Spelrek 16/5: Dags för Las Aguilas att bekänna färg

Published by Spelrek on

Club America
Oavgjort
Leon

Det mexikanska slutspelet rullar vidare i en rasande fart med dubbla matcher per vecka. Näst ut har vi semifinalen mellan regerande mästarna Club America och ”ligaspelets” top team Leon.

Bättre för var dag, men inte riktigt där.

Hemmalaget Club America vann som bekant det senaste slutspelet. En drös skador ställde dock till det för laget som inte hade något annat val än att värva för att inte tappa för mycket kvalité, framförallt då man alldeles nyligen sålt iväg underbarnet Lainez till Real Betis. Sagt och gjort, in kom den namnstarka duon Nico Castillo (anf.) och mittfältaren Benedetti. Efter en aningen trögstartad inledning så började åtminstone resultaten gå deras väg allt eftersom nyförvärven kom i bättre fysisk form och mer tillrätta i sin nya klubb. Men trots att resultaten gick deras väg så var det IMO en hel del tur bakom deras många segrar.

Idag är dock läget lite annorlunda. Efter att Castillo och Roger Martinez kommit tillbaka från sina skador så har åtminstone den sistnämnda sakta men säkert äntligen börjat prestera det man förväntade sig utav honom när han värvades in för snart ett år sen för dyra pengar. Med tanke på hans halvdana första 6 månader i klubben var det nog inte många som trodde att han skulle bli Americas mest avgörande spelare i Liga MXs slutspurt, men Roger Martinez ville annorlunda och har vuxit fram till en nyckelspelare efter hans skada. Och tur är väl det för America som inte imponerat fullt ut under ligaspelet där de ”bara” knep en femteplats.

Ni har väl inte klivit av Leon-tåget än va?

Fina Leon går fortsatt som tåget. De har varit mina favoriter 2019 bettingwise då vi hoppade på Leon-tåget i god tid. 12 raka segrar radade man upp i ligan och avslutade ligaspelet med 13-0-1 på dem 14 avslutande matcherna.

Inför slutspelet var min förhoppning att Leons fina spel i seriespelet skulle hålla i sig in till slutspelet, något som inte alltid är givet när lagen ställer om från seriespel till slutspel.
Suveräna Leon visade att de pallade trycket och vi kunde återigen inkassera enkla pengar i ännu en Leon-match. Här på sajten rekades Leon +0 mot Tijuana och även om marknaden inte höll med mig och trodde på en jämnare historia så känner jag att jag är nöjd med min bedömning och analys (1-3 vinst), dock läste jag inte av marknaden lika bra. Svårt ibland när man har FÖR bra koll på (flex).

Returen hemma vann de av bara farten och dubbelmötets slutsiffror landade på övertygande 5-2.

Dagens speltips

America har haft en hel del tur i årets Liga MX och även så i dubbelmötet mot Cruz Azul. I 3-1 segern på hemmaplan var man farligt ute flertalet gånger och på bortaplan, där America förlorade 1-0, blev man utspelade.

Leon å sin sida tog en övertygande seger, men släppte till en del chanser, framförallt på bortaplan. Grejen med Leon dock är att de har en målvakt som just nu presterar riktigt bra och det faktum att de helt enkelt gör fler mål än motståndarna.

Men med Tijuana – Leon färskt i minnet så tycker jag att det är läge för ett spel på att Båda lagen gör mål här. America höjer sig på hemmaplan och Leon är helt enkelt på tok för bra för att bli nollade. Jag förväntar mig en underhållande match där vi kommer att ha gott om chanser, åtminstone chanser nog för att få till ett mål från vardera lagen.

Jag kommer antagligen också att plocka +hcp på Leon närmare match beroende på hur oddsen rör sig. Håller trenden i sig så kommer hemmalagen att fortsätta överskattas och det kan mycket väl bli läge att kliva in på Leon. Men tills dess nöjer vi oss med BTTS till 1.77, vilket får sig i vanlig ordning 3 units (flat).

Oddset hittar vi hos Comeon som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Leon har gjort mål i 18 av årets hittills 19 spelade ligamatcher.
 • Americas försvar darrade avsevärt i dubbelmötet mot Cruz Azul.
 • BTTS har suttit i 5 raka Leon matcher (och i 7 av dem 8 senaste).
 • Om lagen går ut med en för feg approach, vilket sällan brukar vara fallet i Liga MX playoff.
 • Insättning: 500 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 10x bonus
 • Minimum odds: 2.00

Speltips

 • Match: Club America - Leon
 • Datum: 16 Maj
 • Tid: 02:30
 • Rek: Both teams to score: Yes
 • Odds: 1.77
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Comeon

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *