Spelrek 15/5: Helsingborg får mot femte raka utan torsk på Olympia!

Published by OskarJ on

Helsingborg
Oavgjort

Hallå där! Maj månad är fortfarande grön men senast gjorde dessvärre inte USA jobbet fullt ut. Idag kör vi på allsvenskan där vi har hela fem möten, kanon. Jag har hittat ett intressant spel i matchen Helsingborg-AIK, där Helsingborg inte förlorat hemma på Olympia i år och AIK vann derbyt senast.

Granen is back

Ja, Helsingborg har blandat och gett en hel del här i den allsvenska starten, man är nykomlingar men inte som en vanlig nykomling direkt utan Helsingborg hör hemma i allsvenskan. Formen är rätt kass med inga vinster senaste fem matcherna, dock har man haft tuffa matcher. Bortaspelet har varit riktigt dåligt rent ut sagt, dock senast mot Kalmar gjorde man en helt okej insats men fick 1-0 emot sig sent i matchen. Hemma på Olympia är man obesegrade och då har man mött lag som Hammarby, Djurgården, GIF Sundsvall och Norrköping. Helsingborg är bättre på naturgräs och det märkts framförallt hemma på Olympia, man har ingen respekt för lagen som på pappret kanske är lite bättre. Till exempel krysset mot Djurgården i senaste hemmamatchen skulle varit vinst ifall domaren inte gjorde allsvenskan största misstag så här långt. Helsingborg är i stort poängbehov och måste börja vinna matcher för att inte hamna i en strid om nedflyttning, och jag tycker inte man ska hamna där, det finns riktigt fina spelare och man har visat att man hör hemma här. 

Tyvärr för HIFs del är Alexander Farnerud fortfarande borta, även Mohammed Abubakari saknas och det är HIFs båda defensiva mittfältare som är givna i startelvan när dom är hela. Celtic-lånet Kundai Benyu missar också kvällens match. Viktig för HIF är att Andreas Granqvist gör comeback efter ett par matchers frånvaro, det har varit lite knackigt i mittlåset när han varit borta och det gör att man får ett mycket mer stabilt mittlås. Det finns ett par riktigt fina offensiva pjäser i Rasmus Jönsson, Max Svensson och Andri Bjarnason även Mamado Moro och Wandersson visar fina kvaliteer. Nu när defensiva grabbarna är borta tar troligtvis Andreas Landgren och Johan Persson hand om det defensiva mittfältet och dom har gjort det bra dom minuterna dom lirat. Andreas Granqvist delar låset med Charlie Weberg eller Markus Holgersson, bredvid dom är det Adam Eriksson och Randrup. I mål är Pär Hansson skadad och Kalle Joelsson har ersatt, men jag tycker att Tottenham-lånet Tom Glover borde få chansen snart. 

Nej, även fall Helsinborg var bättre än Kalmar senast ger det inga poäng i tabellen och det syns att man har dåligt självförtroende på bortaplan. Hemma på Olympia har man dock bra självförtroende och det var över 7500 sålda i går kväll. Helsingborg har vunnit tre raka matcher mot AIK på Olympia.

AIK

Grabbarna från Solna börjar trampa igång nu efter guldet förra säsongen. Två raka segrar och den senaste mot Djurgården var starkt och höjer såklart självförtroendet. Problemet den här säsongen enligt mig målskyttet, man har endast stått för åtta fullträffar på lika många matcher, även om man släppt in sju mål så vinner man ingen serie på att kryssa sig igenom den. På bortaplan i år AIK var ganska risigt, bortsett från Djurgården hade man 1-5 i målskillnad och en pinne på tre matcher, men derbysegern gjorde så att Solnagänget förbättrade sin bortastatistik väsentligt. AIK är guldfavorit absolut, men jag tror att klubben satsar stenhård för att göra ett bra spel ute i Europa, som man hade för ett par år sedan när man mötte Napoli bland annat.

I AIK är det spelarbrist då man saknar hela sju man till kvällens bortafight, varav tre anfallare i Jack Lahne (avstängd), Obasi och Sigthorsson skadade. Rasmus Lindkvist har kastat in handduken för familjeskäl. Det finns fortfarande fina anfallare i form av Stefan Silva, Henok Goitom och Tarik Elyounoussi. På mitten håller jag Sebastian Larsson och Adu väldigt högt, troligtvis allsvenskan topp fem bästa fältare. Backlinjen är stabil och släpper lite mål med namn som Per Karlsson, Dimitriadis, Daniel Sundgren och Karol Mets. I mål finner vi Oscar Linner som gjort någon groda i år men är en riktigt fin målvakt som kommer spela ute i Europa om ett par år. 

Derbysegern senast var det AIK ville ha, endast tre pinnar från Malmö FF gör att man är med i racet i alla högsta grad, AIK har dock haft tufft nere i Skåne senaste åren framförallt Malmö och Helsingborg där man inte vunnit sen 2013. Två mål av norrbaggen i derbyt gör att han kommer in med superbra form och där får Helsingborg försvaret vara på tå. Helsingborgs mittbackar är inte allt för snabba och avstängningen på Lahne är i dåligt tillfälle. Jag tror Norling vinner mycket på att sätta in spelare som kan gå i djupet och få Granen och Co att röra på sig. 

Dagens speltips

AIK är favorit men jag tror att Helsingborg kan störa här. Det brukar oftast komma en derbybaksmälla och framförallt efter en seger. Norling gör allt för att det inte ska hända men Helsingborg borta är tufft för alla lag. Jag väljer att spela BLGM, varför? Jo, Helsingborg släpper mycket bakåt och har även vassa spelare framåt. Alla Helsingborgs matcher på Olympia i år har spelet gått in. Dom tio senaste matcherna lagen emellan har det blivit så att båda lagen här nätat. Helsingborg har gått mållösa en gång under hela 2018 och 2019, AFC i april förra året.

Jag väljer därför att spela BLGM till oddset 2.17.

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en bonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 

 • Statistiken talar sitt tydliga språk
 • Helsingborg släpper in enkla mål
 • Båda lagen är vana med naturgräs
 • AIK är riktigt stabila bakåt och håller väldigt många nollor
 • Insättning: Sätt in minst 100kr
 • Bonus: Få upp till 2000 sek i oddsbonus
 • Omsättningskrav: 5x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Helsingborg-AIK
 • Datum: 15 maj
 • Tid: 19:00
 • Rek: BLGM
 • Odds: 2.17
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Unibet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *