Spelrek 12/5: Dags att ta sig an ligan fullt ut.

Published by Spelrek on

Cobresal
Oavgjort
U Catolica

Rregerande mästarna Universidad Catolica räckte inte till hela vägen i Copa Libertadores och fick nöja sig med en tredjeplats. Fokus ligger nu på ligaspelet. 

Godkänd Copa Libertadores, trots uttåget

Universidad Catolica är tillbaka på chilensk mark efter att de förlorat den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot brasilianska storklubben Gremio. 7 poäng blev det i årets Copa Libertadores i en på förhand väldigt jämn och svår grupp.  7 poäng räckte till en tredjeplats i gruppen vilket också belönades med en plats i Copa Sudamericana.

Prestationen får trots allt ses som en godkänd sådan, även om Catolica hade siktet inställt på, med all rätt också, ett längre äventyr. Ännu en gång, som så många gånger förr, åkte Chiles största hopp i turneringen på en ursvår lottning och ännu en gång slutade det med ”close but no cigar”, tråkigt!

I en egen klass

Universidad Catolica var som jag just sa Chiles största hopp i Copa Libertadores. Föga oväntat håller jag således Catolica som Chiles starkaste lag. Mästarlaget från huvudstaden har agerat riktigt bra på transfermarknaden trots att man tog hem ligan 2018 på ett komfortabelt sätt. Spelare av allra högsta kvalité plockades in och deras impact har varit stor redan från dag 1. Tänker främst på spelare som Edson Puch, Pinares och Cornejo, spelare med rutin från den högsta scenen  som håller den högsta nivån med ligans mått mätt. Tränaren Quinteros har tack vare det transferfönstret gått från att ha ett defensivt skickligt lag till att ha en komplett trupp där han allt som oftast måste bänka spelare som Buonanotte, en offensiv mittfältare som så sent som ifjol var lätt topp 3 på sin position.

Men för att sätta det i perspeketiv, Universidad Catolica har gått upp i tidig serieledning, likt fjolåret, trots att man haft tuffa matcher i Copa Libertadores var och varannan vecka. Nu när man åkt ut och har en längre paus tills det är dags att kliva in i Copa Sudamericana så kommer man givetvis att lägga full fokus på ligaspelet, och i och med hur deras prestationer där sett ut, trots en del rotation, så förstår ni ungefär vad vi har att se fram emot.

Dagens speltips

Nykomlingarna Cobresal är IMO ligans sämsta lag. Man må ligga strax före Universidad de Concepcion, men de sistnämndas ligaspel har blivit rejält lidande p.g.a. deras deltagande i Copa Libertadores. Spelare för spelare och prestation för prestation så är Cobresal helt klart i botten.

Att man får över 1.75 på -0.25 på ligans bästa lag borta mot i mitt tycke ligans sämsta lag, trots en något uppåtgående formkurva, är en positiv överraskning. Jag rekade Catolica till -0.25 till 1.80 tidigare i veckan, oddset har gått ner en aning men Unibet har fortfarande 1.76 på det spelet, vilket är godtagbart. 

Investerar 3 units på det spelet.

Unibet erbjuder en bonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 

 • Universidad Catolica ute ur Copa Libertadores. Full fokus på ligan nu!
 • Cobresals prestationer på plan har allt som oftast varit urusla
 • Anfallaren Saez fick ett inhopp senast i Copa L efter skada, lär spela än mer idag. Stort plus
 • U Catolica har haft väldigt många bortamtacher på senare tid.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 5x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Cobresal - Universidad Catolica
 • Datum: 12 Maj
 • Tid: 21:00
 • Rek: Universidad Catolica -0.25
 • Odds: 1.76
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Unibet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *