Spelrek 23/5: Recopa Sudamericana, part 1.

Published by Spelrek on

Athletico PR
Oavgjort
River Plate

Mitt i pågående Copa Sudamericana så bjuder CONMEBOL på Recopa Sudamericana, vilket är Sydamerikas motsvarighet till UEFA Super Cup. Här ställs Copa Libertadores-mästarna River Plate mot Copa Sudamericana-mästarna Athletico PR.

Hemmastyrka.se

I årets Recopa Sudameriana har vi en brasiliansk debutant som tagit stora kliv på senare tid. Jag talar givetvis om Athletico Paranaense som ifjol knep sin första internationella titel när de vann Copa Sudamericana.

Athletico har under större delen av klubbens historia varit ett lag som inte varit något hot i seriespelet. Efter många ganska obskyra år så har Athletico utvecklats och tagit stora kliv under 2000-talet. De vann Serie A 2001 och knep en överraskande silvermedalj i 2005s Copa Libertadores. Därefter har de allt som oftast varit ett återkommande inslag i den brasilianska högstadivisionen och har en rad positiva insatser i såväl Copa do Brasil som i Copa Sudamericana.

2018 blev ett väldigt positivt år för Athletico PR. Dels slutade de sjua i den oerhörd jämna brasilianska ligan, trots deltagandet i Copa Sudamericana, och dels vann man den sistnämnda. Framgångsreceptet var deras urstarka hemmaspel. I t.ex. Serie A kunde deras hemmarad endast matchas av topp 3 lagen och de förlorade endast 2 av dem 20 sista hemmamatcherna under 2018. I år har de vunnit 5 av 6 spelade matcher (Räknar inte med regionsmästerskapet då man mönstrade u21) och den enda plumpen kom nu senast i ligan mot Corinthians, en förlust som jag inte lägger för stor vikt på då de roterade en hel del spelare. Siktet är helt klart inställt på nattens Recopa Sudameriana!

Ett slitet River Plate

Argentinska storklubben River Plate deltar i Recopan som regerande Copa Libertadores-mästare. Kraven är givetvis alltid högt ställda på detta klassiska lag och allt annat än att ständigt vara en titelutmanare räknas som en flopp.

River Plate är också givetvis favoriter till att plocka hem Recopan, men jag är inte helt säker på att man vinner den. River Plate har haft en väldigt lång säsong bakom sig och har redan hunnit avverka 25 officiella matcher under 2019. Vi skall inte heller glömma bort att de deltog i VM för klubblag i  december och har således haft ett väldigt intensivt schema under en längre tid. Man börjar märka av dem slitna benen då deras prestationer i Copa Libertadores inte övertygat helt. 2-4-0 på 6 gruppspelsmatcher är inte en rad värd River Plates namn och de har även drabbats av ett par skador, på bl.a. Juanfer Quintero, men också lidit av ett par tunga försäljningar, som Martinez och Maidana.

Dagens speltips

Athletico Paranaenses hemmastyrka skall inte underskattas. 5 hemmasegrar av 5 möjliga när man toppat laget, med bl.a. en övertygande 3-0 seger mot Boca Juniors som höjdpunkt, under 2019 imponerar. Kan Athletico PR dominera på hemmaplan mot River Plates antagonister (Boca), så har man goda chanser att ta en viktig seger hemma mot River. En annan viktig faktor som är värd att nämna är att Athletico PR spelar sina hemmamatcher på konstgräs.

Här plockar jag Athletico PR +0 till 1.70 med 3 units (flat).

Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder en bonus upp till X SEK för nya kunder. 

 • Athletico PR spelar på konstgräs.
 • Hemmalaget har endast förlorat 3 av dem 25 senaste officiella hemmamatcherna.
 • River Plate börjar se slitna ut.
 • River Plates kommer med en väldigt bra prestation i ryggen (4-1 mot Atletico Tucuman)
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK i spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x insättning
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Athletico PR - River Plate
 • Datum: 23 Maj
 • Tid: 02:30
 • Rek: Athletico PR +0
 • Odds: 1.70
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Bet365

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *