Virtus pro VS Cloud9

Speltips: ö 2,5kartor

Spelstopp: 25/1 11:00

Odds: 1.90

Units: 2.5

ÄNTLIGEN är vi tillbaka! Efter över en månads uppehåll p.g.a. att inte offline matcher har spelats, är vi äntligen här igen och ska kamma hem stålar! Dreamhack Open Leipzig började under Fredagen där både VP och C9 var favoriter i sina matcher, men förlorade väldigt övertygande emot svagare motstånd. Imorgon f.m ska de mötas i en elimininerings match.

Cloud9's nya roster

Organisationen Cloud9 har länge letat en femma inom CSGO som de känner sig trygga med efter att de vann majoren 2018. Efter många olika femmor valde de nu att ”köpa” upp de spelarna som spelade i ATK. Blandningen mellan tre amerikaner och två sydafrikaner har visat sig starkare än många trodde från start, där de online lyckades kvala både till denna turnering (Leipzig) samt den största turneringen för våren, IEM Katowice!

De kommer in i matchen mot VP som underdogs, till viss del förståligt då de inte har bevisat sig ordentligt offline tidigare, men med tanke på att Virtus pro har två kartor som de tidigare inte spelat samt en tredje karta som de inte har varit duktiga på alls tror jag Cloud9 absolut vinner en karta!

Virtus Pro's uppköp av Avangar

När det är spelarbreak händer det mycket, både med femmorna och organisationerna. Virtus pro har även dem länge velat komma tillbaka i spelet med en roster som kan tävla på högsta nivå allt efter att den legendariska femman som spelade där tillsammans i över fyra år. De valde tillslut att köpa upp femman ifrån Avangar som utan tvekan visade att de är ett lag att räkna med under hösten av 2019 där de vann bl.a. Blast Moscow och tog sig till final i Starladder majoren. 

Med tanke på att de är en så väloljad maskin redan där de har stött på problem tidigare och har lärt sig av misstag och hur de ska fixa just dessa misstag, tycker jag att Virtus Pro är rättmätiga favoriter i detta möte, och jag skulle bli ytterst förvånad ifall Cloud9 vinner 2-0 i detta möte.

Dagens speltips

Båda lagen har svagheter och styrkor, som till viss del är svåra att få kläm på efter ett såhär långt avbrott, men det är ändå något som känns igen. Att förlora enkelt i första matchen där man är favoriter, brukar OFTA resultera i ett riktigt hett möte under elimineringsdagen. Jag hoppas och tror på detta även imorgon förmiddag och väljer därför att spela på ö 2,5kartor i mötet. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.