Spelrek 1/8: Jorge Wilstermann – Deportivo Cuenca

Published by Gio on

Copa Sudamericana: Jorge Wilstermann - Depor. Cuenca

Nyss hemkommen från semestern i Belgien på en ganska kort mellanlandning här hemma innan jag ska vidare till Spanien. Yep, life is good 😉 Tänkte passa på att slänga ihop en kort text men likväl ett bra väldigt bra spel.

Inatt har vi en match mellan två lag som vanligtvis spelar på en otrolig höjd men som drar olika mycket nytta av den hemmafördelen. Just hemmalaget, Jorge Wilstermann, är ett lag som tillhör ett av dem absolut starkaste hemmalagen på hela kontinenten. Det är inte bara det att de är starka i sin hemmaborg på över 2500m höjd utan de klarar av att spela på en hög höjd både som hemma och bortalag, något som faktiskt inte är lika lätt som det låter.

Bolivianernas hemmastyrka fick vi se prov på i fjolårets Copa Libertadores, Sydamerikas motsvarighet till Champions League, där de vann SAMTLIGA sina hemmamatcher (!) mot bl.a. brasilianska mästarna Palmeiras samt den argentinska storklubben River Plate, och tog sig överraskande nog hela vägen till kvartsfinal. ”Hemmaresultaten” på den internationella scenen har fortsatt varit riktigt bra i år och det trots att man inte fått spela på sin riktiga hemmaborg under hela 2018 pga renovering. 

Dagens motståndare är Deportivo Cuenca, en klubb från Ecuador som även de spelar på över 2500m höjd. Skillnaden här är att Cuenca brukar ha en ganska hög spelaromsättning år efter år och lyckas således inte utnyttja den höga höjden till sin fördel i det mån man borde och slutade den senaste säsongen på 10eplats i en liga bestående av sammanlagt 12 lag, ett rent av svagt resultat i en liga som va har höga toppar men också otroligt djupa dalar.

Vår rek

I lagens första möte löste Wilstermann 2-2 efter att ha hämtat upp ett 2-målsunderläge på matchens 20 sista minuter, ytterligare ett tecken på bolivianernas fysiska styrka. Att de orkade bättre under dessa 90 minuter än hemmalaget stärker bara mitt intryck om att bolivianerna är ett lag som behärskar matcher på en hög höjd på ett betydligt bättre sätt än Cuenca.

Ikväll gör man dessutom årets första match på sin riktiga hemmaborg efter ombyggnationerna, Estadio Felíx Capriles, och ni kan räkna med att både spelarna och fansen är ruskigt taggade pga det.

Mitt spel här är egentligen 4.5U, dvs ett hårt spel, på Jorge Wilsterman -0.5. Men då oddset droppat en del sedan jag började skriva den här texten så ställer jag om siktet till Wilstermann -0.75. Drar gränsen vid 1.80, vilket vi hittar hos bl.a. Bet365. Rekas med 3 Units.

  • Jorge Wilstermann är obesegrade på hemmaplan under 2018
  • Wilstermann har slagit BETYDLIGT tuffare motstånd i sin hemmaborg
  • Wilstermann ÄNTLIGEN tillbaka på Estadio Felíx Capriles
  • Deportivo Cuencas spelar också sina hemmamatcher på hög höjd

Har du inget konto hos Bet365 kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i spelkrediter
  • Omsättningskrav: 1x omsättning
  • Minimum odds: 1.3
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *