Spelrek 5/8: Necaxa – Lobos

Published by Spelrek on

Liga MX: Necaxa - Lobos

Var ett tag sedan sajten fick besök av en match Liga MX, inte för att jag inte rekat några spel där utan för att dem längre analyserna har jag plockat någon annanstans. Nu är det i varje fall äntligen dags och jag tycker mig ha hittat ett mycket trevligt spel.

Hemmalaget Necaxa gick över förväntan i ligan samma år som de blev uppflyttad då alla chansningar de gjorde på transfermarknaden gick hem. Säsongen efter var det inte längre happy Times utan man missade slutspelet, dock ingen överraskning då den mexikanska ligan håller i mitt tycke en otrolig hög klass.

Inför den här säsongen har Necaxa återigen varit aktiva på transfermarknaden. Vid en första anblick så ser de ut att ha tappat tyngre namn än vad de värvat in, och kanske är det så om man ska se på det rent objektivt. Laget däremot mår väldigt bra trots att man tappat nyckelspelare som backen Lichnovsky och anfallaren Gonzalez. Förra säsongens stjärnvärvning, chilenare Matias Fernandez, har hittat kontinuitet efter alla sina skador och är en spelare av allra högsta klass. Bara där har Necaxa vuxit ytterligare en nivå. Men det är inte bara han som kommit in i det, chilenska u20-spelarna Allende och Davila har vuxit rejält och har båda ganska överraskande slagit sig in i startelvan. Krydda det med värvningen av skyttekungen Brian Fernandez så är hemmalaget oförväntat starkt.

Jag har följt Necaxa sedan supercupen i vilken de slog guldkandidaterna Monterrey med 1-0. En match där de var klart bättre och neutraliserade Monterreys oerhörd vassa offensiv utan några större problem. I matchen därefter slog de ytterligare en guldkandidat med 2-1 hemma innan man åkte på pumpen borta mot Pumas. Trots förlusten så har Necaxa helt klart varit ett av dem bättre lagen i ligan så här långt.

Motståndarna Lobos är rejält indragna i nedflyttningskampen och har i mitt tycke rentav varit sämst av alla lag  i den högsta divisionen. Man inledde med att förlora 2-1 mot regerande mästarna Santos Laguna, en klubb som är på NEDGÅNG och oerhört överskattade (kom ihåg detta framför) innan man besegrade Veracruz, en annan klubb som harvat i den undre halvan. Man har med andra ord haft en ganska lätt lottning och det ska mycket till för att klubben ska undvika en nedflyttning. 

Vår rek

Det här är en match mellan två lag som är i två helt skilda situationer. Hemmalaget Necaxa har, åtminstone hittills, visat att de är mer redo för utmaningarna än vad någon trott. Lobos ser å andra sidan ser lika hopplösa ut som förra säsongen och har dessutom tappat flertalet nyckelspelare inklusive skyttekungen Quinones.

Spelet här blir Necaxa -0.5 @ 1.84. Det spelar jag 4.5 Units på hos Unibet

  • Necaxa har sett otroligt starka ut.
  • Lobos har tappat flera nyckelspelare.
  • Mati Fernandez kan på egen hand dominera mittfältet när han är i form.
  • Mycket ändringar i Necaxa, håller det hela vägen?

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 1.500 SEK
  • Få 100% i Insättningsbonus upp till 1.500 SEK
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *