Powerplay

Spelstopp: 17:29

Datum: 3 februari

Hallå där! Äntligen måndag och lite powerplay, förra veckan var det nära ett par gånger. Dagens meny är lite knepig med matcher från Ryssland, Sverige och USA. 273 936 kr är omsättningen vid skrivandet, och det finns chans för bra utdelning vid åtta idag, häng med på åtta analyser nedan.

1.  Sp Moskva VS St Peters 

1X2

Första matchen på kupongen hittar vi i Moskva och en toppmatch i KHL. Hemmalaget Spartak har lirat sina fyra senaste matcher på hemmaplan och tre av dom har slutat med seger. Laget är också nästan helt klara för slutspel. SKA är alltid bra och ett tippat topplag. Fyra raka segrar och seriens tredje bästa bortalag. Jag tror Spartak kommer ut stenhårt här och kan bli jobbiga, har vunnit dom tre senaste fighterna mot SKA, 12 tack.

2.  Dyn Moskva VS Jaroslavl 

1X2

I match två är det två lag som har riktigt fin form, båda lagen har nämligen fyra raka segrar. Dynamo Moskva får anses som favoriter då man har ett av KHLs bästa lag på pappret. Firma Shipachyov/Jaskin är riktigt starka. Bortalaget har egentligen ingen spelare som sticker ut men har fyra femmor som levererar ute på isen. 50% på Moskva är högt och därför tar jag med alla tecken då denna fight kan sluta hur som helst.

3.  Kazan VS Vitjaz 

1X2

Kazan går mot en riktigt starkt säsong, leder sin conferans och är klara för slutspel. Formen är också den mycket god med sex raka segrar. Är seriens bästa hemmalag och har 21-4 i år. Bortalaget Vitjaz innehar den sista slutspelsplatsen men har inte formen på sin sida. Endast en seger på senaste sex matcherna gör att spiken på Kazan till 77% är ett måste enligt mig.

4.  Din Riga VS Jokerit 

1X2

Riga har egentligen ingenting att spela för förutom äran. Har nio raka förluster och ligger hopplöst sist i KHL. Det är dock hemma i Lettland som poängen kommer, torskade dock 0-7 senast mot Jokerit. Jokerit är helt klara för slutspel, finländarna gör en riktigt bra säsong och är bra på bortaplan. Kommer dock från en 0-5 förlust och såg inte alls ut att vara där i den matchen. Jokerit ritas i tidigt men skrällen på Riga till 12% finns med.

5.  Sollentuna VS Enköping 

1X2

Från KHL till svenska hockeyettan, det är i den östra fortsättningsserien som lagen möts. Båda lagen måste ha en trea för att få spela vidare efter serien är klar. Sollentuna kommer senast från en 2-5 torsk hemma mot Strömsbro. Sollentuna har 10!! raka hemmaförluster. Enköping har fyra raka bortasegrar och har endast fem pinnar till ledande Wings vid seger här. Alla tecken ritas i tidigt.

6.  Toronto VS Florida 

1X2

Toronto som på pappret har ett bra lag har nu tuggat igång och har tre raka vinster. Just nu ligger man på slutspel, två pinnar före just Florida och detta är en riktigt viktig fight. Florida torskade senast borta mot Montreal men hade innan det sex raka segrar. Formen är alltså god för sydlaget och behöver en seger här för att inte halka efter. 12 räcker väldigt långt.

7.  NY Rangers VS Dallas 

1X2

Rangers ligger nio pinnar från slutspelsplats men har två färre matcher spelade. Rangers har vunnit dom senaste två fighterna och har tightat till defensiven rejält, senast fick Henrik Lundqvist hålla nollan och räddade 33 skott mot Detroit. Dallas har en riktigt härlig offensiv,  sex poäng försprång har man också i slutspelsjakten, två segrar på senaste tre är formen. Rangers är heta för tillfället och ettans ritas ner, men även Dallas får förtroende.

8.  Detroit VS Philadel

1X2

Detroit går riktigt dåligt och ligger sist i hela NHL, man har också åtta raka torsk och över 200 insläppta mål. Detroit har dock varit spelmässigt med i flera matcher denna säsong men knäckts av för dålig defensiv. Philly har ingen supersäsong heller men har häng på slutspelsplats, har också tre segrar på senaste fyra vilket får anses som favorit i detta möte. Detroit till 21% måste ritas men jag litar inte på Detroit för tillfället och Philly får också en bock i sin kolumn.

Omgångens säkra

Kazan får bli omgångens säkra, dock streckat till 77%. Har dock 21-4 på hemmaplan i år och möter ett formsvagt Vitjaz. Kazan har fyra formationer som verkligen nöter ner motståndarna, tror på dom idag.

Omgångens skräll

Detroit måste vinna någongång, har för tillfället åtta raka torsk. Var senast det bättre laget och man går mot en seger. Detroit kan spela utan press och tillslut kommer vinsten och till 21% testas dom.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.