Spelrek 13/8 till Brynäs – Leksand: Tät match att vänta?

Published by Timmy on

Brynäs
Oavgjort
Leksand
bet365
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 Spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: -

Speltips

 • Match: Brynäs - Leksand
 • Datum: 13 augusti
 • Tid: 19:00
 • Speltips: U5,5 mål
 • Odds: 1.75
 • Units: 2,5/5 units
 • Spelbolag: Bet365

Äntligen är det dags för ny försäsongsmatch mellan två SHL-lag. Denna gång är det de bittra rivalerna Brynäs och Leksand som gör upp i Ljusne Ishall inför fulla läktare.

Brynäs fokuserar på defensiven

Ifjol slutade Brynäs på en blygsam elfteplats i tabellen efter att man släppt in hela 145 mål på 52 matcher. Det var endast fyra lag som släppte in fler mål än Gävlelaget under säsongen som gick. 

Brynäs kommer självklart vara rejält revanschsugna inför den kommande säsongen där stort fokus, redan från start, kommer läggas på defensiven. Laget har bra material på backsidan för att kunna täta till rejält bakåt. I synnerhet mot rivalen Leksand.

Kvällens match mot Leksand är säsongens första för Brynäs del. Precis som alla andra lag på försäsongen brukar defensiven prioriteras i första hand. Detta för att skapa en trygghet och stabilitet att luta sig tillbaka på vid seriestart. 

Känslan är att Brynäs kommer spela en tajt hockey i afton och försöka stänga ner Leksand. 

Leksands stabila grundspel

Under fjolårssäsongen tog Leksand steget upp i SHL efter att man vunnit 14 av sina 15 sista matcher. I kvalet, mot dåvarande SHL-laget Mora, vann man tämligen enkelt med 4-1 i matcher. Leksand hade ett mycket välfungerande försvarsspel, något man lär ha byggt vidare på under sommaren. 

Dalmasarna har fått ihop ett mycket intressant lag under sommaren och kan absolut bli ett utropstecken den kommande säsongen. Laget har fin rutin i alla lagdelar. Axel Brage i mål, Jonas Ahnelöv, Johan Fransson och Mattias Karlsson på backsidan samt Spencer Abbott, Mattias Ritola, Patrik Zackrisson och Sebastian Wännström m.fl. på forwardssidan. Dessa rutinerade herrar är en fin grund och trygghet till återkomsten i SHL. 

Leksand lär komma ut starkt mot Brynäs i kväll trots att det bara är en träningsmatch. Nykomlingen vill sätta sig i respekt direkt och visa att man är i den högsta serien för att stanna. Sedan är det aldrig fel att knäppa Gävlelaget på näsan som Leksandsspelare. 

Dagens speltips

Med tanke på att det är säsongens första match för de båda lagen bör fokus ligga på defensiven, vilket således bör leda till en målsnål tillställning. Även att det är en rivalmatch mellan två av Sveriges mest klassiska hockeylag lär vara en bidragande orsak till en jämn och tajt match trots att det ”bara” är en försäsongsmatch. 

Rent historiskt sett brukar det vara jämna och tajta matcher mellan dessa båda lag oavsett om det är tävlingsmatch eller försäsongsbatalj. Faktum är att hela fem raka inbördes möten har slutat med U5,5 mål och 14/16 senaste. 

Spelet på U5,5 mål finns till fina 1,75 på Bet365. Många andra spelbolag har samma spel till betydligt lägre odds. T.ex. Betsson som endast erbjuder 1,55 i odds på U5,5 mål i matchen. 

Jag väljer därför att spela U5,5 mål till oddset 1.75.

 • Rivalmöte, vilket bör resulterar i en tajt match
 • Första matchen för säsongen, vilket bör betyda att lagen prioriterar defensiven
 • 14/16 senaste inbördes möten har slutat med U5,5 mål
 • Försäsongsmatch

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en bonus upp till 1000 spelkrediter för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *