Spelrek 17/5 – Ny poängshow

Published by Timmy on

Tjeckien - Italien

Senast blev det en snöplig förlust då Slovakien tappade 2-1 till 2-3 under slutminuterna. Tyskland kvitterade till 2-2 när man plockat ut målvakten. Mästerskapets första, och hittills enda, förlust här på sajten var ett faktum. I kväll tar vi nya tag där jag återigen förlitar mig på att en NHL-stjärna gör poäng framåt.

Tjeckiens offensiv glöder

Under gårdagen spelade Tjeckien en viktig match mot Lettland. Letterna tog ledningen i den första perioden med 2-0 och satte därefter står press på tjeckerna. Tjeckien kom dock ut riktigt bra i den andra perioden och spelade en bländande hockey. Detta resulterade i att man vann perioden med 4-0 (!) och tog således ledningen med 4-2. Tjeckien kunde gjort ytterligare ett par, tre mål i mellanakten, men fick nöja sig med fyra fullträffar. Till slut vann man kampen med tennissiffrorna 6-3 och har nu gjort hela 18 mål på de fyra inledande matcherna.

I kväll väntar Italien som är under all kritik. Nationen har inlett turneringen med fyra raka förluster och har en målskillnad på otroliga 0-30 på dessa. Det finns INGENTING som tyder på att Italien ska kunna spela jämnt mot Tjeckien i kväll och kan garanterat räkna hem en ny förlust med minst fem, sex puckar.

Tjeckien, som redan öst in mycket mål och har en fantastiskt fin offensiv i år, bör kunna göra 6-7, ja rent av 8-9 mål framåt i afton. Gör man det, vilket jag tror, så kommer lagets stjärnspelare leverera poäng i vanlig ordning.

Den perfekta kaptenen

Jakub Voracek är kapten i detta offensiva Tjeckien och passar utmärkt i den rollen. Han är en pådrivare såväl på som utanför isen, tar diskussion efter diskussion med domaren och levererar framför allt mycket poäng framåt. Faktum är att Philadelphia-stjärnan gjort hela åtta poäng (2+6) på fyra matcher hittills i årets mästerskap. Med den poängnoteringen ligger han på en fjärdeplats i den totala poängligan bakom bland annat William Nylander, som delar förstaplatsen med Ryssland superstjärna, Nikita Kucherov.

29-åringen har alltså snittar två poäng per match hittills i mästerskapet och då har man ändå mött svåra motståndare som Tre Kronor och Ryssland. Det är såklart en mycket fin siffra. I kvällens match, mot den överlägsna jumbon Italien, lär Tjeckien göra massvis med mål framåt. Det är då högst troligt att Voracek är inblandad i flertalet av dom då han är nationens stora ledare och får mängder med istid i såväl fem-mot-fem som numerärt överläge.

Jag kommer därför lägga en slant på Voracek Ö1,5 poäng till 1,60. Högt odds på Tjeckiens största stjärna som dessutom ligger i toppen av mästerskapets poängliga. Lägg därtill att man möter usla Italien som snittar 7,5 insläppta mål per match hittills i VM-turneringen. Det målsnittet kan definitivt komma att höjas efter kvällens match. Senast, mot Lettland, gjorde Voracek fyra (!) poäng (2+2) och är således ruskigt formstark.

Vår rek

Jag väljer att lägga Voracek Ö1,5 poäng till 1,60 gånger pengarna. Allt tyder på att Tjeckien kommer göra minst 6-7 mål framåt och med tanke på att Voracek varit inblandad i åtta av Tjeckiens 18 mål så bör 29-åringen lösa minst två poäng i kvällens förväntade krossmatch mot Italien.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Voracek har snittat 2,0 poäng per match hittills i mästerskapet
 • Voracek gjorde fyra poäng senast i 6-3-vinsten mot Lettland. Italien är sämre
 • Voracek är lagkapten, får mycket istid och är Tjeckiens stora stjärna
 • Tjeckien kan fördela istiden mer jämnt med tanke på det svaga motståndet
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Tjeckien - Italien
 • Datum: 17 maj
 • Tid: 20.15
 • Rek: Voracek Ö1,5 poäng
 • Odds: 1.60
 • Units: 5/5 U
 • Spelbolag: Coolbet

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *