Spelrek 14/5 – Periodspel testas

Published by Timmy on

Schweiz - Österrike

Vilken start vi fått på årets VM-turnering. Samtliga spel har hittat hem på sajten och i kväll går vi för att hålla 100 procent-siffran intakt. I afton riktar jag blickarna mot Grupp B där hungriga Schweiz tar sig an mediokra Österrike, som inlett turneringen med två raka nederlag.

Schweiz trummar på

Schweiz har etablerat sig i toppen av världshockeyn de senare åren och har tagit två VM-silver under de sex senaste mästerskapen. Båda finalförlusterna har komiskt nog kommit mot Tre Kronor där den senaste var för ett år sedan då Sverige bärgade sitt andra raka VM-guld efter en dramatisk straffläggning.

Schweiz har startat årets mästerskap på ett ypperligt sätt då de inlett turneringen med två raka vinster. I premiären besegrade man Italien med 9-0 (!) efter att man vunnit den första perioden med hela 4-0 och senast tog man tre poäng mot Lettland efter en 3-1-vinst. Nationen har således fått den perfekta starten i jakten på nya framgångar.

En nation som inte fått en lika bra start är Österrike. Jag trodde i ärlighetens namn ganska mycket på Österrike inför turneringen, men efter att ha sett den första matchen mot Lettland så insåg jag hur fel jag hade. De tog förvisso ledningen i matchen, men Lettland vände på steken och vann med klara 5-2 efter stor dominans. De segersiffrorna hade kunnat bli betydligt större än så. I matchen efter snurrade Rysslands stjärnor runt friskt och vann med utklassningssiffrorna 5-0. Inte den bästa starten för Österrike alltså och värre lär det bli i afton då Schweiz väntar på andra sidan.

Kan Lettland köra över Österrike, och stundtals ha lekstuga, så kan definitivt Schweiz göra detsamma. Det ska tilläggas att Schweiz är ett betydligt skickliga lag än Lettland dessutom.

Stjärntrion fixar

Schweiz har lyckats få hem NHL-stjärntrion, Kevin Fiala, Nico Hischier och Roman Josi, från världens bästa liga. Trion har hittills svarat för hela tio poäng på endast två matcher. Jag räknar kallt med att dessa lirare kommer snurra friskt med Österrikes försvar och göra, tillsammans, ett par kassar framåt. Utöver dessa tre lirare har Schweiz flera spelare i truppen med fina NHL-meriter.

Jag kommer prova en slant på Schweiz P1 till 1,79. Alldeles för högt odds i min mening. Flera spelbolag har samma lir runt 1,65 gånger pengarna, så här finns ett skapligt värde i spelet.

Schweiz har kommit ut hårt i de båda inledande VM-matcherna och lär inte göra något undantag i kväll. De var spellediga igår och lär vara taggade och utvilade inför kvällens match. De större nationerna, som vi får klassa Schweiz som nu, brukar komma ut hårt i den första perioden och försöka ”döda” matcherna så tidigt som möjligt.  

Schweiz vann den första perioden mot Italien med hela 4-0, vilket bevisar att laget inte ställer in skridskorna efter första tekning utan verkligen gasar på från start oavsett motstånd. Att få 1,79 på att Schweiz vinner den första perioden mot ett svagt Österrike är bra. Väldigt bra i min bok.

Vår rek

Jag testar Schweiz P1 till 1,79. Laget har inlett riktigt starkt och vunnit båda sina matcher samtidigt som kvällens motståndare, Österrike, har förlorat båda sina. I premiärmatchen smällde Schweiz in fyra puckar mot Italien i den första perioden. Schweiz har flera stjärnor i laget från NHL som bär nationen framåt. De brukar starta matcherna i ett rasande tempo, där av finns det goda möjligheter till att Schweiz P1 hittar hem till fina 1,79 mot ett svagt Österrike.

Oddset hittar vi hos Svenska Spel!

 • Schweiz är det klart bättre laget och bör vinna matchen enkelt
 • Schweiz vann period 1 mot Italien med hela 4-0
 • Schweiz har flera NHL-stjärnor i truppen som bär laget fram
 • Österrike har ett bra kontringsspel och kan hitta nätmaskerna
svenska spel

Speltips

 • Match: Schweiz - Österrike
 • Datum: 14 maj
 • Tid: 20.15
 • Rek: Schweiz P1
 • Odds: 1.79
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Svenska Spel

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *