Genomgång Fotbolls-VM : Grupp A

Published by Oskar on

Fotbolls-VM är på ingång och vi kommer analysera samtliga grupper och ta fram viktig information, schemat för matcherna samt eventuella speltips. 

Först ut är Grupp A som b.la innehåller värdnationen Ryssland.

Under VM kommer vi ha massvis med speltips och tävlingar i vår facebookgrupp. Gå med redan idag och ladda upp! 

Spelschema
 • 14/6 17.00, Ryssland - Saudiarabien
 • 15/6 14.00, Egypten - Uruguay
 • 19/6 20.00, Ryssland - Egypten
 • 20/6 17.00, Uruguay - Saudiarabien
 • 25/6 16.00, Saudiarabien - Egypten
 • 25/6 16.00, Uruguay - Ryssland
Ryssland

En gång i tiden var det stora landet i öst en stormakt inom fotbollen men efter att Sovjet blivit Ryssland har framgångarna uteblivit. Ryssarnas främsta merit är den semifinal laget tog sig till under EM 2008. 

I VM-sammanhang minns vi svenskar främst Oleg Salenko som vann skytteligan i VM 1994 efter att ha gjort fem mål mot Kamerun och ett mot Sverige i gruppspelet. Nu ska Ryssland återupprätta fotbollshedern på hemmaplan. Det senaste årets träningsmatcher har dock gett ganska svaga resultat där endast 3-3 matchen hemma mot Spanien imponerar. 

Fedor Smolov gjorde två mål då och blir en nyckelspelare för Ryssland tillsammans med finsnickaren Alan Dzagoev. Ryssland bör rimligtvis få det tufft i VM men har fördel av hemmastödet. Får de allt att stämma kan det bära förbi gruppen. Men sen tar det stopp.

Egypten

Hos Egypten kretsar precis allting kring superstjärnan Mohammed Salah. Under säsongen har han fört sitt Liverpool till final i Champions League, han har slagit nytt målrekord i Premier League och dessutom var det Salah som sköt Egypten till detta mästerskapet. Hyfsad säsong får man säga. 

I övrigt är nordafrikanernas mest framstående spelare mittbacken Hegazy från West Bromwich samt Arsenals ettriga mittfältare Elneny. Egyptens första mål i denna turnering lär vara att vinna sin första VM-match någonsin. 

Faraoerna, som de kallas för, har nämligen deltagit i två slutspel tidigare men aldrig vunnit en match. Nu var det 28 år sedan de fick chansen. Räkna med att Egypten gör allt för att ändra den sviten under sommaren.

Uruguay

Uruguay är historiskt sett en riktig maktfaktor i fotbollshistorien. Sydamerikanerna är ett av endast åtta länder som har vunnit VM och Le Celeste har vunnit två gånger. Senaste VM-titeln togs dock för 68 år sen. 

Uruguay är ett litet land med mindre än hälften så många invånare som Sverige men de lyckas ändå ständigt producera nya världsstjärnor. Nu förfogar de över hela turneringens kanske häftigaste anfallsduo i form av superstjärnorna Luis Suarez och Edison Cavani. 

I det stenhårda sydamerikanska kvalet slutade Uruguay tvåa och då de hamnade i VM:s kanske lättaste grupp ska de vara stora favoriter till att gå vidare från Grupp A.

Saudiarabien

Det har stormat kring Saudiarabien inför VM då laget tvingats byta förbundskapten efter VM-kvalet. Nu är det istället chilenaren Pizzi som leder laget. 

Saudiarabien gick till mästerskapet genom att sluta tvåa i sin kvalgrupp före lag som till exempel Australien så det finns viss kvalité i laget. Större delen av truppen hör hemma i de arabiska ligorna och är därmed ganska anonyma för den europeiska fotbollspubliken. 

Här bör de inte räcka till i den hårda konkurrensen. Saudierna rankas som ett av VM:s sämsta lag och lär vara gruppens slagpåse. 

Uruguay bör vinna gruppen medan Saudiarabien blir jumbo. Så långt känns utgången ganska given. Det blir dock svårare när man ska sia om vilket lag som får göra Uruguay sällskap vidare i turneringen. 

Egypten har mer spets i sitt lag där Salah, faktiskt, måste räknas som en av världens allra bästa spelare i år. Dock brukar hemmanationer alltid gå vidare från gruppspelet och traditionens makt är stor. 

Det har faktiskt bara hänt en enda gång (Sydafrika 2010) i VM:s historia att ett värdland misslyckats med att ta sig vidare från gruppen. Med den statistiken i ryggen går jag för Ryssland som grupptvåa bakom Uruguay.

Här nedanför listar vi några speltips som vi tror på!

Uruguay vinna gruppen till 1.90 hos Coolbet

M.Salah över 1.5 mål till 1.85 hos 888sport

Saudiarabien komma sist i gruppen till 1.50

 • Sätt in 1.000 SEK
 • Få 1.000 SEK bonus
 • Oms. krav : 6x
 • Min. odds : 1.50
 • Sätt in 1.500 SEK
 • Få 1.500 SEK bonus
 • Oms. krav : 10x
 • Min. odds : 1.50
 • Sätt in 4.000 SEK
 • Få 2.000 SEK bonus
 • Oms. krav : 15x
 • Min. odds : 1.60

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *