Spelrek 23/5 – Målmaskinen fortsätter

Published by Timmy on

Tjeckien - Tyskland

Den fina VM-formen fortsätter och vi ska försöka hålla den vid liv resterande tre dagar av mästerskapet också. I eftermiddag/kväll vankas det fyra kvartsfinaler där jag tittar närmare på mötet mellan Tjeckien – Tyskland.

Fantastisk offensiv

Tjeckien har svarat för ett grymt fint mästerskap så här långt och fick drömlottning i kvartsfinal då man ställs mot Tyskland. Tyskarna ska inte på något vis underskattas, men den här matchen ska bara Tjeckien vinna. Allt annat är en stor skräll.

Tjeckien vann sex av sju matcher i gruppspelet och smällde in hela 39 (!) mål framåt på dessa. Endast Tre Kronor (41 mål) gjorde fler än tjeckerna. Tjeckien blev nollat mot Ryssland, men besegrade, i tur och ordning, Sverige med 5-2, Norge med 7-2, Lettland med 6-3, Italien med 8-0, Österrike med 8-0 och Schweiz med uddamålet 5-4. Bortsett från 0-3-förlusten mot Ryssland så snittade Tjeckien hela 6,5 mål framåt under gruppspelet. Den siffran är minst sagt imponerande.

I kvartsfinal väntar, som tidigare nämnt, Tyskland. Tyskland har gjort en fin turnering och slog överraskande Finland med 4-2 i den sista gruppspelsmatchen. De har ett fint kollektiv och en stor ledare i Leo Draisaitl, men mot stjärnfyllda Tjeckien ska nationen inte ha en chans i en VM-kvartsfinal. När Tyskland mötte Kanada föll man med hela 1-8, vilket är mindre smickrande siffror. Nu tror jag inte direkt att Tjeckien vinner med så stora siffror i afton, men 4/5-1/2 känns inte helt orimligt.

Löst linan i varje segermatch

Jag har hittat ett fint odds på Tjeckien Ö3,5 ML till hela 1,70. Detta Tjeckien löste linan i samtliga sex vinstmatcher i gruppspelet. Faktum är att man till och med löste Ö4,5 i de sex matcherna. Nu är det kvartsfinal och matcherna brukar bli tajtare, men jag räknar kallt med att Tjeckien kommer ut hårt och sätter sig i förarsätet direkt. Ligger Tyskland under med ett par puckar relativt snabbt så kommer laget chansa betydligt mer, vilket bör generera i ytterligare tjeckiska mål. Att Tjeckien gör minst fyra mål i kvällens kvartsfinal känns mycket troligt.

Nationen snittade 5,57 mål per match i gruppspelet och då mötte man bland annat stora nationer som Ryssland, Sverige och Schweiz. Lägg därtill att Lettland inte är någon enkel motståndare och brukar vara väldigt stabila defensivt. Lettland släppte endast tre puckar förbi sig mot såväl Ryssland som Schweiz. Mot Tjeckien fick man kapitulera hela sex gånger.

Vår rek

Jag väljer att lägga Tjeckien Ö3,5 ML till hela 1,70. Det är ett alldeles för högt odds då Tjeckien har en brutal offensiv i mina ögon. Laget har smällt in 39 mål på sju matcher och snittar 5,57 mål per match, vilket är en utomordentlig siffra.

Lagets stora stjärnor, Jakub Voracek, Michael Frolik, Dominik Simon, Dominik Kubalik, Filip Hronek med flera kommer ösa på offensivt i kväll och fixar spelet till oss.

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en insättningsbonus upp till 3500 SEK för nya kunder. 

 • Tjeckien är ett betydligt bättre lag än Tyskland
 • Tjeckien snittade 5,57 mål per match i gruppspelet
 • Tjeckien spelar på "hemmaplan" (Slovakien) och har mycket fans på plats
 • Tyskland är ett hårtarbetande lag och slog såväl Finland som Slovakien i gruppen
 • Insättning: 1.750 SEK
 • Bonus: 1.750 SEK
 • Omsättningskrav: 1x eventuell vinst

Speltips

 • Match: Tjeckien - Tyskland
 • Datum: 23 maj
 • Tid: 20.15
 • Rek: Tjeckien Ö3,5 ML
 • Odds: 1.70
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Betsson

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *