Powerplay 30/11: Sista novembers-PP!

Published by OskarJ on

Hallå där! Åtta rätt igår och andra denna vecka, sådär ja! Idag är det sju matcher frå SHL och en fight från NHL på menyn, ett par skrällchanser finns. Häng gärna med!

1.    Leksand VS Rögle  

1X2

Leksand går riktigt dåligt just nu och snart borde det vända. Det finns bra spelare i truppen och på hemmaplan brukar man vara jobbiga, dock har Melins gubbar det extremt tungt nu. Rögle som spelade ett tufft derby i torsdag åker upp till Dalarna med ganska dålig form, dock finns det kvalite i truppen. Tror Leksand kan fixa en trea här men ha med Rögle också.

2.    Oskarshamn VS Växjö  

1X2

Oskarshamn torskade mot Frölunda senast men gjorde en helt okej instats, innan det slog man Färjestad. Oskarshamn spelar helt okej men får inte med sig resultaten. Växjö har på pappret ett lag som borde ligga högre och Illari Melart gör mål på nästan allt nuförtiden, jag tror Växjö fixar en trea här och spikar till fina 50%.

3.    Skellefteå VS Malmö  

pp1x

Skellefteå går hyfsat tungt nu, torsk senast mot Färjestad med 4-2. Dock så har firma Lindström/Möller varit bra men dom är lite för själva på banan, dock finns det fler spelare som borde höja sig och hemma i Skellefteå är man duktiga. Malmö som kommer från ett par torskar här, senast i derbyt mot Rögle, dock tog man det till förlängning. Malmö är ojämna i år och kan störa alla lag i denna serie, dock litar jag på Skellefteå men tar med krysset.

4.    Färjestad VS Frölunda  

1X2

Vilken match vi har framför oss, ett slutsåld Löfbergs och två rivallag möts. Senast gjorde Frölunda processen kort med Färjestad och rent ut sagt krossade dom. Senast i Karlstad vann Färjestad med 6-3 och har ett riktigt bra offensivt lag. Frölunda är riktigt bra för tillfället och vinner nästan allt. Dock tar jag med alla tecken i denna fight då det kan sluta hur som helst.

5.    HV71 VS Brynäs  

1X2

Två formstarka lag möts i Jönköping, ett hemmalag som ligger femma och har spelat bra under Stephan Lunds ledning. Hemma i Kinnarps har HV vunnit fyra av dom fem senaste matcherna och är jobbiga. Brynäs har tre segrar på dom fem senaste matcherna och börjar sätta spelet. Scott/Rödin är alltid farliga och tvåan måste synas, dock inte helt alena, HV hemma går inte att plocka bort, 12.

6.    Linköping VS Luleå  

1X2

Linköping har tre raka torsk och ligger endast en pinne från det negativa strecket. Dock så finns det kvalite i truppen med lirare som Broc Little, Jarrko Rissanen och Jonas Holös, men det har inte riktigt funkat för Bert Robertssons gäng. Luleå är riktigt fina just nu, sju raka segrar och spelat är riktigt fint, men förr eller senare kommer torsken och LHC borta är tuff. 1,2 tack.

7.    Örebro VS Djurgården

1X2

Örebro gör sin bästa säsong i SHL just nu, sju vinster på dom nio senaste matcherna är ett riktigt bra betyg och spelarna i truppen är starka just nu. Laget går för topp sex och spelar man som nu fixar man det. Djurgården med Dick Axelsson har spelat upp sig på slutet och har två raka segrar. Dock har bortaspelet varit svajigt för Stockholmarna och fem raka utan förlust är inte bra. Dock vill jag ha med stockholmarna med även närkelaget, 12.

8.    N.Jersey VS NY Rangers  

1X2

Derby i NHL är sista matchen på kupongen. Jersey har på pappret ett ganska fint lag men får inte till det, endast 22 pinnar på 24 matcher är inte okej. Dock har man fyra raka segrar mot rivalen Rangers, ett Rangers som spelat upp sig på slutet och har tagit poäng i fyra raka matcher (varav tre vinster). Jag tror på en stenhård fight där jag måste välja att plocka med alla tecken.

Kupongen:

Antal rader: 288

Dagens spik: Växjö
Finns inte många spikar på denna kupong men Växjö är bra till 50%. Dock har laget tre raka torsk men i truppen finns det kvalite som borde slå Oskarshamn.

Dagens skräll: Linköping
Luleå är dock fina nu med sju raka segrar, men den sviten kommer brytas så småningom, och varför inte ikväll mot ett truppstarkt Linköping som inte riktigt fått till det?


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *