Asian Handicap

Hem » Spelguide » Asian Handicap

För många nya spelare kan ibland sportsbetting vara en djungel och man möts ständigt av nya termer. En av de vanligaste termerna är något som kallas “asian handicap” i sportsbetting-världen. Precis som man kan anta genom namnet så uppkom det i Asien och spred sig till väst i början av 2000-talet. Det har sedan dess blivit en av de populäraste spelformerna och på majoriteten av sportevenemangen som spelas idag erbjuder någon form av asian handicap.

Olika varianter av Asian Handicap

0.0
Väljer du denna spelform är det samma spel som om du hade valt att spela ”Draw no bet”. Det betyder helt enkelt att du väljer de lag du tror vinner matchen och skulle den mot förmodan sluta oavgjort så får du din insats tillbaka. Detta är en av de vanligaste asian handicap som spelas. 

Säg att du spelar Barcelona 0.0
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort får du insatsen tillbaka. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

-0.25 
Dennaspelform är en blandning mellan 0.0 och -0.5. Man kan enkelt säga att din insats delas upp i två spel där ena halvan läggs på 0.0 och andra halvan läggs på -0.5. Som vi precis lärt oss innebär 0.0 att man får insatsen tillbaka vid oavgjort. 

Men slutar matchen oavgjort så får du nu halva insatsen förlorat. Oddset på denna spelform är högre än 0.0 men risken blir också större. 

Säg att du spelar Barcelona -0.25
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort får du halva insatsen tillbaka. Förlorar Barcelona förlorar även du hela din insats.

+0.25
Denna spelform är en blandning mellan 0.0 och +0.5. Man kan enkelt säga att din insats delas upp i två spel där ena halvan läggs på 0.0 och andra halvan läggs på +0.5. Som vi precis lärt oss innebär 0.0 att man får insatsen tillbaka vid oavgjort. 

Men slutar matchen oavgjort så får du halvvinst eftersom du bettat +0.25. Oddset på denna spelform är lägre än 0.0 men så är även risken.

Säg att du spelar Barcelona +0.25
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort så halvvinst. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

-0.50 
Dennaspelform är precis som vanlig 1X2. Du väljer helt enkelt de lag du tror vinner och spelar du på -0.5 Asian handicap så brukar du i regel få snäppet högre odds än traditionella 1X2-marknaden. 

Säg att du spelar Barcelona -0.5
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort förlorar du. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

+0.50 
Denna spelform kan liknas vid en dubbelchans. Väljer du Lag X +0.5 så betyder det att du vinner även om det blir oavgjort. Detta är en populär spelform på en underdog som du tror kan ha chans att skrälla. 

Säg att du spelar Barcelona +0.5
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort vinner du. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

-0.75 
Precis som 0.25 så är -0.75 en blandning mellan två spel och denna gången -0.5 och -1.0. Detta spel kan du spela på ett lag du tror vinner matchen och framförallt med flera mål. Vinner ditt lag med endast ett mål får du halvvinst.

Säg att du spelar Barcelona -0.75
Vinner Barcelona med två mål eller fler vinner du, vinner de med endast ett mål får du halvvinst. Slutar matchen oavgjort förlorar du. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

+0.75
Detta är en spelform som du kan spela när du tror att ett sämre lag har chans att stå upp bra mot ett bättre lag. Då kan ditt lag spela oavgjort och du vinner ändå ditt bet och skulle de förlora med uddamålet får du halva insatsen tillbaka. 

Säg att du spelar Barcelona +0.75
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort vinner du. Förlorar Barcelona med uddamålet förlorar du halva din insats och förlorar de mer fler mål förlorar du allt.

3,3 rating
100 % upp till 500 SEK
3,8 rating
500 % upp till 500 SEK
4,8 rating
100 % upp till 1.250 SEK

-1.00 
Även detta handicap är en favorit bland sportsbettare runt om i världen. Har du en favorit som du tror kan vinna med flera bollar brukar detta vara ett populärt val. Då har du även en backup med att du får insatsen tillbaka om de endast vinner med uddamålet. 

Säg att du spelar Barcelona -1.00
Vinner Barcelona med minst 2 mål så vinner du. Vinner de enbart med uddamålet får du insatsen tillbaka. Slutar matchen oavgjort förlorar du allt. Förlorar Barcelona förlorar du hela din insats.

+1.00
Detta är populärt att betta på en underdog som du tror kan stå upp bra mot topplag. Förutom att du vinner om ditt lag spelar oavgjort eller vinner så får du dessutom insatsen tillbaka om ditt lag skulle förlora med uddamålet. Detta ger såklart ett lägre odds än exempelvis +0.5 men du kommer vinna oftare.

Säg att du spelar Barcelona +1.00
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort så vinner du. Förlorar Barcelona med uddamålet får du insatsen tillbaka och förlorar de med fler mål förlorar du hela din insats..

-1.25 
Som du lärde dig på -0.25 så är även detta spel uppdelat på två olika spel nämligen -1.00 och -1.50. För att undvika att förlora pengar så behöver du att ditt lag vinner med minst två bollar. Vinner de med endast ett mål får du halva insatsen tillbaka. 

Säg att du spelar Barcelona -1.25
Vinner Barcelona med två mål så vinner du. Vinner Barcelona med ett mål förlorar du halva insatsen. Slutar matchen oavgjort förlorar du. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

+1.25 
Även detta spel är för dig som tror att en underdog kan skrälla. Även om din underdog förlorar matchen går du härifrån med vinst sålänge de bara förlorar med ett mål. Fullpott får du vid oavgjort eller seger för ditt lag.

Säg att du spelar Barcelona +1.25
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort vinner du. Förlorar Barcelona med uddamålet vinner du halva. Förlorar Barcelona med två eller fler förlorar du hela din insats. 

-1.50 
Även detta är en populär spelform. Har du ett lag du tror vinner enkelt och vill krydda kan du spela -1.5. Detta innebär att ditt lag måste vinna med minst 2 mål för att du ska vinna ditt bet. 

Säg att du spelar Barcelona -1.50
Vinner Barcelona med två mål eller fler vinner du, vinner de med endast ett mål förlorar du. Slutar matchen oavgjort förlorar du. Förlorar Barcelona förlorar även du din insats.

+1.50
Precis som minussidan är detta ett populär spelform för den som gillar underdogs. Med detta spelet vinner du allt så länge ditt lag inte förlorar med två mål eller fler. Förlorar de med uddamålet vinner du.

Säg att du spelar Barcelona +1.50
Vinner Barcelona så vinner du. Slutar matchen oavgjort vinner du. Förlorar Barcelona med uddamålet vinner du och förlorar de mer fler mål förlorar du allt.

Detta fortsätter sedan vidare med -1.75 / +1.75, -2.00 / +2.00 osv. Men förhoppningsvis har ni nu lärt er hur det fungerar.

5,0 rating
100 % upp till 3.000 SEK
3,8 rating
100 % upp till 1.000 SEK
5,0 rating
100 % upp till 2.000 SEK

En annan populär spelform med asian handicap är antal hörnor, mål, gula kort. Här nedanför presenterar vi hur det fungerar.

Ö 0.50 
Väljer du Ö, vilket står för över, betyder det att du hoppas att en viss lina ska gå över det valda talet. Normalt ligger linan i fotboll omkring 2.5 en fotbollsmatch medan det i hockey kan ligga omkring 5.5. 

Säg att du spelar Över 0.5 Mål
Blir det 0 mål i matchen förlorar du ditt spel. Blir det ett mål eller fler i matchen vinner du

U 0.50
Om Ö står för Över så står U för Under. Detta betyder att du tror att det ska gå under den sagda linan. Detta kan exempelvis vara under 0.5 kort på en spelare. 

Säg att du spelar Under 0.5 Mål
Blir det 0 mål i matchen så vinner ditt spel. Blir det ett mål eller fler i matchen så förlorar du ditt bet. 

Ö 0.75 
Denna spelform är en variant mellan Ö 0.5 och Ö 1.0. Detta betyder som du tidigare har lärt sig att halva din insats placeras på respektive spel. 

Säg att du spelar Över 0.75 Mål
Blir det 0 mål i matchen förlorar du ditt spel. Blir det ett mål får du halvvinst medan du vinner fullpott om de blir två mål eller fler.

U 0.75
Om Ö står för Över så står U för Under. Detta betyder att du tror att det ska gå under den sagda linan. Detta kan exempelvis vara under 0.5 kort på en spelare. 

Säg att du spelar Under 0.75 Mål
Blir det 0 mål i matchen så vinner ditt spel. Blir det ett mål får du halva insatsen tillbaka och blir det två mål eller fler förlorar du ditt spel.

Ö 1.00 
Precis som tidigare så tror du att en viss lina ska gå över. Jämfört med 0.5 så ger över 1.0 alltid högre odds men risken blir självklart större.  

Säg att du spelar Över 1.00 Mål
Blir det 0 mål i matchen förlorar du ditt spel. Blir det ett mål i matchen får du insatsen tillbaka och blir det fler så vinner du.

U 1.00
Genom att välja denna lina så har du en liten försäkring på ditt spel där du kan få insatsen tillbaka. Slutar du precis på linan får du nämligen din insats tillbaka.

Säg att du spelar Under 1.00 Mål
Blir det 0 mål i matchen vinner du ditt spel. Blir det ett mål i matchen får du insatsen tillbaka och blir det fler mål förlorar du.

Ö 1.25 
Precis som 0.75 så är även detta ett spel som delas upp på två insatser. Ena halvan läggs på Ö1 medan andra halvan läggs på Ö1.5. Det innebär att slutar linan på 1 så får du halva insatsen tillbaka.

Säg att du spelar Över 1.25 Mål
Blir det 0 mål i matchen förlorar du ditt spel. Blir det ett mål i matchen får du halva insatsen tillbaka och två mål eller mer så vinner ditt bet.

U 1.25
Med detta spel har du en extra livlina om ditt spel inte skulle gå över linan. Landar den precis på får du faktiskt halvvinst istället för insatsen tillbaks om du exempelvis fått på U1.00.

Säg att du spelar Över 1.25 Mål
Blir det 0 mål i matchen vinner du ditt spel. Blir det ett mål i matchen får du halva som vinst och blir det två må eller mer förlorar du ditt spel.

Detta fortsätter sedan hela vägen upp till tvåsiffrigt beroende på vad du väljer att spela. Detta brukar vara populärt på hörnor och mål. Nu när du har lärt dig hur asian handicap fungerar så kan du kika in våra speltips.
Vill du lära dig ännu mer om hur Asian Handicap fungerar så hittar du en längre genomgång här.

Bästa spelbolagen
Bethard
Bethard

100 % upp till 1.000 SEK

William Hill
William Hill

100 % upp till 1.000 SEK

Casumo
Casumo

100 % upp till 1.000 SEK