Genomgång Fotbolls-VM : Grupp G

Published by Oskar on

Fotbolls-VM är på ingång och vi kommer analysera samtliga grupper och ta fram viktig information, schemat för matcherna samt eventuella speltips. 

Nu är det dags att analysera Grupp G där vi hittar två landslag som brukar vara tippade högt i olika mästerskap men som brukar ryka tidigt, nämligen Belgien och England. Är det i detta mästerskap de får allt att fungera och äntligen lyckas lyfta bucklan? 

Under VM kommer vi ha massvis med speltips och tävlingar i vår facebookgrupp. Gå med redan idag och ladda upp! 

Spelschema
  • 18/6 17.00, Belgien - Panama
  • 18/6 20.00, Tunisien - England
  • 23/6 14.00, Belgien - Tunisien
  • 24/6 14.00, England - Panama
  • 28/6 20.00, England - Belgien
  • 28/6 20.00, Panama - Tunisien
Belgien

Belgien gick in i EM 2016 som en riktig outsider till titeln. Trots en otroligt stjärnfylld trupp tog det slut mot Wales i kvartsfinalen. Nu ska De Röda Djävlarna gå längre än så. Om VM-kvalet var någon indikation kommer Belgien bli väldigt svårslaget. Där tog de 28 poäng av 30 möjliga med en sammanlagd målskillnad på 43-6. 

Truppen riktigt osar klass med världsspelare på varje position där de flesta spelar i Premier League till vardags. Bland alla stora stjärnor är den stora nyckeln Kevin de Bruyne. Han har varit en av Premier Leagues bästa spelare under säsongen och kan City-stjärnan få igång sitt passningsspel blir belgarna att räkna med. 

Här lär de få en bra start på turneringen då Panama väntar i premiären. Det kommer Belgien vinna enkelt. Därefter kan det bära hur långt som helst. 

Panama

Lilla Panama är turneringens näst minsta land, efter Island, och gör här sitt första världsmästerskap genom tiderna. Det var otroligt dramatiskt när kvalet skulle avgöras. 

Inför den sista omgången behövde Panama besegra Costa Rica samtidigt som USA fick stryk av Trinidad & Tobago. Det var exakt vad som hände även om Panama fick god hjälp av ett spökmål. De fick nämligen ett mål godkänt trots att bollen aldrig ens var nära att passera mållinjen. Nu går de in i turneringen som en av historiens allra största underdogs. 

Truppen består mestadels av spelare från de Nord- och Sydamerikanska ligorna. Det räcker inte till i konkurrensen. Panama blir som väntat slagpåse i grupp G.

Tunisien

Tunisien tog sig till VM genom att vinna sin kvalgrupp före Kongo, Libyen och Guinea. Det var en av de lättare grupperna i det afrikanska kvalet. Anledningen till att nordafrikanerna tog sig hela vägen till VM var en stark defensiv. Bland annat släppte de bara in fyra mål på sina sex matcher. 

I VM-sammanhang har det gått sämre. Sedan vinsten i sin första VM-match mot Mexiko 1978 har Tunisien aldrig mer vunnit en fajt i ett världsmästerskap trots fem framträdanden i den finaste av turneringar. Det blir spännande att se om det ändras i sommar. Med Panama i gruppen finns det mycket som tyder på det. 

England

Förbundskapten Gareth Southgate tar med sig ett mycket orutinerat manskap till Ryssland. Åtminstone om man ser till framträdanden i stora mästerskap. Ingen i laget har någonsin vunnit en VM-match. 

Kvalspelet såg åtminstone bra ut med 26 poäng på tio matcher. Vad som imponerande mer var att de engelska lejonen bara släppte in tre mål. England fullständigt skriker efter en stor framgång. Trots att de anser sig ha uppfunnit spelet fotboll har de inte vunnit ett guld på över 50 år. 

Nu tar engelsmännen med sig ett mycket talangfullt lag för att äntligen bryta förbannelsen. Kan de växa med uppgiften lär England bli att räkna med. Nu är det dags att ta revansch för den pinsamma förlusten mot Island för två år sen!

Grupp G har två klara skikt. Belgien och England lär lägga beslag på de två första platserna i gruppen medan Tunisien och Panama hamnar därefter. Matchen mellan Belgien och England kommer bli mycket intressant då de flesta spelarna i Belgien spelar i just England. 

Spelarna känner till varandra mycket bra och det är många vänskapsband som sätts på prov. Belgien ser intressantare och mer profilstarkt ut än England och bör lägga beslag på förstaplatsen. Panama hamnar sist.

Speltips

Belgien att vinna gruppen: (1.83)

England och Belgien är självklara gruppfavoriter här och jag tror Belgien drar det längsta strået till sist. Då de flesta belgare spelar i Premier League har spelarna mött varandra flera gånger och känner till varandra väl. Trupperna är likvärdiga men det finns mer spets i Belgiens trupp. Harry Kane i all ära men han är egentligen den enda i England som hade platsat i Belgiens förstaelva. I Englands trupp saknas spetsspelare som Belgien har i Hazard och de Bruyne. Vi tror därför att Belgien vinner denna grupp till det fina oddset 1.83. 

Panama under 1,5 mål i turneringen: (3,00)

Panama stod för nio mål på tio matcher i den sämsta kvalgruppen och ett av dessa mål var inte ens över linjen. När de mötte ett bra lag som Mexiko gick de mållösa av plan båda gångerna. Här har de hamnat i en grupp där de kommer bli slagpåsen. Panama får svårt att göra några mål alls. Fler än ett blir det åtminstone inte. 

Harry Kane över 2,5 mål i turneringen: (3,00)

För en gångs skull vann inte Harry Kane skytteligan men han kom tvåa på 30 mål vilket är Tottenham-stjärnans bästa notering någonsin. Här kommer England ställas mot Panama och då bör det rulla in en hel del bollar. Kane är oftast den som sätter pricken över det berömde i:t. Minst tre mål mäktar han med. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *