Mousesports vs Mad Lions

Speltips: ö 2,5kartor

Spelstopp: 1/2 17:30

Odds: 2.20

Units: 2 (1-5)

Ice Challenge 2020 har blivit utökat jämfört med den liknande turneringen som var förra året. I år kommer det åtta lag dit där vinnarna i grupp A och B går direkt till semifinal medans 2an och 3an i de båda grupperna får möta varandra i kvartsfinal. Det är första turneringen för många lag efter julbreaket som varit och det man kan förvänta sig är lite slarvigt spel från de flesta lag i början för att troligtvis hitta form emot slutet av turneringen. 

Första "större" turneringen på året

Dreamhack Leipzig som varade förra helgen hade långt ifrån världens bästa lag med sig och Blast drar även den igång under denna helg. Ice har några utav de bättre lagen i världen såsom Na’Vi och Mousesports som för tillfället är på andraplats enligt HLTV’s ranking. Mad Lions spelade tidigare turneringen i Leipzig och har förhoppningsvis redan fått sitt ”dåliga första” resultat ur vägen. Det står ingen tvekan om att Mousesports är stora favoriter i detta möte, men med tanke på att det är mousesports första officiella turnering samt match.

Senaste prestationerna för lagen

Mad Lions har som skrivet tidigare redan spelat sin första turnering för året. De kom till semifinal i DH open Leipzig där de förlorade mot underdogsen Renegades. Det var dock inte Mad Lions som spelade dåligt i den matchen, utan snarare Renegades som var väldigt väl förberedda för mötet i semifinalen. För Mad Lions är första mötet en väldigt viktig match då de behöver en bra start för att få en bra förutsättning till att ta sig långt i turneringen.

Mousesports har inte spelat någon officiell match sedan finalen av Epicenter som de förlorade. Finalen var den 22:a december vilket gör att det var strax under 40 dagar sedan. Ofta kan det vara svårt för lag att spela sin första match på länge emot ett motstånd som ska vara sämre. Det faktum att tre av fyra lag i båda grupperna gör det även bra för man kan känna sig ”säker” även fast man förlorar första matchen. Såklart att Mousesports kommer vilja vinna, men att förlora första kartan eller liknande känns troligt. Dock tror jag inte på ett sådant nederlag att de förlorar 2-0

Dagens speltips

Den största faktorn till att jag tycker detta är ett bra odds är det faktum att Mad Lions nyligen spelat officiella matcher. Mad Lions visade sig även under den turneringen som ett bra lag och har absolut målsättning att ta sig ur gruppen i denna turnering. 

Därför spelar jag ö 2,5kartor till oddset 2.20.
Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder 100 % upp till 1.000 Spelkrediter

  • Första matchen på ca 40 dagar för Mousesports
  • Mad Lions visade sig relativt starka i Leipzig
  • Ifall mousesports hittar tidigt form i mötet kan det bli svårt för Mad Lions

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.