Spelrek 22/7: Union Española – Audax Italiano

Published by Gio on

Chilenska Primera division: Union Española - Audax Italiano

Äntligen är chilenska ligan tillbaka! Comebacken har varit efterlängtad då den ligan alltid varit min starkaste liga år efter år. Tjuvstartade redan igår med Universidad de Concepcion -0.5, vilket satt fint då det alltid är skönt att inleda med en 

Idag har vi el Clasico de Colonias att se fram emot. Ett klassiskt möte mellan två lag som har som båda har europeiska rötter.

Union Española är klubben som vanligtvis går bättre bland dessa två. De har en grym scoutingverksamhet som gör att de ofta knyter till sig intressanta spelare som lyckas hålla klubben i tabellens övre skikt och som sedan säljs vidare till dem större klubbarna/utomlands för en bra peng. Vill gärna påstå att Española är klubben som oftast går allra bäst om vi bortser från ”The big three” (Colo, La U, U catolica). 

U Española styrs idag av argentinska skyttekungen Martin Palermo. Palermo gjorde nästan en omedelbar succé när han tog över klubben och laget slutade så sent som i slutet av förra året tvåa i Torneo de transicion. Det här året har de hittills gjort en godkänd turnering och huserar just nu på en sjundeplats, men både spelet och resultaten har varit långt mycket sämre än det man visat bara dryga halvåret tidigare. Varför blev Union så märkbart mycket sämre? Det finns flera faktorer här. En av dem är det faktum att målvakten Diego Sanchez gick från att vara ligans bästa och mest sevärda målvakt till att bli en rejäl säkerhetsrisk. En annan är att duktige anfallaren Canales just lagt skorna på hyllan. Canales var en ledare på plan och otroligt nyttig för anfallsspelet tack vare sina mål och vassa targetspel. Tobias Figueroa som har ersatt har förvisso gjort gott om mål, men han är inte lika bra i själva spelet som Canales var. Union Española har hunnit spela 4 officiella matcher sedan uppehållet. På dessa 4 cupmatcher har man raden 1-1-2 och bägge förlusterna kom mot Audax Italiano.

Audax Italiano har å sin sida haft det väldigt kämpigt. Formkurvan har under dem senaste säsongerna pekat nedåt och de är just nu nästjumbo i den pågående ligan och har således kniven mot strupen. Känner ni till El Loco Abreu? Spelaren som har spelat för flest antal olika klubbar? Han brukar oftast göra bra ifrån sig, för Audax del blev dock effekten den raka motsatsen. Hans status gjorde att han spelade betydligt fler minuter än vad han borde då han egentligen inte passade in i lagets sätt att spel. 

I och med den dåliga placeringen så spelar Audax under den här halvan av ligan med kniven mot strupen. Poängen måste in och Audax har inte dragit sig för att göra rätt så stora förändringar i truppen, och som de har lyckats! Spelarna har visat en helt annan inställning efter uppehållet och har radat upp 6 (!) raka vinster i Copa Chile trots att de haft klart svårast lottning av dem kvarvarande lagen. Segrarna har dessutom varit helt välförtjänta och det bådar gott inför det som komma skall.

Vår rek

Audax, som kommer i kanonform till dagens möte, är i mitt tycke på tok för stora underdogs, i varje fall om vi ska se till vad de visat hittills i cupspelet. Det går också att argumentera för att Audax är i betydligt större poängbehov än Union Española, som sitter ganska bekvämt i mitten av tabellen med lite väl långt upp till toppen.

Det har också skett en del på transfermarknaden, mer specifikt så har Union Española sålt Pablo Aranguiz till Dallas. Aranguiz är spelaren som skapat flest chanser av samtliga spelare hittills i den pågående Primera Division och är ett oerhört tungt tapp för Union.

Spelet blir Audax Italiano +0.5 Asian Handicap @ 1.91, spelas med 3 Units. 

  • Audax har radat upp 6 raka segrar sedan uppehållet
  • Audax har gjort sig av med tunga profiler som kan ha tagit alldeles för stor plats i omklädningsrummet
  • Union Española har just sålt Pablo Aranguiz
  • Audax usla första säsongshalva, kan de lyfta?

Har du inget konto hos 10Bet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 2.000 SEK
  • Få en sportbonus på 50%, upp till 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 8x insättning + bonus
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *