Spelrek 13/5: I jakt på dubbeln.

Published by Spelrek on

Monterrey
Oavgjort
Necaxa

Två av mexikanska ligans målgladaste lag gör upp om en slutspelsplats. Ovisst målkalas eller drar något lag det längsta strået?

One of Mexicos finest

Mexikanska Monterrey tog nyligen hem Concachampions efter att ha slagit rivalerna Tigres i finalen. På sin väg till finalen slog Monterrey ut både Sporting Kansas och Atlanta Ud från MLS.

Nu har Monterrey vänt blickarna mot ligan och de har givetvis siktet inställt på att plocka hem dubbeln. Ser vi till vilken trupp Monterrey ändå har så vore allt annat än att ”sikta mot stjärnorna” en feg målsättning. Los Rayados har ju trots allt varit en av klubbarna i den mexikanska ligan som spenderat mest pengar under dem senaste säsongerna. Men ja ska inte tjata för mycket om Monterrey. Jag har ju trots allt rekat spel på dem flertalet gånger under säsongen. Men för att hålla det kort så skall jag bara slänga fram ett par namn som spelar i Monterrey vilka kanske inte säger just dig speciellt mycket, men tro mig, detta är spelare a högsta klass =) 

Funes Mori, Aviles Hurtado, Dorlan Pabon, Maxi Meza, Rodolfo Pizzaro, Baroero och Stefan Medina är spelare som most likely hade gått in i nästan samtliga startelvor i den mexikanska ligan. Inatt saknas dock Aviles Hurtado då han blev utisad i den första kvartsfinalen.

Ett överpreterande och ojämnt Necaxa

Necaxa överraskade en del när de för någon säsong sedan knep en slutspelsplats som nykomlingar. Därefter har man gjort godkända säsonger i förhållande till förväntningarna man haft på sig. I år knep man dock återigen en slutspelsplats och den största anledningen till att man gjorde det stavas Brian Fernandez. Den argentinske anfallaren värvades in till klubben för snart ett år sedan och hans ankomst blev en rejäl succé. Med 16 mål på 25 starter, varav 12 av dessa kom under 2019 (17 omgångar), har han varit en stor anledning till att Necaxa klättrat uppåt i tabellen. MEN, Brian Fernandez finns inte kvar i Necaxa längre. Efter att ha blivit avstängd pga en dispyt med Monterreys fans så valde Necaxa att acceptera budet som man fått på Fernandez från MLS-klubben Portland. Brian Fernandez lämnade alltså Necaxa just som man kliver in i säsongens iktigaste skede. ILLA! För Brian Fernandez är tillsammans med Leons Angel Mena den spelaren som på egen hand betyder mest för sitt lag. Han gör sjukt mycket mål, men han slår också överlägset flest andel Key Passes av alla i ligan. Över 50% av alla passningar han slår på offensi planhalva är ”key passes” och han tar överlägset flest avslut i sitt lag. 

Som lag? Givetvis i botten tillsammans med Tijuana bland slutspelslagen.

Dagens speltips

Necaxa vann det första mötet med 1-0. Något turligt och mycket tack vare det röda kortet som Aviles Hurtado drog på sig redan i den första halvleken. Det ger oss också guldförutsättningar inför returen. Visserligen räcker uddamålsvinst för att Monterrey skall avancera så man slutade högre upp i tabellen än Necaxa, men vi skall inte glömma bort att Monterrey är riktigt duktiga på att utnyttja ytor och har högklassiga spelare som levererar fler faktiska mål än xg. Och kommer bara 1-0 så bör det trilla in fler mål så snart som Necaxa öppnar upp sig.

Jag spelar Monterrey vinst + över 1.5 mål hos Bet365 med deras ”skapa ett spel” tjänst. 3 units inesteras till 1.80x smeten.

Bet365 erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Necaxa har just sålt sin skyttekung och MVP, Brian Fernandez.
 • Kikar vi position för position, ja då råder det klasskillnad.
 • Monterrey är urstarka hemma. Obesegrade där under 2019
 • Om Monterrey slutar spela vid 1-0-
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK i spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x insättning
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Monterrey - Necaxa
 • Datum: 13 Maj
 • Tid: 03:00
 • Rek: Monterrey + Monterrey Ö 1.5
 • Odds: 1.80
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Bet365

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *