Spelrek 18/7: Brasileirao U20

Published by Gio on

Brasileiro U20

U20-bollen i Brasilien har som bekant gått kanoners i år. Inför dagens matcher är jag ruskigt taggad då det enligt mig är en perfekt matchup för dem två lag som jag har allra bäst koll på, med lite väl givmilda odds dessutom. Båda dessa matcher spelas i brasilianska u20 och båda sparkar igång kl 20:00.

Palmeiras U20 – Ponte Preta U20

Hemmalaget har, tillsammans med Sao Paulo, varit juniorfotbollens creme de la creme. Ifjol lyckades de med en ganska så ung trupp vinna Paulistan, regionsturneringen i Sao Paulo och den absolut svåraste i hela landet, samt ta silver i den högt rankade Copa RS mot både brasiliansk och internationellt toppmotstånd efter att ha förlorat den tighta finalen med 4-3 mot Sao Paulos juniorer. Eftersom Palmeiras hade en såpass ung trupp i det skedet så har de kunnat använda sig av dem flesta av dessa spelare även i år. Hela idén med den unga truppen var givetvis att tänka långsiktligt, vilket minst sagt har gett resultat. De inledde 2018 med att snöpligt åka ut i kvartsfinalen på straffar mot Portuguesa i Sao Paulo youth cup, Brasiliens största ungdomsturnering, efter att ha dominerat matchen från början tills slut. I den efterföljande Copa do Brasil slogs man ut i semifinalen mot Sao Paulo efter ett tight dubbelmöte som slutade 2-1 och i den just nu pågående Paulistan har man varit fullständigt överlägsna i gruppspelet, vilket man vann med raden 11-3-0 och målskillnaden 36-10. Det är värt att tillägga att de roterat ganska friskt i Paulistan och har då trots det inte förlorat en enda match hittills. Truppen håller en otrolig hög klass och man har hela 4 spelare i det brasilianska u20-landslaget där Alazinho, som nyss fått ett förlängt kontrakt, är spelaren som sticker ut lite extra. Palmeiras inledde turneringen med att bortaslå Gremio duktiga juniorer och siffrorna hade kunnat blivit än större. 

Ponte Preta överskattas en aning fortfarande, antagligen då de gick väldigt bra ifjol. Problemet för Ponte Preta är att de blivit tvungna att byta ut större delar av sin trupp pga åldersrestriktioner och att de dessutom skickat upp fjolårets skyttekung Fellipe Cardoso till A-laget. Årets upplaga håller betydligt sämre kvalité och i Paulistan klarade man sig knappt vidare ur gruppen trots att motståndarna inte tillhör regionens absoluta elit.

Sao Paulo u20 – Coritiba u20

Sao Paolo rekades med maxinsats i brasileirao u20s första omgång. Jag har redan nämnt dem i matchen här uppe då de är dem enda som håller samma klass som Palmeiras. De har hela 5 spelare u20-landslaget, flest av samtliga klubbar, och har dominerat både den inhemska som den internationella juniorbollen det senaste året. Titlarna har samlats på hög, så att säga.

Motståndarna Coritibas kvalité varierar rätt kraftigt från år till år. Självklart dominerar de tillsammans med rivalerna Atletico PR Campeonato Paraense u20, men det är inget som man ska imponeras över så mycket då den turneringen håller avsevärt mycket lägre klass än exempelvis Paulistan och Cariocan. Coritiba har kniven mot strupen här då de förlorade premiären på hemmaplan och känslan är att de inte lägger allt för stor fokus på denna turnering då de använder ett gäng u20-spelare i den pågående Torneo des Aspirantes, en  U23-turnering som pågår parallellt med denna. Oavsett vilket lag Coritiba skickar ut så ska de verkligen inte räcka till om Sao Paulo bara kommer upp till 70% av sin förmåga och då de verkligen behöver poängen så bör de blotta sig vid underläge. 

Vår rek

I dessa matcher ska det råda en klart högre klasskillnad än vad oddsen säger. I första matchen väljer jag att maxa, dvs double flat (6U), Palmeiras u20 rak vinst till 1.65 hos 888sport. Det här är en match mellan ett hemmalag som är topp 2 i landet mot ett bortalag som med lite tur slår sig in i Sao Paulos topp 10 och då känns 1.65 på en hemmaseger i klar överkant.

I den andra matchen investerar jag också maximala 6 Units. 3U spelas på Sao Paulo -1.5 @ 2.45 och dem andra 3U investeras på Sao Paulo u20 rak vinst till 1.50. Ni kan dubbla det med valfritt spel då detta ska sitta betydligt oftare än vad oddset säger. Själv har jag valt att dubbla det med Atletico Mineiro u20. Dubbeln betalar 2.40x pengarna. 

  • Palmeiras tokdominerar Sao Paulos regionsturnering, Ponte Preta har det kämpigt i densamma.
  • Sao Paulo värderar denna match högt då de förlorade något överraskande i den andra omgången mot Vitoria.
  • Coritiba fokuserar på två olika turneringar. Saknar den bredden.
  • Juniorfotboll... Kan låsa sig rejält ibland för det bättre laget.

Har du inget konto hos 888sport kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till1.500 SEK
  • Få 100% i InsättningsBonusen upp till 1500 SEK
  • Omsättningskrav: 10x bonus
  • Minimum odds: 1.5
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *