Spelrek 18/8: Bra värde inför premiäromgångarna i södra Europa

Published by Anton on

Serie A & La Liga

Äntligen, som jag har längtat. Är riktig taggad på att få dra igång en ny säsong med spelrekgänget.

Vi vänder föga förvånande blickarna söderut, vi börjar i Italien där jag har snappat upp två spel som på förhand känns riktigt bra och fyller på med ett från Spanien. Jag droppar dessa tidigt och det är mycket möjligt att jag fyller på med något spel när helgen närmar sig så håll utkik.

Lazio – Napoli

Två lag som båda har en bra säsong i ryggen, Lazio som lite utav en underdog var på god väg att knipa den åtråvärda fjärdeplatsen. Men snavade på målsnöret då man två gånger om tappade ledningen mot Inter och slutligen även förlorade och blev därmed förbipasserade i säsongens sista match.

Napoli å sin sida låg nivån över Lazio under förra året. Man utmanade Juventus om lo Scudetto där man spelade in hela 92 poäng under säsongen, vilket vanligtvis räcker för en ligaseger.

Torino – Roma

Roma var ett av lagen som verkligen imponerade på mig föregående år, och jag tror att dom kommer överraska positivt även här. Man har tappat viktiga kuggar i Nainggolan och Allison, men efter Monchis intåg i klubben förra sommaren tror jag inte man som Romanista behöver vara allt för orolig. Är det något Monchi kan så är det att bygga vidare på lag och ersätta nyckelspelare. Han visade prov på det redan förra året och dessförinnan exemplariskt i Sevilla.

Di Francesco har en tydlig spelidé och Roma blev bara bättre och bättre genom säsongens gång, även om det tillkommit lite nytt i truppen är det lättare att spela in nya spelare när kollektivet är såpass starkt som i Roma.

Rayo Vallecano – Sevilla

Ett Sevilla som under föregående säsong inte riktigt levde upp till förväntningarna gästar nykomlingen Rayo Vallecano som genom att plocka hem ligavinsten i Segundan åter spelar i Spaniens finrum.

Sevilla har hamnat i en lite djupare svacka efter att den i sommars så omtalade Sampaoli lämnade klubben. Efter många år av fin fotboll både i ligan och Europa har man inte riktigt nått upp till önskad nivå. Under förra året hade man en hemsk period under Montella där laget vid ett tillfälle gick nio matcher utan vinst. Något som resulterade i att Montella fick lämna över rodret till Joaquín Caparrós . Efter Caparrós intåg fick laget sig ett uppsving och började plocka lite segrar, även om spelet i många matcher lämnade en del övrigt att önska. Det ska därför bli intressant att se vad Capparós kan få ut av laget när han fått spendera sommaren med laget och kunnat bygga vidare på den grund som visades upp under våren.

Våra rekar

Lazio – Napoli

På förhand är detta en match som verkligen kan sluta hursomhelst, men jag tycker att spelbolagen helt klart underskattar Lazio här. En stor del av Napolis framgång berodde på Sarri som nu lämnat för Chelsea. Napoli har fått in Ancelotti som jag håller riktigt högt, men ingen tränare kan sätta sin prägel på laget på så kort tid, vilket även matcherna under försäsongen visat prov på.

För Lazios del är det bara att ta vid där man avslutade förra året, Inzaghi sitter kvar och alla vet vad som krävs och förväntas. En hemmavinst @3,0 lockar helt klart, men jag väljer trots det här att spela Lazio DNB @2,14 på Unibet med 3 units då Lazio under senaste år haft extremt svårt mot Napoli som gått segrande ur fem av de sex senaste ligamötena lagen emellan.

 • Lazio förlorar sällan på Olympico
 • Napoli har tappat Sarri och ska nu anpassa sig till ett nytt spelsätt
 • Napoli har sett riktigt dåliga ut under försäsongen
 • Napoli har vunnit 5/6 möten inbördes

Torino – Roma

Torino var under föregående säsong fruktansvärt ojämna. Mihajlovic sparkades kring nyår och ersattes av den rutinerade Mazzarri som anlände från Watford efter att tidigare huserat i Inter och Napoli.  Mazzarri är en klassisk provinstränare med fokus på defensiven. Även om Mazzarri i det stora hela fick ordning på laget under sitt första halvår och faktiskt haft en fin försäsong ser jag inte hur man ska kunna stå emot här. En Romavinst till 2,14 på Pinnacle (2,12 Coolbet) känns för högt och 3 units slängs in även här.

 • Roma är på pappret betydligt bättre än Torino
 • Roma vann båda ligamötena förra säsongen
 • Monchis lagbyggen brukar bli bättre för varje år som går
 • Debutomgångar brukar bli lite försiktiga, vilket inte gynnar Roma

Rayo Vallecano – Sevilla

Rayo Vallecano i all ära, men för mig är det ett lag som kommer slåss strax över nedflyttningsstrecket. Medans Sevilla skall slåss om fjärdeplatsen. Sevilla har tappat ett par spelare inför säsongen men jag tycker ändå klasskillnaden här är påtaglig, och trots att det både är premiäromgång och bortamatch tycker jag det är bra värde i att spela Sevilla som vinnare @ 2,18. Ett odds jag hittar högst hos Coolbet där jag skickar in 3 units

 • Sevilla såg hungriga ut och spelade bra mot Barcelona i söndags
 • På fem år har lagen mötts vid 7 tillfällen, Sevilla har vunnit 6 av dessa
 • Tuffa tapp i Sevilla inför säsongen i Nzonzi, Lenglet och Correa
 • Sevilla avslutade förra säsongen med 5 förluster på 5 bortamatcher

Har du inget konto hos Unibet kan du skapa ett HÄR!

 • Sätt in 500 SEK
 • Få 1.000 SEK i sportbonus
 • Omsättningskrav: 5x bonus
 • Minimum odds: 1.4
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *