Spelrek 25/5 – Nytt poängspel

Published by Timmy on

Kanada - Tjeckien

Såklart hittade även det senaste speltipset hem och formen fortsätter vara brutal med 8/9 spel in under mästerskapet. Faktum är att jag aldrig varit i närheten av en bättre form än nu på sajten. I eftermiddag/kväll väntar två VM-semifinaler där jag hittat ett klockrent poängspel värt en slant.

Tjeckiens brutala offensiv

Tjeckien har svarat för ett fantastiskt mästerskap och vunnit 7/8 matcher. De har nästan lika bra form som en själv (hybris). Stornationen vann 6/7 gruppspelsmatcher där enda förlusten kom mot suveräna Ryssland. I den efterföljande kvartsfinalen blev det en klar vinst mot Tyskland med 5-1 och således en behaglig resa mot där vi är idag – semifinal.

Tjeckerna har visat upp en enastående offensiv under hela mästerskapet och smällt in hela 44 mål på åtta matcher. Faktum är att man gjort minst fem (!) mål i samtliga sju vinstmatcher under mästerskapet. Det är närmast absurda siffror. Det ska inte gå, men det gör det bevisligen.  

Detta har såklart gjort att lagets stora stjärnor öst in poäng i såväl fem-mot-fem som numerärt överläge.

Stjärnornas totala dominans

Tjeckien har, som tidigare nämnt, gjort 44 mål hittills i mästerskapet och detta mycket tack vare sina stjärnspelare framåt. Jag tänker inte minst på lagkaptenen Jakub Voracek, Michael Frolik, Dominik Simon, Dominik Kubalik och Filip Hronek. Dessa fem spelare har svarat för hela 23 av Tjeckiens mål framåt och står totalt noterade för 65 (!) poäng.

Den största stjärnan av dom alla, Jakub Voracek, är också den spelaren som bidragit med flest poäng i laget. Philadelphia-stjärnan har noterats för hela 16 poäng (4+12) på åtta matcher och snittar således ofattbara 2,0 poäng per match under mästerskapet.

Jag kommer därför testa Voracek Ö0,5 poäng till 1,60 i kväll. 29-åringen är lagets stora stjärna och pådrivare framåt som dessutom bildar en fruktad förstakedja tillsammans med Michael Frolik (7 mål och 7 assist) samt Dominik Simon (4 mål och 8 assist). Det ska även tilläggas att Voracek spelar och styr lagets powerplay så länge han orkar.

Att Voracek kommer med i poängprotokollet i kvällens match ser jag som en självklarhet. Inte minst med tanke på att jag tror Tjeckien har stor chans att avancera och då lär det krävas minst 3-4 mål framåt för vinst. Då är, såklart, det stor chans att Voracek gör minst en poäng.

Voracek har gjort poäng i samtliga matcher under mästerskapet, förutom 0-3-förlusten mot Ryssland. Det mesta talar alltså för att vi får se Philadelphia-stjärnan i poängprotokollet även i afton.

Vår rek

Jag väljer att lägga Voracek Ö0,5 poäng till fina 1,60. Voracek har gjort 16 poäng (4+12) på åtta matcher och snittar därmed två poäng per match under mästerskapet. Philadelphia-stjärnan har löst linan i 7/8 matcher under mästerskapet.

Det ska även tilläggas att Tjeckien gjort hela 44 (!) mål framåt på åtta matcher och har gjort minst fem mål i samtliga matcher förutom 0-3-förlusten mot Ryssland. Allt pekar således på att Tjeckien hittar nätmaskerna flera gånger om i kväll och då är sannolikheten stor att Voracek gör minst en framspelning.

Oddset hittar vi hos Betsson som erbjuder en insättningsbonus upp till X SEK för nya kunder. 

 • Voracek har gjort 16 poäng (4+12) på åtta matcher och snittar 2,0 poäng/match
 • Tjeckien har gjort minst fem mål i alla VM-matcher förutom 0-3-förlusten mot Ryssland
 • Voracek har löst linan i 7/8 matcher under mästerskapet
 • Kanada har en bra defensiv och kan stänga ner Tjeckiens stjärnor
betsson
 • Insättning: 1.750 SEK
 • Bonus: 1.750 SEK
 • Omsättningskrav: 1x ev. vinst

Speltips

 • Match: Kanada - Tjeckien
 • Datum: 25 maj
 • Tid: 19.15
 • Rek: Voracek Ö0,5 poäng
 • Odds: 1.60
 • Units: 5/5 U
 • Spelbolag: Betsson

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *