Spelrek 2/10 till Borlänge-Surahammar: David mot Goliat!

Published by OskarJ on

Borlänge
Oavgjort
Surahammar
unibet logga
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Borlänge-Surahammar
 • Datum: 2 oktober
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Borlänge -3.5
 • Odds: 2.08
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Unibet

Hallå där! Vet ni varför jag längtar till onsdagar? Jo, för att det är massor av hockeyn i dom lite lägre divisionerna i både Sverige och Norge, det är perfekt läge att hitta fina odds, jag har verkligen hittat ett fint odds i Borlänge-Surahammar där det är klasskillnad mellan lagen.

Segersviten tog slut i senaste matchen

Borlänge har varit ett topplag i ettan i ett par år nu, nu spelar man i hockeyettan västra som är bättre än på många år, man började serien med fyra raka segrar men i måndags tog det stopp när man åkte till Mariestad och förlorade med 4-2 efter en ganska bra insats. Borlänge kommer såklart att komma topp fem och avancera till Allettan, innan matchen mot Mariestad hade man målskillnaden 19-5 och då har man ännu inte mött ”strykgängen”. Borlänge har 11-2 på sina två hemmamatcher och har en tendens till att ”krossa” sina motståndare hemma i Borlänge. Förra året slutade matcherna 6-1 och 3-0 till Borlänge och året innan det var det ännu större siffror: 11-0 och 6-2. Borlänge har släppt fem av sina nio mål i boxplay och har en dålig procent. Powerplayet är strax över 20% och det är helt okej. 

Borlänge har en av ettans bästa trupp, Markus Persson som leder interna är alldeles för bra för ettan, Matej Galbavy har hunnit spela två fighter men inte riktigt kommit gång men där finns det kvalité. Bra backsida och två bra målvakter gör att Borlänge även i år får anses som favoriter att vinna den västra serien. Efter torsken i måndags så tror jag laget är sugna att verkligen göra en bra match ikväll och spelar man bra så vinner man garanterat med fyra kassar.

Sura har ett bättre lag på pappret på många år

Surahammar har haft det tufft i många år på ettannivå, man har klarat kontraktet i kvalspel med spelare som ansluter från andra klubbar men i år har man på pappret ett bättre lag och kanske man klarar kontraktet utan kval. Hur som helst så vinner Surahammar sina matcher på hemmaplan, två matcher i år och siffrorna är mindre smickrande med 2-9 i målskillnad. Förra året vann man en match innan jul. Man har bedrövliga siffror i specialteams med mindre än 10 % i powerplay och dryga 75% i boxplay. Surahammar har målskillnaden 10-21 och då har endast mött ett topplag.

Surahammar har som jag skrivit innan en helt okej trupp, mest namnkunnige är Conny Strömberg som står för sju assist så här långt, det kanske inte går så snabbt för honom men spelsinnet sitter fortfarande kvar. Charlie Hellström, Jakob Forslund och Mathias Linnarud är tre killar som håller bra klass på denna nivå. Båda keeprarna har under 88% och det är ändå helt okej med tanke på målskillnaden. Nej, även om Surahammar har ett bättre lag på pappret så är man bland dom sämsta i serien, och borta mot Borlänge blir det nästintill omöjligt att vinna.

Dagens speltips

Som ni ser är oddsen på 1X2 inte så roliga, men -3.5 är desto roligare, och jag tror att ett offensivt Borlänge gör minst fem mål på Surahammar och jag tror att Sura knappt orkar med ett. Markus Persson är alldeles för bra och kommer ha lekstuga här. Ett motiverat Borlänge som har tendens till att ”krossa” dom lite sämre lagen kommer vinna här, frågan är bara med hur mycket? 6-1? Lycka till!

Jag väljer därför att spela Borlänge -3.5 till oddset 2.08.

 • Borlänge har gjort elva mål på två hemmamatcher
 • Borlänge har femton raka segrar mot Sura
 • Elva olika målskyttar för Borlänge tyder på att alla femmor levererar
 • Conny Strömberg kan servera sina lagkamrater riktigt fint

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en bonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *