Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 6 februari

Hallå där! Måndag åtta rätt efter det har det varit nära men ingen utdelning. Idag är det dags igen för powerplay, det är ett ganska lurigt schema. En match från Euro hockey tour och resten från NHL. Utdelningen kan mycket väl landa på höga siffror om det vill sig väl, häng gärna med!

1.  Tjeckien VS Sverige 

1X2

Nu dags för Euro Hockey Tour igen, det är svårt att kolla på inbördes möten då lagen oftast byter truppen inför varje tävling. Tjeckerna har dock varit ganska bra senaste åren och har en bra spets även i denna cup, dock ska Sverige vara favoriter inför ett nästintill fullsatt Globen. Sverige har på pappret ett intressant lag och jag tror Garpenlövs mannar fixar seger ikväll. Channel One Cup lyckades Svenskarna plocka hem, vi börjar kupongen med en spik på Tre kronor.

2.  Florida VS Vegas 

1X2

Två ganska starka lag möts i Florida, båda lagen ligger just nu på slutspelsplats och har en hyfsat form. Hemmalaget har vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcher men har dock Barkov osäker till denna fight. I gästerna så saknas William Karlsson vilket är ett stort tapp då han kan spela i alla lägen. Vegas har två raka bortasegrar och får anses som knappa favoriter men Florida får ett tecken, 12.

3.  Tampa Bay VS Pittsburgh 

1X2

En toppmatch intar match nummer tre, Tampa är inne i en suverän form med fyra raka segrar och spelet sitter verkligen. Har ett starkt lag på pappret och spelar man som man gör nu kan det mycket väl bli guld senare i år. Pittsburgh med Crosby i spetsen är ett bra lag, fyra vinster på senaste fem är bra. Har åtta pinnar ner till jagande lag och det ska mycket till att man bränner slutspel. ”Gaffeln” 1,2 räcker långt här.

4.  Buffalo VS Detroit 

1X2

Två lag med väldigt tveksam form möts här, och det är också två lag som har mycket skador i laget. Hemmalaget Buffalo har en chans att nå slutspel, men det krävs uppryckning. Det är hemma i Key Bank man tar sina poäng och borde väl slå ett avsågat Detroit? Detroit har nio raka segrar, och endast gjort fem mål på senaste fem matcherna. Ska man verkligen vara så knackiga att ha tio raka nederlag? Tveksamt, jag tror på en jämn fight och väljer att plocka med alla tecken.

5. Montreal VS Anaheim 

pp1x

Montreal har vunnit sju av sina tio senaste matcher, men har fortfarande ganska långt till slutspelsstrecket, men med den formen så kan man mycket väl nå slutspel. Har fått in en nytänd Kovaltchuk i laget som gjort tio pinnar på 13 matcher. Anaheim är nog avsågade i slutspelsjakten, har dock vunnit fem av senaste sju matcherna. Litar dock på Montreal men har med krysset.

6.  NY Islanders VS Los Angeles 

1X2

Islanders började säsongen friskt, dock på senare tid har det blivit lite sämre poängskörd men är fortfarande på slutspelsplats, är ett av NHLs bästa defensiva lag när spelet sitter. Har tagit poäng i tre raka matcher. Los Angeles är jumbo i NHL och är NHLs sämsta bortalag, en seger på senaste åtta matcherna är inte bra, gjorde dock en bra match senast mot topplaget Washington. Islanders kryssas i tidigt men skrällen på LA är fin! 12.

7.  Philadelphia VS New Jersey 

1X2

Philadelphia har tre raka hemmasegrar men har ganska många på skadelistan ikväll. Ligger på sista slutspelsplatsen och behöver pinnar mot bottengäng. New Jersey är bottenlag och har haft en ganska svag säsong, på pappret har man ganska fint lag men det har inte fungerat. Trötta på bortaplan gör att Philadelphia målas i tidigt, men tror att Jersey kan skrälla och tvåan synas.

8.  Ottawa VS Colorado

1X2

Sen Erik Karlsson lämnade Senators har det varit ganska mörkt, årets säsong går inte till historieböckerna. Har endast vunnit en av dom senaste tio hemmamatcherna, inte okej. Är borta från slutspelsracet och spelar för sin heder. Colorado har fyra segrar på senaste fem och börjar gå i från i jakten på slutspel, Mackinnon är het och Andre Burakowsky ser bra ut, X2 räcker långt.

Omgångens säkra

Sverige får anses som dagens säkra, även om den är långt ifrån säker. Tror Sverige fixar segern inför hemmapubliken. Har ett riktigt intressant lag med unga spelare som jag tror slår dom lite äldre och tröttare Tjeckerna.

Omgångens skräll

Detroit har en katastrofal form, men har spelat helt okej på senaste tiden. Buffalo har problem med skador och 18% på Red Wings är bra.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.