Spelrek 25/10 till Södertälje-Västervik: Börjar vändning idag för Södertälje?

Published by OskarJ on

Södertälje
Oavgjort
Västervik
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Södertälje-Västervik
 • Datum: 25 oktober
 • Tid: 19.00
 • Speltips: Södertälje rak
 • Odds: 2.10
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Äntligen lite gröna spel igen, båda två satt igår. United löste hörnorna och Opelka servade till sig överspelet. Idag är det mindre utbud men jag har hittat ett väldigt intressant spel i det ”nya” Södertälje som tar sig an Västervik på hemmaplan!

Fyra raka torsk men ny tränarduo

Södertälje ligger sist i tabellen och har fyra raka torsk och spelet har verkligen inte fungerat trots den duktiga truppen man har att tillgå. Ulf Lundberg fick kicken och Nichlas Falk och Dennis Bozic har tagit över. Fem poäng upp till säker mark är inte så mycket men som sagt har spelet sätt bedrövlig ut. Södertälje har spelat sex hemmamatcher och har endast en seger. Målskillnaden för säsongen är 22-35 vilket inte är helt förkastligt.

Södertälje har på pappret ett riktigt bra lag med namn som Ludwig Blomstrand, han snittar en pinne per match. Christopher Liljewall och Christopher Bengtsson är två killar som har SHL meriter. Backsidan är helt okej men Alexander Falk och Marcus Fagerudd är out pga skador men Skellefteås Adam Wilsby är inlånad. Alexander Sahlin får anses som första keeper då han stått åtta fighter med en räddningsprocent på 89.1.

Nej, Södertäljes trupp är alldeles för bra för att ligga sist. Det brukar oftast bli en bra reaktion när man byter tränare. En fredagsmatch i Scaniarinken blir det alltid bra tryck och SSK har varit bra hemma. Jag tror det vänder ikväll mot Västervik!

Västerviks importer håller klass

Västervik ligger 12a i tabellen och endast tre pinnar ner till det negativa strecket. Man kommer senast från en 3-2 torsk i sudden hemma mot Mora innan det krossade man Karlskrona på hemma is med 5-1. På 12 matcher har Västervik gjort 30 mål vilket är okej, men man har släppt 38 stycken det är näst mest i ligan, det är bara Karlskrona som släppt in mer kassar. Västervik har lirat fem bortafighter den här säsongen men har inte vunnit en enda efter fulltid. Dock är formen mycket bättre för Västervik än Södertälje. 

Det är en ”skadeskjuten” trupp som bussar dom dryga 24 milen till Södertälje. Jake Randolph, Henrik Malmström och Anton Sundin är definitivt out. Dock skriver Västervik att man ”hoppas” att det är samma trupp som senast, det är ett par skador i laget men det tas ut två timmar innan fight. Västervik har på pappret ett ganska okänt lag men det är spelare som spelat ”over there”. Backen med det kanadensklingande namnet Alexis Binner leder interna på 10 pinnar, han är för övrigt svensk. Peter Kriger, Derrick Nowick och Rob Bordson är tre importer som håller hög klass. Målvakten Samuel Ward var inför säsongen andra keeper men har på sex matcher noterats för 92.6% vilket är ett par procent bättre en Adam Vay.

Dagens speltips

Södertälje är under isen för tillfället, men truppen håller hög nivå och ett skifte i båset kan vara vändningen. Västervik är utan trepoängare på bortais och saknar ett par lirare i kvällens viktiga drabbning. Södertälje till över två gånger degen tar jag direkt. Lycka till!

Jag väljer därför att spela Södertälje till oddset 2.10.

 • Södertälje har ett bra lag på pappret
 • Västervik utan trepoängare på bortais
 • Tränarskifte i Södertälje brukar vara positivt
 • 4 raka torsk och dåligt spel för SSK

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *