Powerplay 21/1: Analys och speltips

Published by OskarJ on

Hallå där! Två raka åttor PP vilket ger drygt 3 tusen om ni ryggat. Vi går såklart för tredje raka men har en ganska lurig kupong framför oss. Åtta matcher från olika delar i Europa, häng med!

1.    HV71 VS Linköping  

1X2

Första stopp på kupongen är Jönköping och HVland. Det är ett HV71 som har fyra raka förluster och behöver en vinst för att inte sätta sig i någon dålig sits. Torskade med 6-3 uppe i Luleå senast där Camara drog på sig avstängning. Linköping går rejält dåligt för tillfället och ligger nu sist i SHL, dock bara två pinnar till säker mark. Linköping har riktigt bra statistik i Jönköping, 12 vinster på senaste 14 matcherna. Börjar kupongen med 1,2.

2.    Rögle VS Skellefteå  

1X2

Nästa stopp är Ängelholm där vi har en toppmatch framför oss. Femman mot sexan men noterbart är att båda lagen har samma antal poäng. Rögle har haft det tungt på slutet men bröt förlusttrenden i Örebro senast och vann med klara 5-2. Leon Bristedt är inne i en riktigt bra form medans Dominik Bokk har hittat målet senaste fyra matcherna. Bortalaget hade fem raka segrar innan hemmatorsken senast mot Brynäs. Otroligt jämnt mellan lagen head to head gör att alla tecken används.

3.    Kiruna VS Piteå

1X2

Från SHL till Hockeyettan där Kiruna har tre inspelade poäng i den norra Allettan, var extremt nära att nypa poäng hemma mot topplaget Borlänge i senaste rundan. Har problem med skador på tre viktiga spelare som troligen missar fighten. Piteå som endast har en seger efter fulltid på sju försök måste få en trea här. Magnus Isaksson som var utlånad till Skellefteå håller hög klass på denna nivå. Fem av sex segrar har Piteå mot Kiruna If. X2 räcker långt här.

4.    EHC Biel VS Ambri Piotta  

1X2

Från Hockeyettan till Schweiz och två lag med dålig form. Biel har varit riktigt knackiga sen uttåget i CHL mot Frölunda, endast två segrar på dom 12 senaste matcherna och ligger endast tre poäng från att missa slutspel. Ambri Piotta ligger fem pinnar från slutspelsstrecket, formen är på väg uppåt med två segrar på senaste tre matcherna. Har vunnit båda mötena lagen emellan denna säsong. Ettan och tvåan finns med, hoppas på en skrälltvåa.

5.    Lugano VS Rapperswil

pp1x

Vi håller oss kvar i Schweiz där slutspelsjagande Lugano möter bottenlagen Rapperswil. Lugano med Linus Klasen i spetsen har vunnit sina tre av senaste fyra matcher och endast släppt in fem kassar. Behöver vinna här för att ha chans på slutspel. Rapperswil ligger sist i tabellen och har släppt in mest mål i hela ligan. Har en helt okej form, men på bortaplan är man katastrofalt, endast en seger på senaste elva matcherna. Börjar måla från vänster och stannar vid X tecknet. 1x.

6.    Zug VS SCL  

pp1x

Zug leder den Schweiziska ligan men har samma antal poäng som två andra lag. Har bäst offensiv i ligan med sina 115 mål på 36 matcher. Torskade dock i lördags mot just SCL TIgers med hela 5-1, revanschsugna. SCL Tigers ligger just nu på slutspelsplats efter två raka segrar. Hade problem med defensiven då man släppte in 17 mål på tre matcher för någon vecka sedan, har dock endast släppt in två på senaste två. Litar på Zug här och använder mig av 1X.

7.    Lillehammer VS Sparta Sarpsborg  

1X2

Från Schweiz till vårat grannland i väst, Norge. Lillehammer som ligger fyra i tabellen har endast två segrar på sina sex senaste. Ligger i toppen av tabellen med gjorda mål men botten i tabellen med insläppta. Har på pappret ett ganska starkt lag och borde slå Sparta hemma. Sparta är inne i en dålig trend, torskade senast mot Narvik med 5-4 och har endast slagit Gruner på senaste nio matcherna. Spikar Lillehammer till fina 56%. 

8.    Frederikshavn VS Aalborg  

1X2

Kul att Danskaligan får med ett bidrag på kupongen. Hemmalaget som verkligen letar efter formen efter fem raka torsk, dock så går 8 av 9 lag till slutspel och det ska inte vara några problem för Frederikshavn att ta sig dit. Har haft stora problem med Aalborg denna säsong, fyra raka torsk. Aalborg leder danska ligan och är helt klara för slutspel. Fem segrar senaste åtta matcherna och har tagit poäng i alla åtta. Om ”pluskan” tillåter så använd alla tecken.

Kupongen:

Antal rader: 288

Dagens spik: Lillehammer

Ser inte att Sparta ska kunna störa Lillehammer här. Sparta är inne i en dålig trend och förlorade matchen uppe i Narvik senast i slutminuten. Lillehammer har ett bra lag på pappret och behöver vinst här för att inte riskera möta ett topplag i slutspelet. 56% är dagens finaste spik.

Dagens skräll: Linköping
Linköping går kräftgång för tillfället i SHL och ligger sist. Dock kommer vändningen att komma och varför inte i Jönköping där man gått segrande ur matchen 12 av senaste 14 matcherna i Jönköping, skrällen till 19% är bra.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *