Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 10 mars

Hallå där! Första analysen av PP i mars kommer här, det är 250 000 i jackpott och det finns chans för ganska stora pengar idag. Det vankas SHL och hockeyallsvenskan och det brukar vara en bit över miljonen i omsättning. Det är ganska tuffa matcher, vilket kan innebära ett par lax. Häng med på analysen!

1.  HV71 VS Luleå 

pp1x

HV71 behöver endast en pinne för att säkra topp sex placeringen. Laget är också endast tre pinnar bakom trean, fyran och femman i tabellen. Lundhs grabbar tog en stark seger i Göteborg senast och har en stark form bakom sig. Luleå har redan vunnit tabellen och det ryktas om magsjuka i laget, det gör att Bulans mannar flyger ner till Jönköping med ganska dåliga förutsättningar. 1X räcker långt.

2.  Skellefteå VS Växjö 

1X2

Skellefteå ligger just nu tvåa i tabellen men har samma poäng som Färjestad och Rögle. Laget har två torsk på senaste tre matcherna och saknar sin bästa spelare i Joakim Lindström till kvällens batalj. Växjö plockade matchen senast i Kraft Arena ganska enkelt. Växjö har egentligen inget att spela för, man kommer att hamna tia i SHL. Hallams mannar kommer att spela helt utan press och jag tror det gynnar Växjö, helgardering tack!

3.  Färjestad VS Linköping 

1X2

Färjestad har mycket kvar att spela om med två omgångar kvar att spela. I platsen ligger en viktig andraplats och hemmafördel i slutspelet. Färjestad kommer senast från en meriterad 4-1 seger hemma mot Djurgården, Karlstadlaget är mycket hemmastarka i Värmland och lämnar inget åt slumpen. Linköping har haft en ganska knackig säsong och kommer att hamna i ”ingenmansland”. Seger senast mot Skellefteå men innan det fyra raka torsk. Har sex raka torsk i Karlstad och mycket lutar åt en sjunde, spik ett till 77% är godkänt.

4.  Malmö VS Frölunda 

1X2

Viktig match väntar i Skåne, hemmalaget Malmö är redan klara för åttondel. Vinst mot Frölunda och man kliver upp på samma poängantal som Göteborgarna. Det ligger hemmaplansfördel i potten. Har skadeproblem i truppen och tvingas låna in målvakten Viktor Kokman från Hästen. Frölunda har gått tungt en period nu, men som Rönnberg säger ”vi spelar inte om medaljerna än”, det är helt rätt och vi alla vet att Frölunda är bäst när det gäller. Helgardering tack.

5.  Oskarshamn VS Brynäs 

1X2

Oskarshamn kan vid två raka segrar gå förbi Leksand och slippa vinnaren av Hockeyallsvenska finalen. Formen spikar spikrakt neråt med 14 raka torsk. Har dock varit ”nära” i alla fjorton att plocka poäng. Oskarshamn har på pappret en ganska stark offensiv, vill få en positiv känsla inför kvalet. Brynäs har lirat klart för denna säsong, matcherna som återstår är bara att spela av. Saknar Anton Rödin och Emil Molin här vilket är stora avbräck. Jag tror Oskarshamn fixar en trea och spikar till riktigt fina 38%

6.  Örebro VS Leksand

1X2

Örebro är också klara för åttondel, men missräkning? Inför säsongen så är detta ett okej resultat men när halva serien var spelat ledde Örebro serien. Har på pappret en riktigt stark offensiv sen Kovacs kom till laget. Har fyra raka segrar mot Leksand denna säsong. Leksand kommer att få kvala, har fyra raka torsk och släppt in massor av mål. Vill dock avsluta snyggt och slippa att möta Björklöven/Modo. Tror Leksand med massivt stöd ikväll stökar till dig för Örebro, ettan finns med men tvåan till 18% synas. 

7.  Djurgården VS Rögle 

1X2

Djurgården har femton raka segrar i SHL på Hovet, vilket är ruskigt starkt. Har fem pinnar upp till Rögle och behöver en trea för att hänga på. Fixar också topp sex placeringen vid seger efter fulltid, har Frölunda i sista omgången nämligen så en trea behövs nog. Har starka offensiva pjäser i Patrik Berglund, Jacob Josefsson och Dick Axelsson. Rögle gör en fin säsong, är tunga att möta och har en stark trupp. Har stora chanser att nypa andra platsen vilket innebär hemmaplansfördel i både kvarten och semin, 1X2 tack.

8.  Björklöven  VS Modo 

1X2

Ettan mot tvåan i finalen av Hockeyallsvenskan. Vinnaren får möta lag 14 i SHL. Nu nollställs allt och inget från grundserien betyder någonting. Björklöven var överlägsna i grundserien och vann ganska enkelt. Var helt magiska hemma i Umeå och är favoriter här. Modo har dock inte torskat mot Björklöven efter full tid denna säsong, två segrar efter fulltid och två torsk efter sudden/straffar. Har seriens bästa förstakedja som kan vinna matcher på egen hand. 1X2 tack.

Omgångens säkra

Färjestad borde enkelt fixa en seger mot avsågade Linköping. Färjestad har också allt att spela för och motivation slår klass, Färjestad och både motivationen och klassen. 77% är dock ganska högt men tror inte Värmlänningarna ger sig.

Omgångens skräll

Modo till 26% måste testat. Björklöven har varit klara serievinnare ganska länge och inte riktigt haft dom tuffa matcherna medans Modo har spelat viktiga matcher hela tiden. Förstafemman i Modo har gjort under och kan mycket väl spela upp Modo i SHL.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.