Spelrek 18/8: Backar dem nya favoriterna

Published by Spelrek on

Primera Division: Palestino - Audax Italiano

Dags för  El Clasico de las Colonias!

Vad det är? I den chilenska högstaligan finns det 3 ”kolonilag”. Två av dessa möts idag. Det ena, Audax Italiano, grundades av italienare och har varit uppe på tapeten här på sajten en hel del dem senaste veckorna. Laget, som fram tills uppehållet låg sist i ligan, har genomgått en helt otrolig förvandling under VM-uppehållet och är i skrivande stund, trots förlusten i den senaste matchen, det formstarkaste laget i ligan. Man hade inför den senaste matchen radat upp hela nio (!) raka vinster i liga och cupspelet.

Tack vare dem goda resultaten har man nu tagit sig vidare i cupen och har dessutom klättrat 3 positioner i tabellen. Det kritiska läget visade sig vara precis det som spelarna behövde för att höja sig både ett och två snäpp. Och då man fortfarande har en relativt kort avstånd till jumbon så både tror och hoppas jag att de fortsätter på den inslagna vägen.

Sviten på 9 raka segrar bröts som sagt i den senaste bortamatchen mot Huachipato. Huachipato är ett stabilt lag med duktiga spelare som dock inte fått den poängutdelningen de egentligen förtjänat. Så det var med andra ord inte på något sätt en enkel match som de hade att vänta. Audax gjorde trots det en helt ok match och skapade en del lägen, men det var tydligt att de saknade då avstängde anfallaren Sergio Santos. Den unga brassen, som spelat hela sin proffskarriär i Chile och har uttryckt önskemål om att skaffa dubbelt medborgarskap, har varit STEKHET dem senaste månaderna. Han har äntligen lyckats hålla sig skadefri en längre period och har därför börjat visa vilken kvalitéspelare han egentligen är. Santos, som är en vital pjäs i Audax offensiv och som stått för 7 mål på dem 6 senaste matchernaär alltså ikväll åter efter avstängning. 

Bortalaget Palestino är ett annat kolonilag. Palestino grundades, föga förvånande, av Palestiner. De kallas för ”Los arabes” och har varit ett återkommande inslag i chilenska Primeran. De hade en framgångsrik period för bara ett fåtal år sedan men har därefter huserat på den undre delen av tabellen. I år är de ett högst medelmåttigt lag och VM-uppehållet verkar inte ha gjort dem gott. 4 Ligamatcher har Palestino hunnit spela sedan återstarten och resultaten har varit allt annat än imponerande. 3 oavgjorda och 1 förlust har det blivit mot motståndare som även de sett direkt dåliga ut efter uppehållet. Visst, Concepcion och Catolica är topplag om vi ska gå efter tabellen, men det är två lag som uppvisat en direkt dålig fotboll på plan och vars topplaceringar verkar vara hotade på allvar, trots att avståndet ner till övriga titelkonkurrenter är och har varit ganska stor.

Vår rek

Hemmalaget, trots en sinnessjuk form, känner fortfarande flåset från lagen som ligger strax bakom. Detta har visat sig ha en positiv effekt på Audax Italianos spelare och jag passar därför på att fortsätta ”rida på vågen”.

Nu när de har anfallsesset Sergio Santos åter tillbaka så tror jag att Audax kommer ännu en gång att hamna på vinnarspåret. De har på ett övertygande sätt slagit betydligt starkare lag än detta formsvaga Palestino och jag synar därför Audax Italiano -0.25 till 1.72 hos 10Bet. Investerar 4.5 Units på det

  • Audax Italiano har 9 segrar på 10 senaste
  • Audax anfallsesse, Sergio Santos, är tillbaka efter avs.
  • Palestino har tagit 0 segrar på 4 försök efter VM
  • Audax senaste förlusten, har luften gått ur?

Har du inget konto hos 10Bet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 2.000 SEK
  • Få 100% i insättningsbonus, upp till 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 10x Insättning + Bonus
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *