Spelrek 18/5: Skevt!

Published by Spelrek on

Union la Calera
Oavgjort
Union Española

En plump i protokollet senast, kan La Calera studsa tillbaka på rätt spår med en gång?

Ännu en gång över förväntan

Ni kanske minns att jag rekade U La Calera +0 senast här på sajten? I bortamatchen mot Deportes Iquique?

Där snackade jag om deras fjolår där de inledde som säsongens överraskning (i positiv bemärkelse) genom att tidigt haka på ligatoppen men som slutade i misär rent formmässigt, även om det ”grundjobbet” som man la innan försäljningen av målvakten Arias och skyttekungen Brian Fernandez räckte till en på förhand hedersam sjätteplats i tabellen.

I och med La Caleras urusla säsongsavslutning var det inte många som förväntade sig att återigen se dem i tabellens övre skikt efter 12 spelade omgångar. Jag säger detta trots ett intressant transferfönster, för vi vet ju som bekant att alldeles för hög spelaromsättning sällan är bra. Ledningen har dock gjort ett utomordentligt jobb när det kommer till scoutningen och tränaren skall ha mycket credd för hur väl han lyckats få så många nyförvärv att komma tillrätta i en ny klubb.

La Caleras yförvärv och prestationer har räckt hela vägen till en tredjeplats i tabellen, en tabellplacering som intet på något sätt är oförtjänt. La Calera har gjort den ena grymma prestationen efter den andra och kommer till fredagens kamp i bra form, trots förlusten senast borta mot Iquique. Just mot Iquique blev man rånade på ett regelrätt mål som dömdes bort för offside, trots att Larrondo var över 1 meter onside och det insläppta målet kom via en straffspark. 

Vinden har vänt?

Inför U Españolas senaste ligamatch mot U de Concepcion var det snack om kris. Den matchen vann de slutligen med 1-0. Allt frid och fröjd? Är laget på uppgång? Njae, inte riktigt. Union Española var det sämre laget på hemmaplan mot ett rätt så formsvagt U de Concepcion och kan tacka domaren för segern. Segermålet kom nämligen via straff efter att domaren bedömt ett skott på ryggen som ett skott på en försvarares hand, ett fruktansvärt domslut och en hjälpande hand för Union Española som inför matchen hade förlorat 4 raka ligamatcher och som har fortsatt stora problem på plan.

Låt er inte luras av ett grönt resultat efter 4 raka förluster. Vi som såg matchen vet att U Españolas problem inte är över.

Dagens speltips

Hemmalaget innehar just nu tredjeplatsen i ligan trots att de redan stött på dem svårare lagen. Union la Calera är helt klart ett lag att räkna med i årets ligaspel och jag förväntar mig att de är med i toppen i i det sista.

Ikväll är man tillbaka på sin hemmaborg där man so far är obesegrade. 5-1-0 på 6 hemmamatcher imponerar och den enda ”plumpen” kom i den senaste hemmamatchen när man kryssade mot storklubben och nuvarande ligatvåan Colo Colo. Ser vi till hur den matchbilden såg ut (Colo Colo utspelade trots X) så är nuvarande odds på hemmaseger mot ett just nu uselt Union Española rena bjudningen då den inte bör ligga över 1.70 IMO.

4.5 Units (1.5x flat) investeras på den raka ettan till 1.90.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Union la Caleras hemmafacit: 5-1-0
 • Union rullade ut Colo Colo, som är avsevärt mycket bättre än U Española i sin senaste hemmamatch.
 • U Española är bland dem formsvagaste lagen i ligan. Oerhört uddlösa sist!
 • U Españolas målvakt har en tendens att vara urusel och gudomlig emellanåt.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: U La Calera - U Española
 • Datum: 18 Maj
 • Tid: 00:00
 • Rek: U La Calera
 • Odds: 1.90
 • Units: 1.5x flat (4.5U)
 • Spelbolag: Coolbet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *