Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 5 februari

Hallå där! Veckan började bra med åtta rätt, gårdagen blir det tyvärr sju, brände en gardering. Idag är det endast matcher från Sverige, sju matcher från Hockeyallsvenskan och en fight från Hockeyettan. Finns skrällchanser här och var, så räkna med fin utdelning. Över 460 lax i omsättning i skrivande stund är bra, häng med!

1.  Almtuna VS Björklöven 

1X2

Almtuna krigar på i botten av serien, har faktiskt en bra form med tre segrar på senaste fem, var nära att nypa poäng mot Västervik senast. Har tappat två bra backar på senaste tiden i Belov och Per Svensson. Har stört Björklöven denna säsong och vann senast i Uppsala med 1-0. Björklöven har gått lite sämre på slutet och har två torsk senaste fyra matcherna, men ligger fortfarande sju pinnar före Modo. Skrällen är på Almtuna men tecken på Björklöven finns med.

2.  Karlskrona VS Timrå 

1X2

KHK har en bedrövlig form på sista tiden, hela sex raka nederlag och riskerar att missa playoffplatsen. Har dock plockat in Henrik Rommel från AIK som gör att offensiven blir starkare. Timrå fortsätter att jaga Modo, är nu nio pinnar bakom. Har tre segrar på senaste fem och Dahlen blir bara bättre och bättre. Dock en tuffborta match, tror på ett starkt Karlskrona och alla tecken utom kryss finns med.

3.  Kristianstad VS Västervik 

1X2

Kristianstad torskade viktiga mötet med AIK senast men innan det hade man två raka segrar så formen är mycket god. Har dock fyra pinnar till säker mark men har faktiskt slagit Västervik vid alla tre mötena denna säsong. Västevik har skaffat sig ganska många poäng ner till strecket. Formen är mycket god för Västervik, fem segrar på senaste sex. Tror på en tuff tillställning där Kristianstad är starka hemma, 1X2.

4.  Modo VS Södertälje 

1X2

Modo går mot en bra säsong och håller man ihop så kommer man spela en allsvensk final mot Björklöven senare i år. Torskade dock senast mot Mora med 5-4. Vann med hela 9-3 senast mot Södertälje på hemmaplan. Södertälje har tre raka segrar och till kvällens match är Filip Ahl med, killen som gjorde 40 pinnar i Karlskoga. Jag tror Södertälje kommer gå som tåget matcherna som är kvar och kan mycket väl plocka tre i Örnsköldsvik. ”Gaffeln” 12. 

5.  Tingsryd VS BIK Karlskoga 

1X2

Tingsryd har det tungt just nu, elva fighter utan tre poängare och tre raka torsk. Är dock i allra högsta grad inblandad i playoffplatserna, endast två pinnar upp. BIK Karlskoga har fyra raka nederlag utanför Karlskoga, till kvällens match saknas också viktiga pjäser och tio forwards finns i startuppställningen. Tingsryd brukar vara jobbiga hemma och Karlskoga kan aldrig räknas bort, 1 samt 2 tack.

6.  Vita Hästen VS AIK 

1X2

Hästen har gjort en fin säsong så här långt men har en ganska konstig svit, dom senaste elva matcherna har slutat med varannan seger och varannan torsk, senast blir det torsk mot Karlskoga. AIK har faktiskt spottat upp sig på sista tiden, två raka bortasegrar men har ganska mycket upp till säker mark. Har alla spelare tillgängliga och släppte Rommel till Karlskrona. Jag tror AIK nyper denna fight, och chansar på X2.

7.  Västerås VS Mora 

1X2

Västerås har mycket problem med skador för tillfället men har ändå en fin form. Torska senast mot Björklöven med 1-0 men innan det poäng i åtta raka fighter. Har tre raka segrar mot Mora och endast släppt in tre mål. Mora är seriens hetaste lag och är nu endast två pinnar från topp åtta. Saknar viktiga backen Nörstebö och headcoach idag, jag tror faktiskt Västerås vinner denna fight och spikar gulsvart.

8.  Nybro VS Troja/Ljungby 

1X2

Över till Hockeyettan och en viktig match i den södra Allettan. Hemmalaget Nybro gick riktigt bra i starten men har förlorat sina tre av fyra senaste och ligger nu i mitten av tabellen. Är ett starkt hemmalag och har mycket folk på sina hemmamatcher. Troja ligger nu tvåa i allettan, sex pinnar bakom Halmstad. Har vunnit ganska mycket på slutet, folket tror stenhårt på Troja men jag tror Nybro kan göra livet surt för Trojanerna. 1X2 tack.

Omgångens säkra

Säkra och säkra, men spiken är på Västerås. Gulsvart är urstarka hemma och 49% får anses som helt okej. Har problem med skador, men har viktiga spelare tillgängliga ikväll.

Omgångens skräll

AIK, otroligt att Stockholmarna står i 14%. Laget har tuggat igång och vunnit två raka bortamatcher. Finns fortfarande en teoretisk chans att slippa kvala men då behövs segrar. Ett AIK med fyra femmor är jobbigt att möta.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.