Europatipset 26/5: Fotbollsmix

Published by Oskar on

europatipset

Söndagen tar oss på en rejäl Europtrip där vi får se allt från nordisk fotboll, till intensiva italienska möten där båda lagen har något att slåss för. Som vanligt har vi valt våra tecken och du lägger din egna stryktipskupong hos Svenska Spel.

1. djurgårdenDjurgården VS Östersund östersund

1X2

Djurgården har rest sig efter dubbla derbytorskar och kommer till söndagens match med två rakas segrar och 5-0 i målskillnad. Fick Radetinac utvisad efter bara kvarten senast mot Elfsborg men lyckades ändå vinna. 

Östersund har fyra raka utan seger och har släppt sju mål det senate två matcherna. Östersundbåten verkar ta in vatten och är svårslagna på hemmaplan. Krysset garderas dock. 

2. kalmar Kalmar VS Elfsborg elfsborg

1X2

Kalmar har bara fått med sig två segrar i årets allsvenska. Kryssar för mycket för att ha häng på toppen och kommer med två raka förluster. 

Hos Elfsborg är det samma visa som alltid, man vinner hemma och förlorar borta. På hemmaplan har man ännu inte förlorat och på bortaplan har man endast en vinst. Bör få det tufft här, senast lagen möttes vann Kalmar med 1-0 och Kalmar känns starkare nu än då. Krysset garderas här med. 

3. fiorentina Fiorentina VS Genoa genoa

1X2

Fiorentina slutade precis under europaplatser förra säsongen och denna säsongen slåss man för sin överlevnad. Förlorar man här samtidigt som Empoli vinner sin match är det tack och hejdå för Fiorentina i Serie A nästa säsong. Fiorentina är just nu Serie As formsvagaste lag med fem raka förluster. 

Även Genoa visar upp en dyster form där senaste segern kom i mars. Öppet möte där båda lagen måste vinna. 

4. inter Inter VS Empoli empoli

1et

Inter hade chansen att säkra Champions League nästa säsong men åkte istället på storstryk mot Napoli. Kommed med största sannolikhet behöva full pott här för att inte riskera att rivalen Milan går om. 

Empoli ligger just nu på säker mark men behöver ta poäng om Genoa gör det. Fin form på gästerna som har tre raka segrar men här bör de ta stopp. 

5. charlton Charlton VS Sunderland sunderland

1X2

Charlton tvingades till straffar mot Doncaster i playoffen till Championship och efter missar från Marquis och Rowe var det Charlton som gick vidare och nu står emot Sunderland. Gästerna vann sin match hemma och fick sedan med sig 0-0 borta mot Portsmouth och visar återigen att man är grymma defensivt. Öppet möte. 

6. mjällby Mjällby VS GAIS gais

x2et

Otroligt form på Mjällby nu som har fem raka segrar i Superettan, men samtliga av dessa har varit med enbart uddamålet och mot Öster var man otroligt tillbakapressat och räddades av stolparna två gånger. 
GAIS har endast förlorat två av de inledande matcherna i Superettan och har tillskillnad mot Mjällby haft marginalerna mot sig med diverse stolp och ribbträffar. Just nu är Mjällby otroligt överstreckat och då går vi in för att fälla favoriten. 

7. trelleborg Trelleborg VS Öster öster

1et

Är det nu det lossnar för Trelleborg efter segern senast mot Örgryte. Det var säsongens andra seger och hemma på ”Tjongavallen” har man endast förlorat en match under inledningen. Öster hamnar allt längre söderut i tabellen och har endast en seger i år. Just nu ligger man på kvalplats och behöver en seger här men Trelleborg förlorar sällan hemma. 

8. mirren St. Mirren VS Dundee  dundee

12et

Över till de skotska öarna där St Mirren och Dundee kvalar. St.Mirren avslutade säsongen fint med att gå obesegrade sista sex matcherna. Första mötet slutade 0-0 och det är nu knapp fördel för St Mirren. 

9. pescara Pescara VS Hells Verona verona  

1X2

Även i Italien pågår det kval där Pescara och Hellas Verona gör upp om vem av lagen som ska ta klivet upp till Serie A. Första mötet slutade 0-0 och hemmaplan gör Pescara till marginell favorit efter att ha sju raka utan förlust. Börjar dock bli viss överstreckat här. 

10. brann Brann VS Rosenborg  rosenborg 

1et

Rosenborg var ett av nordens bästa fotbollslag i mitten av 2000-talet men är inte vad de brukade vara. Just nu ligger de på en mindre smickrande tolvteplats i ligan efter endast två segrar på de inledande nio omgångarna. Brann kommer med fyra raka segrar och har hemmafördel!

11. tromsö Tromsö VS Molde  molde   

x2et

Toppen mot botten, bokstavligt talat, när Molde reser norrut. Molde, som toppar tabellen, har sju segrar på de tio inledande matcherna medan Tromsö endast spelat nio matcher och mäktat med en seger. Molde har två segrar på bortaplan av fem möjliga och mot jumbon bör tredje segern komma. 

12. mjöndalen Mjöndalen VS Haugesund haugesund    

1X2

I match nummer 12 har vi ett mittenmöte mellan Mjöndalen och Haugesund. Haguesund som har tre poäng mer än Mjöndalen har inlett med två segrar och två förluster på bortaplan denna säsong. Medan nykomlingarna Mjöndalen endast har en seger på hemmaplan. Knapp fördel Haugesund och just nu understreckat så vi går på värdespik. 

13. aarhus Aarhus VS Randers randers   

1et

Vi kastar även in dansk fotboll denna härliga söndag där Aarhus och Randers gör upp om vem som ska få ta klivet ut i Europa League nästa säsong. Första mötet slutade 1-2 till Randers och nu gäller det för Aarhus att vända. Aarhus avslutade säsongen med hela sju raka segrar. 

Kupongen:

Antal rader: 288

Omgångens säkra: Inter  inter Inter har allt i sina egna händer för att klara fjärdeplatsen till Champions League. Men då krävs en seger här. Klasskillnad mellan lagen och Empoli slåss för överlevnad och riskerar att åka ut.  Omgångens skräll: GAIS gais Mjällby har inlett säsongen otroligt starkt men snart är det dags att verkligheten kommer ikapp. Detta möte bör vara jämnare än vad svenska folket tror och när vi erbjuds 16 % på GAIS är det bara att tacka och ta emot.

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *