Spelrek 15/5 – Nyckelmatch i kväll

Published by Timmy on

Tyskland - Slovakien

Herregud, vilket stim vi är i! Gårdagens spel på Schweiz P1 till 1,79 hittade hem med 33 sekunder kvar till pausvila. Snacka om att ha marginalerna med sig, men det förtjänar man ibland. I och med triumfen igår är jag alltjämt 100-procentig här på sajten under det stundande världsmästerskapet. Den tresiffriga procentenheten vill vi såklart hålla intakt även idag och jag tror mig hittat ett klockrent spel som ska förlänga sviten.

Värdnationen imponerar trots förluster

Årets hockey-VM spelas i Slovakien och har bjudit på den ena spektakulära matchen efter den andra. Så sent som i måndag fick vi bevittna VM:s kanske hittills häftigaste match, nämligen den mellan värdnationen Slovakien och självaste Kanada. Slovakien sprudlade av självförtroende och ledde med såväl 2-0 som 4-2 innan Kanada vände på steken till 4-5. Hemmanationen kvitterade till 5-5, men med endast EN sekund kvar av den ordinarie speltiden avgjorde Kanada.

Trots ett stundtals fantastiskt hemmaspel så lyckades inte Slovakien få med sig någon poäng senast. I matchen innan dess föll Slovakien med 2-4 mot Finland efter att ställningen varit 2-2 länge. Faktum är att den matchen lika gärna kunnat sluta med Slovakien-vinst. I premiärmatchen vann man med klara 4-1 mot stjärnspäckade USA.

Slovakien har således bjudit på finfin hockey i samtliga tre matcher hittills och de mot gruppens, på förhand, klart tre bästa lag. I de resterande fyra matcherna så möter man, på pappret, de sämre lagen där Tyskland är först ut i afton.

Under gårdagen var Slovakien dessutom spellediga, vilket Tyskland inte var. Det bör betyda att slovakerna är betydligt mer utvilade och har således en bättre energi än de tyska spelarna.

Tröttkört Tyskland?

Tyskland har inlett mästerskapet strålande med tre raka vinster, men det ska tilläggas att det varit mot gruppens i särklass tre sämsta lag. Först besegrade man knappt Storbritannien med 3-1, sedan Danmark med uddamålet 2-1 och igår den viktiga matchen mot Frankrike med 4-1 efter en jämn drabbning.

Orkar verkligen Tyskland ladda om för ytterligare en ödesmatch 24 timmar efter matchen mot Frankrike och kan laget verkligen stå emot Slovakiens otroliga tryck och fanatiska hemmafans? Jag har svårt att se det. Jag har inte imponerats alls av Tyskland så här långt mer än att de lyckats hitta sätt att vinna i samtliga tre matcher, vilket i sig är en styrka. Slovakien däremot har varit väldigt bra i samtliga tre gruppspelsmatcher så här långt, men har trots det bara tre poäng. Högst troligen kommer just Slovakien och Tyskland göra upp om den fjärde- och sista slutspelsplatsen, vilket betyder att kvällens match lagen emellan är av STOR betydelse. Den kan rent av vara direkt avgörande.

Jag har, som tidigare nämnt, väldigt svårt att se detta galna slovakiska lag förlora mot ett Tyskland som inte har imponerat spelmässigt så här långt. Slovakiens hemmasupporters kommer bidra till en elektrisk stämning och bära fram laget till tre otroligt, ja, nästan direkt avgörande, poäng i kväll.  

Vår rek

Jag väljer att spela Slovakien rak till 1,70. Slovakien har spelat en mycket fin hockey så här långt, men fått dålig poängutdelning, och måste vinna kvällens match för att ha chans på en kvartsfinalplats.

Hemmanationen har fansen i ryggen och möter ett Tyskland som inte imponerat nämnvärt inledningsvis av turneringen trots tre raka vinster. Det ska tilläggas att samtliga vinster har kommit mot de tre sämst rankade lagen i gruppen. Tyskland spelade dessutom match för mindre än 24 timmar sedan och bör vara betydligt mer slitna än vad Slovakien är som fick vila under gårdagen.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Slovakien är värdnation och har fansen i ryggen
 • Slovakien är det bättre laget på pappret och har spelat fin hockey
 • Slovakien var spellediga igår medan Tyskland hade match
 • Tyskland har tre raka segrar och ett välfungerande försvar
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Tyskland - Slovakien
 • Datum: 15 maj
 • Tid: 20.15
 • Rek: Slovakien rak
 • Odds: 1.70
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *