Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 30 januari

Hallå där! Slutade på sju rätt även igår dessvärre, AIK lyckades inte vinna. Idag är det sex SHL matcher och två matcher från hockeyn i Schweiz på menyn. Dryga 553 tusen är omsättningen och räkna med några hundra tusen till när nedsläpp är. Häng med på analysen på dom åtta matcherna nedan!

1.  Djurgården VS Frölunda 

1X2

Repris från fjolårets final tar match ett, det är ett Djurgården som spelat upp sig rejält. Har krigat upp sig till en femte plats och har fyra raka segrar i SHL. Har åtta raka segrar på Hovet och blir att räkna med. Frölunda har egentligen varit bra hela säsongen men har haft en del svackor, men svackan är över och Frölunda har tre raka segrar, tack vare hemmaplan. Frölunda har vunnit dom fyra senaste matcherna lagen emellan, men match ett helgarderas.

2.  Luleå VS Växjö 

1X2

Serieledande Luleå har varit seriens bästa lag men har spelat ganska ”dåligt” på slutet men ändå fått med sig pinnar. Vann ganska turligt senast mot Brynäs. Bulan Berglund har dock fått ordning på Luleå sen han kom och uppe i Luleå är man otroligt svårslagna. Växjö har den tionde och sista slutspelsplatsen och har just nu tre raka segrar. Luleå ritas i tidigt men får sällskap av tvåan.

3.  Färjestad VS Leksand 

1X2

Färjestad har just nu fem raka torskar i SHL och det defensiva spelet ser inte alls bra ut. Har haft en del tunga skador men nu är Marcus Nilsson tillbaka vilket är viktigt. Har fyra raka segrar mot Leksand och har varit bra hemma i Karlstad i år, Färjestad kommer att komma ur svackan och varför inte ikväll inför välfyllda läktare? Leksand har några pinnar upp till säker mark, två raka torsk och deras bästa spelar Hvirik missar troligtvis fighten. Leksand har slagit i underläge förr och 12 på denna fight är att rekommendera. 

4.  Malmö VS Skellefteå 

1X2

Malmö är ganska ojämnt i år men har spelat upp sig dom senaste fighterna, vann mot Brynäs med 5-0 senast och var nära att nypa poäng i Göteborg matchen innan. Är jobbiga att möta när man har fullt lag vilket man har idag. Skellefteå har kaptenen Oscar Möller tillbaka från en skada. Har tre raka torsk, men har också vunnit två raka matcher i Skåne utan att släppa in trissan. Jag tror på en svårbedömd match och spikar i alla tre tecken tidigt.

5.  Oskarshamn VS HV71 

1X2

Oskarshamn ligger under det negativa strecket, fem pinnar och en match mindre spelad. Tog en skalp senast genom att åka norrut och vinna mot Skellefteå, starkt! Är dock inte att lita på då man blandar bra resultat med bottennapp. HV71 gjorde en stark insats och vann senast med 8-4 hemma mot Färjestad och innan det vinst i Ängelholm. Lundh har fått igång grabbarna men saknar Törngren och Camara på grund av avstängning. Det ska dock inte vara någon fara för HV grabbarna utan kvällens första spik är en tvåa på HV.

6.  Örebro VS Brynäs 

1X2

Örebro går mot sina bästa säsong någonsin i högsta serien, ligger tvåa i SHL och har varit stabila hemma i Behrn Arena. Har sex segrar på dom åtta senaste matcherna, Robin Kovacs har anslutit och blir en viktig kugge i Örebros offensiv. Brynäs har blandat och gett i år, har tre raka torskar med 16 insläppta mål. Får in John Persson som är väldigt duktig på denna nivå. Tror dock inte det hjälper för Örebro, och närkingarna får anses som favoriter och spik nummer två.

7.  Davos VS Zug 

1X2

Nu över till Schweiz, Davos som hade en tung säsong förra året har gått mycket bättre i år, vinst ikväll och man tar över serieledningen från just Zug. Har svenskarna Magnus Nygren och Mattias Tedenby i laget och har på pappret en stark trupp. Bortalaget Zug har faktiskt vunnit dom senaste tre matcherna borta mot Davos. Har på pappret massor av kvalite och är seriens bästa bortalag. All denna info gör att matchen är svårbedömt och 1X2 synas.

8.  Rapperswil VS Ambri Piotta

1X2

Rapperswil som var så nära att bortaslå Lausanne men fick nöja sig med en pinne. Har nu fyra raka torsk och får sikta in sig på att fixa nytt kontrakt. Det är på hemmaplan man tar sina pinnar. Ambri ligger endast tre pinnar ifrån ett slutspel och matchen ikväll och matchen mot Bern hemma bestämmer hur vida man ska gå till sitt andra raka slutspel sen 13/14. Har över 1500 NHL matcher i truppen och kan mycket väl knipa tre pinnar här, Rapperswil finns också med då man för tillfället spelar helt utan press.

Omgångens säkra

HV71 har ett bra lag på pappret och gjorde hela åtta mål senast. Oskarshamn vann också senast men har blandat och gett för mycket. Jag tror HV fixar segern och knappar in på topp sex lagen.

Omgångens skräll

Växjö till 16% måste bara synas. Visst, Luleå är seriens bästa lag men på sistone har dom varit mänskliga. Växjö har tre raka segrar och behöver poängen mer än Luleå.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.