Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 7 februari

Hallå där! Åtta rätt igår och en utdelning på dryga två tusen är bra, idag är det fokus på dom svenska hockeyligorna. Tre matcher från Hockeyallsvenskan och resten från Hockeyettan. Finns skrällchans i ett par matcher och omsättningen är nästan 300 tusen för tillfället. Häng med nedan!

1.  Björklöven VS Kristianstad

1X2

Björklöven har med nio omgångar kvar att spela 100 inspelade pinnar, 109 är rekordet att slå och det borde man göra. Vann senast mot Almtuna efter sudden, Björklöven har på pappret ett mycket starkt lag och är inget drömmotstånd för SHLlagen. Kristianstad har fem pinnar upp till säker mark och behöver poäng för att klara sig utan kval. Har ett par skickliga spelare i laget, tror dock det blir tufft uppe i Umeå och jag spikar Björklöven.

2.  BIK Karlskoga VS AIK 

1X2

BIK Karlskoga brukar historiskt vara bra på hösten och lite sämre på våren, och så är fallet denna säsong med. Dock har laget två raka segrar och ett mycket bra lag på pappret. Ikväll hyllas Kristofer Näslund i Nobelhallen och det kommer bli mycket folk. AIK måste vinna nu för att undvika kval, 18 pinnar till säker mark på nio omgångar blir jobbigt, tror dock man kan spela utan press och störa Karlskoga, 1,2 tack. 

3.  Västervik VS Vita Hästen 

1X2

Västervik hade en tung höst men efter sex segrar på sju senaste matcherna är siktet inställt på playoff, endast en pinne bakom åttan Mora. Västervik har fyra raka hemmasegrar, och en fredagsmatch i Västervik är tufft för alla lag. Vita Hästen är elva pinnar före Västervik och har vunnit varannan match senaste tolv matcherna, en riktigt konstig trend. 1X2, då denna fight är helt oviss.

4.  Kallinge/Ronneby VS Skövde 

pp1x

Från Hockeyallsvenskan till Hockeyettan och en viktig match i den södra Allettan. Kallinge/Ronneby har tre raka torsk och måste hitta formen, är dock väldigt svårslagna hemma. Skövde är i stort poängbehov då man endast ligger en pinne före Tranås. Torskade derbyt mot Mariestad efter sudden, slog dock Kallinge senast med 6-2. Litar på Kallinge hemma och spikar i 1 och X.

5.  Mariestad VS Tranås 

1X2

Mariestad har ett av ettans absolut bästa lag, och segern senast mot Skövde var viktig. Har nu fem raka segrar och jagar serieledande Halmstad som ligger före sju pinnar. Tranås har haft en ganska tung alletta, men vid seger går man troligen över strecket. Mariestad borta är en sjukt tuff match och jag spikar faktiskt Mariestad till fina 56%.

6.  Huddinge VS Nybro 

1X2

Huddinge har två riktigt starka segrar bakom sig, Kallinge borta och Halmstad hemma, vid seger ikväll är man endast tre pinnar bakom Halmstad. Huddinge har endast förlorat fyra hemmamatcher under hela säsongen, starkt. Nybro hade häng på förstaplatsen men förlorade tre matcher för någon vecka sedan, men formen har vänt tillbaka och två raka segrar gör att man mycket väl kan knipa förstaplatsen, behöver dock en trea idag. Tror på en tight match och helgarderar mötet.

7.  Troja/Ljungby VS Grums 

1X2

Troja vill tillbaka till allsvenskan och man har truppen för det, det har dock inte gått riktigt så bra som man velat. Har 21 inspelade pinnar i allettan men kommer senast från en torsk i Nybro med 4-1. Slog Grums efter sudden senast efter en ganska tight match. Grums har för tillfället fyra raka torsk, men är ett lurigt lag. Firma Hedlund/Norbäck kan störa alla lag och Grums ska absolut inte räknas bort, ettan på Troja ritas i direkt men tvåan måste finnas med.

8.  Hammarby VS Wings Arlanda

1X2

Vi avslutar i den Östra fortsättningsserien där Bajen ligger just nu på kvalplats neråt. Formen för Hammarby är helt okej med tre segrar på senaste fem, men behöver en trea ikväll för att klättra förbi det negativa. Wings fick starta serien med flest pluspoäng och hade innan förra matchen fem raka segrar, vid vinst här kan man mycket väl knipa förstaplatsen och en playoffplats. Tror dock på en tight tillställning och alla tecken synas.

Omgångens säkra

Mariestad har fem raka segrar och är starka hemma i Mariehus Arena. Tranås har gått lite knackigt och får det jobbigt i Skaraborg ikväll. 56% är fullt godkänt och borde sitta.

Omgångens skräll

Grums till 11% måste synas, man har stört många lag förut men oftast hemma i Värmland, har tre bra femmor tillgängliga och kan mycket väl störa Troja som inte kan ställa in skridskorna här.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.