Spelrek 13/5: Nu är spelarna från NHL varma i kläderna!

Published by OskarJ on

Oavgjort
Finland

Hallå där! Formen är god, med tanke på att Reilly Opelka har fixat fyra raka gröna spel, tack Reilly! Idag kör vi på hockey VM och jag startade även en snöboll som ni gärna får följa på twitter och facebook. Idag har jag ett intressant spel i matchen USA mot Finland.

NHL vs Icke NHL

Usa har ett riktigt bra lag i år, man har gått två matcher i detta VM och det har blivit en vinst och en förlust. Efter en dålig premiär mot Finland (torsk 4-1) kom man upp i standard och slog Frankrike med klara 7-1. Man märker på dessa lag och även Canada att man är rejält ovana med stor rink, det kommer bli bättre desto längre turneringen pågår. USA har gått riktigt dåligt i VM, förra året blev det dock brons men i år tror jag laget faktiskt kan gå hela vägen. Egentligen har inte USA någon som helst form av svagheten i truppen, det är väl målvakterna i sånnafall, men även dom är bra. Backsidan är stabil med namn som Noah Hanifin, Ryan Suter och Alec Martinez. Nu kommer vi till forwardssidan som tillsammans med Rysslands är den allra bästa här i VM. Patrick Kane är superstar, Jack Eichel även han är riktigt bra, supertalangen Jack Hughes är extremt rolig att titta på, Johnny ”hockey” Gaudreau, ja egentligen skulle jag kunna nämna hela USAs forwardsuppsättning. Killarna har nu fått en träningsmatch och två VM matcher på stor rink och nu kommer man vara inne i det och göra ett riktigt fint VM. Coach Jeff Blashill är tränare i Detroit men har nu ansvaret att lösa ett bra VM, han är väldigt omtyckt i laget.

Finland, har det sämsta laget på många år men jag tycker att det är intressant. Matcherna innan VM var bra och man har spelat ihop laget, i VM har man slagit både Canada och Slovakien efter två riktigt fina insatser. 7-3 i målskillnad på detta motstånd som har massor av NHL spelare, FInland har NOLL”. Jukka Jalonen har fått väldigt många nej tack från NHL och mardrömmen för lejonen är att Carolina har gått så bra där vi har ett par finska lirare som skulle kommit direkt. Nu har Jalonen ett lag som gör att för att vinna matcher och det räcker men det kommer ta slut då kvaliten inte riktigt finns där. Finländska laget är inte jätte namnkunnigt, men det finns några lirare som har näsa för mål framförallt supertalangen Kaapo Kakko som gjort 5+0 på sina två första VM matcher, wow säger jag bara. Sakari Manninen och Toni Rajala är svenskbekanta och lirar i dom producerande femmorna, en sån om Marko Anttila trodde man absolut inte skulle hålla men den finländska kaptenen har gjort en riktigt bra start på detta VM. Jag tycker backsidan är riktigt bra och håller motståndarnas forwards på utsidan, där Mikko Lehtonen är den bästa backen enligt mig. Oliwer Kaski är annars en back som gjorde 51 pinnar i SM-Liiga i år.

Dagens speltips

Nej, det är klasskillnad mellan lagen, tittar man på trupperna så ska detta bli en enkel seger från jänkarna men Finland har ett lag som kan störa. I premiären mot Canada vann Finland rättvist. USA var inte dåliga mot Slovakien men fick inte in pucken. Patrick Kane har blivit bättre och bättre och jag tror han kommer kunna få ut mer av sitt spel på den stora rinken. Som sagt, USA är en stor guldkandidat och det gäller för grabbarna att vinna mot Finland för att inte åka på mardrömsmotstånd i kvarten.

Jag väljer därför att spela USA till oddset 1.83.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • USA kommer att bli bättre och bättre
 • Inställningen hos USA har det inte varit några fel på.
 • Nej, det är klasskillnad mellan dessa lag.
 • Finland har ett lag som accepterar sina roller till 100%
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: USA-Finland
 • Datum: 13 maj
 • Tid: 16:15
 • Rek: USA
 • Odds: 1.83
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *