Här är lottningen i Champions League

Published by Oskar on

Grupperna är lottade och vi har fyra stycken toppmöten att se fram emot. Regerande mästarna de tre senaste åren är utslagna och det är Ajax som har tagit deras plats i kvartsfinalen. Bland de fyra matcherna hittar vi en helengelsk sådan när Tottenham tar emot Manchester City. 

 vs 

Ajax stod för en mindre bragd när man slog ut Real Madrid efter 1-4 på Bernabeu-stadion. Nu går man upp emot Cristiano Ronaldo och hans Juventus. Juventus slog som bekant ut Atletico Madrid efter ett hattrick från just nämnda Juventus. 

  vs  

Liverpool som efter 0-0 hemma mot Bayern reste till Tyskland och vann med 1-3 börjar hemma och tar emot Porto. Porto slog som bekant ut Roma ur åttondelsfinalerna och när de båda lagen möttes förra året vann Liverpool dubbelmötet med 5-0.

 vs

Tottenham avancerade mot Borussia Dortmund med totalt 4-0 och går nu vidare till kvartsfinalen för att möta Manchester City som inte hade några större problem med att avverka Schalke. Tottenham börjar hemma i denna helengelska kvartsfinal.

  vs  

FC Barcelona gjorde det man skulle mot Lyon och besegrade fransmännen hemma på Camp Nou och klev vidare till kvartsfinalen. Där väntar Manchester United som även de stod för en bragd när man skickade ut PSG från turneringen trots en 2-0 förlust hemma.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *