FaZe vs Liquid

Speltips: ö2,5 kartor

Spelstopp: 1/2 20:30

Odds: 2.10

Units: 2.5 (1-5)

Efter ett par overtimes lyckades Liquid vinna första kartan emot MIBR och vann sedan även Inferno relativt enkelt efter en 11-4 ledning på T sidan. Nu ska de spela vinnarmötet emot FaZe och MIBR kommer få spela elimineringsmatch emot NiP tidigare under eftermiddagen. 

Rotationerna i FaZe på CT-sidan

Det FaZe som vi under gårdagen såg emot NiP var ett annorlunda lag jämfört med det vi sett innan av dem. De har bytt mycket positioner med varandra under det break som varit och det visade sig vara väldigt effektivt emot NiP. Det som kan bli väldigt svårt för Liquid med tanke på detta är att se deras tendenser när X och Y händer, något som är väldigt viktigt att veta vid tillfällen där motståndarna närmar sig 16 på en karta.

Liquid är relativt stora favoriter i mötet då de generellt är det bättre laget, men med tanke på att FaZe har relativt mycket ”info” att se om Liquid och att dem i gengäld inte ger ut någon info om hur de spelar på de olika kartorna ger en massiv fördel till FaZe vid ett tillfälle där ställningen är jämn. 

Liquids svaga vinst mot MIBR

Även fast Liquid vann över MIBR med 2-0, var det inget som imponerade på mig överhuvudtaget. De drog det till dubbel OT på Vertigo och efter en stor ledning på Inferno lät de MIBR komma igång och få några rundor istället för att stänga matchen tidigt och direkt, något som Liquid borde vara kapabla till. Det var ett flertal rundor där kommunikationen inte var tillräckligt bra i Liquid, också det väldigt ovanligt att se i ett lag som spelat tillsammans så länge som de har gjort. Ifall de misstagen finns emot FaZe som är ett högre kalibrerat lag än MIBR kommer de definitivt tappa en karta. Dock tror jag att FaZe kan ha väldigt svårt att vinna på Vertigo som Liquid högst troligen väljer att spela. 

Dagens speltips

Liquid kommer troligtvis få spela en av sina favoritkartor, antingen Vertigo eller Mirage och jag tror att FaZe kommer få den väldigt svårt på den kartan som Liquid väljer. Dock finns det tydliga problem inom Liquid och deras kommunikation vilket får mig att tro att FaZe absolut kan plocka åtminstone en karta i detta möte!

Därför spelar jag ö2,5 kartor till oddset 2.10.
Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder 100 % upp till 1.000 Spelkrediter

  • Problem i Liquids kommunikation
  • FaZe kommer ha väldigt svårt på Liquids kartval
  • Finns en risk att det är ett helt annat Liquid vi ser idag

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.