Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 10 februari

Hallå där! Förra veckan prickades åtta rätt två gånger, och ena gången var det en hyfsad utdelning. Idag är det dags igen för en analys. Det är en ganska svår runda idag, tre matcher från hockeyallsvenskan, en från hockeyettan och fyra från NHL. Det kommer troligen bli ett par skrällar och vi hoppas på en bra utdelning vid åtta rätt, häng på!

1. AIK VS Tingsryd

1X2

AIK ligger sist, har 18 pinnar upp till säker mark och det är endast 24 pinnar att spela om, det ska verkligen mycket till att Stockholmarna fixar platsen utan kval. Två raka torsk är facit men det positiva för AIK är att man har fyra fulla femmor att tillgå. Tingsryd hade mycket länge en plats i Playoff, men efter fyra raka torsk och 12 raka utan tre poängare är man nu sex pinnar efter. Det måste bli tre poäng här, jag tror på en tuff match och alla tecken finns med.

2.  Timrå VS BIK Karlskoga 

1X2

Kupongens viktigaste match, det behövs tre poäng för båda gängen för att hänga på Modo. Timrå har fyra segrar på senaste fem och är nio pinnar bakom Modo med en match mindre spelad. Fem raka hemmasegrar är facit för Timrå och är mycket svårslagna hemma. BIK har tre raka segrar och har hittat vinnarspåret igen, en av seriens absolut bästa offensiver kan slå alla lag i denna serie. Jag tror på alla tecken utom kryss i denna toppfight.

3.  Södertälje VS Västerås

1X2

Viktig fight även i Södertälje, det är om man ska gå in i serien med pluspoäng. Södertälje har en grym form för tillfället med fyra raka segrar. Christopher Bengtsson är spelklar och Filip Ahl har hämtats in från Karlskoga, bra offensiv i Södertälje! Västerås har efter åtta matcher med poäng nu två raka nederlag. Mycket tack vare deras skadelista, ljusnande nyheter för VIK är att tre spelare verkar göra comeback ikväll. 1X2 tack.

4.  Halmstad VS Troja/Ljungby 

1X2

Vi går ner ett steg i seriesystemet och hamnar i Hockeyettan, en viktig fight i den södra allettan. Det är överraskande Halmstad som leder serien 14 omgångar in. Sju segrar på dom åtta senaste är respekt. Det är enkronas match i Halmstad och klubben tror på cirka 4000 åskådare. Troja måste ta tre poäng här för att ha någon chans att vinna serien. Tre segrar på senaste fyra och ganska enkelt mot Halmstad gör att chansspiken är på Troja!

5.  Washington VS NY Islanders 

1X2

Washington trots ganska dålig form för tillfället är nästintill klara för slutspel, nu pratas allting om Ovechkin, han har endast två kassar till 700 mål, kommer dom inatt? Washington har dock tre raka torsk hemma mot Islanders. Islanders är i behov att pinnar och har endast en pinne tillgodo från dom jagande lagen, har dock en väldigt bra defensiv. Jag litar på Washington och Ovechkin, spik på Capitals!

6.  Columbus VS Tampa Bay 

1X2

Columbus går mot slutspel, torskade dock senast mot Colorado men innan det sex raka segrar på hemmaplan. Har även fyra raka segrar mot Tampa. Tampa däremot har trampat igång rejält och har sex raka segrar. Är nästan helt klara för slutspel om man inte klappar ihop rejält i slutet av serien. Ett hemmastarkt Columbus mot ett formstarkt Tampa, 1,2 tack!

7.  Vancouver VS Nashville 

1X2

Elias Petterssons Vancouver går tungt just nu, fyra raka torsk. Leder dock sin division och ligger bra till i jakten om slutspel. Hade också nio raka segrar hemma innan torsken senast mot Calgary. Nashville har ett riktigt fint lag på pappret men det har inte riktigt klickat. Har dock endast  pinnar till slutspel och formen är helt okej med tre segrar senaste fem matcherna. 1X2 tack!

8. San Jose VS Calgary

1X2

Sista matchen på kupongen är San Jose värdar, laget som var favorit att plocka hem hela NHL men har gått riktigt dåligt. Två raka segrar gör att man kanske kanske kan nypa en slutspelsplats, man är tio poäng bakom just Calgary. Calgary har en ganska frågande form, endast två segrar på senaste sju matcherna gör att man behöver poäng för att inte missa slutspelet. 1X2 även här, svår match.

Omgångens säkra

Washington är knappast säker men den mest säkra på denna luriga kupong. Tror Ovechkin vill göra 700e målet hemma och varför inte inatt? Washington är ett bra lag och leder välförtjänt sin division. 

Omgångens skräll

AIK till 33% kan mycket väl störa ett Tingsryd som har fyra raka förluster och 12 raka utan tre poängare. Jag tror AIK vill gå in i kvalet med en positiv känsla.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.