Spelrek 11/8: Dalkurd-Malmö FF

Published by Philip on

Allsvenskan : Dalkurd-Malmö FF

Dalkurd är ett lag i kris. Trots att de tog ledningen mot BP i lördags blev det förlust med 1-2. Därmed är Dalkurd klar jumbo i Allsvenskan med endast 9 poäng efter 16 spelade omgångar. Nu kommer de från tre raka förluster trots att två av dessa spelats mot bottenkollegorna Sirius och BP. Det enda ljuset i det kurdiska mörkret har varit Mohamed Buya Turay som idag blev klar för belgiska Sint-Truidense, finns det något som talar för att Dalkurds första säsong i finrummet inte blir den sista för denna gången?

Malmö FF spelade match i tisdags mot MOL Vidi FC i kvalet till Champions League. Där fick skåningarna bara 1-1 men de himmelsblå dominerade den tillställningen fullständigt. Precis som de dominerat alla allsvenska matcher efter sommaruppehållet. Visst behöver MFF rotera en del här, men det har de bred nog trupp till att göra. Dessutom har de regerande svenska mästarna inte råd att vila alltför många spelare då en dålig vår gör att MFF behöver plocka poäng för att få spela i Europa även nästa säsong. 

Malmö ligger för tillfället sexa med 25 poäng. Upp till IFK Norrköping på tredjeplatsen skiljer det sex pinnar. På senare tid har Malmö visat med eftertryck att de är ett av Sveriges allra starkaste lag. Med rätt inställning hos gästerna kommer Dalkurd få en svettig afton.

Vår rek

Malmö FF kommer ha ett enormt bollinnehav och när inte Dalkurd inte kan slå långa bollar på Turay får de svårt att ens komma över mitten. MFF har säkerligen en del tankar på CL-returen, men måste fortsätta plocka segrar om de ska ha en minsta chans att klättra i tabellen. Dalkurd har släppt in mer än två mål i snitt per match och mot ett formtoppat MFF lär de släppa in fler bollar än så. MFF med -1.5 i hcp finns till 2.12 hos Coolbet. Det är för bra för att inte hugga! 

  • MFF behöver poäng.
  • Dalkurd släpper in fruktansvärt mycket mål.
  • Med Turay såld finns det inget som talar för att det blir mål för Dalkurd
  • Det finns risk att skåningarna är slitna efter sitt täta matchande.

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *