Spelrek 12/8: Östersund-Kalmar

Published by Philip on

Allsvenskan : Östersund-Kalmar

Kalmar FF besegrade IFK Göteborg förra helgen och satte därmed stopp för en tre matcher lång förlustsvit. Segern var fullt rättvis även om smålänningarna fick lite hjälp av domare Karlsson som hittade en minst sagt tveksam straff till Kalmar. Positivt för Kalmar var att storstjärnan Rasmus Elm startade matchen och kunde spela cirka en timme. Under tiden han var på plan var han faktiskt fullständigt dominant och visade varför han en gång i tiden var en given landslagsspelare.

Nu gäller det gäller det för Kalmar att visa att de kan prestera även på bortaplan. Det har varit si och så med det den sista tiden då KFF förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher. Två av dessa förluster har kommit mot svaga Örebro och BP. Nu väntar även en bortafajt på konstgräs. 

Östersund har under sommaren tappat tränaren Potter samt spelarna Ken Sema, Brwa Nouri och nu senast Alhaji Gero. Dessutom är det väl bara en tidsfråga innan Saman Ghoddos skriver på för en utländsk klubb. I skrivande stund är det alltså inte  helt klarlagt ifall han spelar mot Kalmar eller ej. Trots alla spelartapp har Östersund varit oerhört starka efter sommaruppehållet och kommer nu från tre raka vinster. Senast ÖFK förlorade en match var i början av maj. I senaste segern borta mot Elfsborg presenterade nyförvärvet Simon Kroon bland annat med ett riktigt fint mål.

På Jämtkraft Arena har ÖFK vunnit fyra raka matcher. De tre senaste hemmamatcherna har Östersund lett redan efter den första halvleken. 

Vår rek

Kalmar FF har bara vunnit tre bortamatcher denna säsong. Två av dessa vinster har varit mot IFK Göteborg och Trelleborg som spelar på naturgräs. Enda vinsten på konstgräs kom mot slagpåsen Dalkurd. Tre gånger har Kalmar mött Östersund sedan ÖFK kom upp i Allsvenskan. Två gånger i seriematcher och en cupmatch i mars i år. Samtliga gånger har Östersund vunnit efter att ha tagit ledningen redan innan pausvilan. I den form hemmalaget befinner sig lär de trampa gasen i botten direkt och försöka avgöra matchen tidigt. Coolbet bjuder till det otroligt fina oddset 2.75 på att Östersund leder i paus och sedan vinner matchen. Det synas med 4/5 units. 

  • Östersund har lett matchen i paus varje gång de mött Kalmar på Jämtkraft Arena.
  • Östersund visar oerhört stark form och jagar topptrion i tabellen.
  • Kalmar har bara vunnit en match på konstgräs i år och det var mot jumbon Dalkurd.
  • Kan Rasmus Elm spela höjer sig smålänningarna med flera procentenheter. Dessutom är det troligt att viktiga Saman Ghoddos blivit såld innan denna match ska spelas.

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *