Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 12 februari

Hallå där! En sjuk utdelning igår som var en bit över 20 lax, sjukt! Det var nära men spiken på Frölunda sabbade storkovan. Idag är det sex matcher från Hockeyallsvenskan och två från hockeyettan. Dryga 300 tusen omsatta i skrivande stund så chansen för stor utdelning finns. Häng med!

1.  Tingsryd VS Västervik 

1X2

Tingsryd har det rejält jobbigt just nu, fem raka nederlag och hela 13 fighter utan en trepoängare, tufft läge! Det är dock inte jätte långt upp till playoff platserna och Filip Svenningsson från Oskarshamn finns tillgänglig idag. Västervik däremot har nog redan fixat ett nytt kontrakt och har tre raka segrar, har vänt 0-2 dom senaste två matcherna till seger. Svår match som jag tar med alla tre tecken på.

2.  Västerås VS Karlskrona

1X2

Västerås har tre raka förluster, mycket tack vare deras långa skadelista. Det är dock många som kan göra comeback idag. Viktor Hertzberg är stekhet och Västerås bästa spelare för tillfället. Karlskrona har det tufft med åtta raka förluster, senast torsk mot Modo. Den nästan klara Playoffplatsen har förvandlats till fyra pinnar upp till strecket. Västerås är favoriter och får ettan, men skrälltvåan finns med.

3.  Almtuna VS Södertälje

1X2

Almtuna har tre raka förluster, men dock mot meriterad motstånd. Har fem poäng ner till Kristianstad och behöver lite vinster för att fixa nytt kontrakt. Har en fin spets i Tony Mårtensson som fortfarande håller på denna nivå. Södertälje har ett mycket bra lag på pappret sen man fick in Filip Ahl. Fem raka segrar gör att Södertälje seglar upp som ganska stora favoriter i denna fight, men Almtuna ger sig aldrig. 1.2.

4.  Modo VS Timrå 

1X2

Kupongens viktigaste fight, ett Modo som kan säkra andraplatsen i teorin om man vinner här. Över 5000 på läktarna, men Modo brottas med sin form och har ”endast” två segrar senaste fem matcherna. Gästerna har dock tre raka segrar och poäng i sina sex senaste matcher, Jonathan Dahlen jagar poängrekordet från Pär Arlbrandt. 1X2 i denna toppmatch.

5.  Vita Hästen VS Björklöven 

1X2

Vita Hästen har en jättekonstig streak, dom senaste 13 matcherna har man vunnit varannan match, senast torsk mot Västervik, betyder vinst idag? Har dock åtta pinnar ner till jagande lagen vilket betyder att Playoffspelet nästintill är klart. Björklöven går för poängrekordet och har säkrat förstaplatsen, tre raka segrar och över 150 gjorde mål är starkt. Spiken på Umegänget är fin!

6.  Kristianstad VS Mora

1X2

Kristianstads debutsäsong i allsvenskan ser ut att bli att man får kvala sig för att spela i Allsvenskan nästa år. Fem pinnar upp till Mora gör att seger mot Mora nästan är ett måste. Krigar med formen, tre raka nederlag. Mora låg på kvalplats neråt för ett par månader sen, men nu har formen vänt och man har fyra raka segrar och ligger just nu åtta. Jag tror denna fight slutar med allt förutom kryss, 1,2 tack.

7.  Hudiksvall VS Väsby 

1X2

Real Hudiksvall behöver en seger ikväll för att inte gå miste om den så viktiga förstaplatsen i Allettan. Har två raka förluster man har varit riktigt stabila på hemmaplan under hela säsongen, har ett av ettans bästa lag. Väsby gör det riktigt stabilt, sju segrar på senaste åtta matcherna gör att man endast är en pinne bakom ledande Borlänge. Har haft ganska enkelt mot Hudiksvall i år, tror dock Hudiksvall fixar segern och spikar till fina 45%.

8.  Troja/Ljungby VS Huddinge

1X2

Med ett par omgångar kvar att spela har båda dessa lag första platsen att spela om. Troja som har fyra segrar på senaste fem matcherna har endast tre pinnar upp till ledande Halmstad. Trojas backsida är nog en av ettans allra bästa. Huddinge har på pappret ett vasst lag och ligger endast två pinnar ifrån första platsen. Huddinge har vunnit dom två senaste bortafighterna, 1X2 tack.

Omgångens säkra

Björklöven har just nu tre raka segrar och är seriens absolut bästa lag. Laget har poängrekordet att slå och jag tror man slår Vita Hästen idag.

Omgångens skräll

Tingsryd till 36% är ett måste, att man inte står högre tycker jag är konstigt. Truppmässigt är lagen ungefär lika bra och jag tror Filip Svenningsson kommer göra skillnad för smålänningarna.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.