Spelrek 3/9 till Krawietz/Mies-Mayer/Sousa: Oväntad kvartsfinal!

Published by OskarJ on

Krawietz/Mies
Mayer/Sousa
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Krawietz/Mies-Mayer/Sousa
 • Datum: 3 september
 • Tid: 17:00
 • Speltips: Mayer/Sousa
 • Odds: 1.97
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Bethard

Hallå där! Vi kör ett till tennisspel dagen till ära, det är bara kvartsfinaler i US Open en gång per år… Vi har en oväntad kvart framför oss, Sousa/Mayer möter Krawietz/Mies som vann Franska öppna för några månader sen.

Raketkarriär för tyskarna

För ett år sedan var tyskarna inte ens rankade topp 50 och harvade runt på Challengertouren och nu är man bland dom 25 bästa dubbelparen i världen, vilken utveckling. Efter den sensationella segern i Franska öppna har det varit ganska tufft för Krawietz/Mies där matchstatistiken innan US Open var bedrövliga 2-7. Dom har haft det tungt på hardcourt men i US Open är man nu i kvartsfinal efter endast ett tappat set, men ska man vara lite elaka har man haft en ganska bra lottning där man inte mött något seedad par. Noterbart i dom tre första matcherna är att man har vunnit över 70% när man får spela andra serve, det är ruskigt bra siffror, dom har även returnerad bra hela tävlingen. Båda spelarna har faktiskt riktigt bra volley, men väljer faktiskt inte att attackera nätet vid minsta lilla tillfälle. Såg matchen i tredje rundan och det var lite svajigt spel men man lyckades tillslut vinna och enligt mig på grund av att man hade bättre baslinjespel. Nu möter man ett team som inte går att spela ut från baslinjen, om vi ska gräva fram lite statistik så har faktiskt Krawietz/Mies förlorat tre senaste matcherna mot ”singel spelare” i dubbel. Krawietz/Mies är bättre på långsammare underlag och har gjort en riktigt bra tävling och har en säsong som är ruskigt bra men här tror jag det tar stopp.

Ett underskattat dubbelpar

Sousa/Mayer är ett underskattat dubbelpar, man ligger runt 50 strecket på rankingen, men hade man spelat mer dubbel än vad man gör så hade man garanterat varit ett tjugotal platser bättre. Teamet var i semi senast i Australian Open och har varit i kvart tidigare i New York, så meriter har dom. Sousa/Mayer har endast blivit breakade två gånger på hela tävlingen och då har man slagit ut par som Peers/Kontinen och Melo/Kubot, riktigt fina skalper. Konstigt nog spelar detta team nästan bara dom stora tävlingarna ihop och kamperar ihop med andra spelare i dom mindre tävlingarna, oklart varför enligt mig då dom visat att dom håller allra högsta klass ihop. Båda killarna är utslagna i singel och kan fokusera fullt ut på dubbeln, vägen till final har blivit vidöppen då Sousa/Mayer slog ut det andraseedade teamet. Mayer/Sousa kompletterar varandra sjukt bra, båda är grymma från baslinjen, båda killarna servar bra, båda killarna har bra returer för att bli topp tio behöver deras volley utvecklas lite. Matchen idag kommer troligen bli en massa baslinjedueller och så är detta lag stora favoriter då man är bättre från baslinjen än dom flesta dubbelpar. Jag tror Sousa/Mayer kommer ta sig till final där man förlorar mot Farah/Cabal.

Dagens speltips

Wow, nästan två gånger degen här, det tar jag direkt. Krawietz/Mies har gjort en bra tävling så här långt men har långt ifrån imponerad sen titeln i Paris. Tyskarna har varit på ATP touren i mindre än ett år och Sousa/Mayer har spelat massvis med stora tävlingar ihop. Tyskarna har bättre ranking och titeln i Paris, annars hade oddsen inte legat så här, jag plockar Mayer/Sousa direkt!

Jag väljer därför att spela Mayer/Sousa till oddset 1.97.

 • Mayer/Sousa har slagit ut riktigt bra dubbelpar
 • Servat bra hela tävlingen
 • Mayer/Sousa är ett bra dubbelpar, semi i Australian Open i januari.
 • Krawietz/Mies är ett bra dubbelpar som har gjort en raketkarriär och har bra självförtroende.

Oddset hittar vi hos Bethard som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *