Sirius – Kalmar 1

10. Roma – Fiorentina 1×2

11. Napoli – Sassuolo 1

12. Celta Vigo – Sociedad 1x

13. Valencia – Getafe 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips
Datum

01 nov 202014:30
Rekare

Oskar
Rek

Tips & analys
Odds

Bästa spelbolagen
SpeedySpel
SpeedySpel

50 kr freebet utan omsättningskrav

Campobet
Campobet

100 % upp till 100 SEK

PAF casino
PAF casino

99 Free spins

Bäst casinobonus
Voodoodreams
Voodoodreams

100 % upp till 100 SEK

NYSpins Casino
NYSpins Casino

100 % upp till100 SEK

Duelz Casino
Duelz Casino

100 % upp till 100 SEK

Match:
Europatipset
Rek:
Tips & analys
Odds:
-