Spelrek 15/9 till Forshaga-Nyköping: Forshaga blir att räkna med iår!

Published by OskarJ on

Forshaga
Oavgjort
Nyköping
betway
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Forshaga-Nyköping
 • Datum: 15 september
 • Tid: 15:00
 • Speltips: Forshaga
 • Odds: 2.30
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Betway

Hallå där! Fredagens rek var extremt nära från att sitta men små marginaler gör att spelet tyvärr blev rött. Idag är det söndag och massor av matcher, jag har valt att skriva om Forshaga som tar emot Nyköping. Två tänkta topplag i årets starka västra serie.

Forshaga har värvat riktigt bra spelare

Forshaga gjorde en ganska risig grundserie förra året, men lyckades vinna fortsättningsserien. Forshaga vann runda ett mot Väsby och var väldigt nära att slå ut Östersund i runda två, så säsongen blev riktigt bra trots allt. Försäsongen har varit stark för det starka Värmlandska laget där man har vunnit en cup i Mariestad, samt slagit både Ringerrike och Borlänge. Slutet på förra året spelade man en riktigt fin ishockey och kunde störa många bra lag, i år har man behållt stommen från förra året och plockat in ruskigt bra spelare.

Forshagas backsida är nog en av ettans bästa med namn som Niclas Edman, Karl Pearsson, Henrik Tång, Jesper Nordin och nyförvärvet Johan Erkgärds som också kan spela forward. Framåt var det lite tungt med förra året men nu har man fått in Robin Sterner som håller allsvensk klass, man har också plockat in Oliver Kandegård som har ett fint CV. Nej, Forshaga har ett av ettans bästa lag på pappret och jag tror man kommer att plocka en allettanplats om man får behålla laget.

Ängevi är spelplatsen och där är Forshaga starka, spelarna man plockat in är av högsta ettan klass och jag tror man har det bästa laget i denna västra serie. Per Lundell basar över detta lag och har haft en grym försäsong och jag tror att Forshaga plockar premiären.

Nyköping nya i västra serien

Nyköping som rubriken leder är nya i den västra serien, man tog sig upp till ettan säsongen 2016/2017, vid namn Gripen. I år är man också favoriter till att ta en av dom fem allettan platser, försäsongen har varit helt okej med vinster mot Hanviken x2 och Tranås, torskarna har varit mot Visby, Vimmerby och Tranås. In på tränarbänken har Fredrik Mälberg kommit som är ett starkt namn på ettannivå, han kommer senast från Huddinge som han gjorde ett bra jobb med. 

Det har varit mycket rörelse i truppen inför årets säsong, 15 nya namn in och 17 namn ut, man kan helt enkelt säga att man värvat in en helt ny trupp. Målvakts och backsidan är bra med namn som Sebastian Björnstad, Calle Krantz, Ludwig Martinsson och Pontus Broeng. Framåt har Nyköping massvis av kvalite, man har inte gjort så många mål på försäsongen men spelare som Henrik Olsen, Albin Ivarsson Hamberg och Adam Hirsch vet var målet finns. Utöver dessa spelare jag har nämnt finns det massor av andra som har fina kvaliteer.

Nej, den västra serien i år är riktigt stark och det finns många lag som kan plocka hem den och Nyköping är ett lag. Forshaga borta i en premiär är tuff, riktigt tuff. Jag tror att Nyköping får vända hem utan poäng. 

Dagens speltips

Forshaga har ett sjukt bra lag i år på pappret, allt finns. Nyköping är också bra på pappret men jag tror att Forshagas backar kan plocka ner deras offensiv. Båda dessa lag kommer ta sig till allettan och jag tror att Forshaga vinner premiären i Ängevi. Att Nyköping är favoriter tycker jag är konstigt då Forshaga visat på försäsongen att man är ett lag att räkna med. 

Jag väljer därför att spela Forshaga till oddset 2.30.

 • Robin Sterner är riktigt bra på ettan nivå.
 • Forshaga har en av ettans bästa backuppsättningar
 • Forshaga är starka hemma
 • Nyköping har ett starkt lag på pappret.

Oddset hittar vi hos Betway som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *