Spelrek 25/6: Saudiarabien – Egypten

Published by Spelrek on

VM: Saudiarabien - Egypten

Död match i i grupp A mellan två lag som redan är utslagna. Inte kan vi hitta något av värde här, eller? Jorå! Men istället för att lira på 1×2 så kikar jag på ett statistikspel som finns hos flera bolag. Den specifika linan som jag tagit går att hitta hos 888sport, Unibet, Leovegas m.fl (Kambi). Vad spelet blir får ni se när ni läst igenom denna rek 😉

Saudiarabien gjorde som bekant en urusel premiärmatch mot värdnationen Ryssland. Prestationen var långt under det man förväntar sig av ett VM-kvalificerat lag och nog förväntade sig dem flesta att Uruguay skulle göra processen kort med Saudiarabien i den efterföljande matchen. Så blev inte fallet utan det blev istället en match där Saudiarabien rullade boll ganska bra och gjorde en betydligt bättre prestation, även om dem riktigt vassa målchanserna var lätträknade. Jag analyserade det mötet här på spelrek och vill påstå att jag aceade analysen, även om jag hade kunnat spara en aning på krutet i min beskrivning av Saudiarabiens dåliga nivå då det trots allt visade sig att de hade mycket mer att ge än det de bjudit på i premiären. 2/2 spel satt i den matchen, båda lika klockrent. Ett av dessa spel var även det ett statistikspel, rättare bestämt Uruguay under 57.5% bollinnehav vilket satt med 11% marginal.

Saudiarabien leds just nu av Chiles tidigare tränare Pizzi, en tränare som förespråkar posessionfotboll men som också saknar dem där riktigt finurliga idéerna som lyfter laget ytterligare en nivå. När han ledde Chile så ägde man bollen konstant men hade, trots en högklassig trupp, svårt att skapa många lägen. Nu bar det ganska långt i Copa America och i Confederations Cup, men för mig som chilenare så är det ganska tydligt att han fick ta över en gyllene generation, som var en färdig produkt, som han sedan körde ner i avgrunden då han inte visste hur han skulle få fram en slutprodukt på när man väl återerövrat bollen.

Saudiarabien är alltså där just nu. De vill ha ett högt bollinnehav och spela en såkallad ”positiv fotboll” där Salman Al Faraj har en viktig roll med mycket boll. Men slutprodukten finns inte där, vilket dessvärre gör att resultaten uteblir när man ställs mot bra motstånd vilket också i sin tur oftast resulterar i ett par extraprocent bollinnehav. Till exempel så vann Saudiarabien bollinnehavet mot både Ryssland (40%-60%) och Uruguay (47%-53%) efter att man hamnat i ett tidigt underläge i bägge kamperna. 

Egyptens taktik är att sätta defensiven först. De spelar ett diciplinerat försvarsspel i första hand, försöker hålla tätt för att sedan fokusera på kontringsspelet. Inte så konstigt kanske då man har kanske världens bästa kontringsspelare i truppen (givetvis Mohammed Salah). Jag har sett Egyptens 4 senaste matcher och i varje match har planen varit ungefär densamma oavsett vad det står. Denna taktik har också gjort att de förlorat bollinnehavet i 6 av årets hittills 8 spelade matcher. Dem två gångerna de inte förlorade bollinnehavet mötte man Kuwait, samt Ryssland i en match där man var illa tvungna att vinna och där man dessutom hamnade i underläge tidigt in på den andra halvleken. Bland dem 6 matcherna där de förlorade bollinnehavet hittar vi bl.a. Grekland, Uruguay och Portugal, landslag som inte direkt är kända för att ha ett högt bollinnehav.  

Vår rek

Nu är det kanske inte särskilt svårt att förstå vart mina pengar ligger någonstans? Spelet är blir givetvis Saudiarabien mest bollinnehav till 1.80x pengarna. Självklart påverkas statistiken av vad det står på måltavlan men jag vill trots det, oavsett resultat, tro att Saudiarabien kommer att ha mest boll. Sen anser jag Egypten ha betydligt bättre spets, så jag blir inte direkt förvånad om det är Egypten som vinner, vilket gör en positiv utfall på detta spel än mer troligt. Alltså, Saudiarabien över 50.5% bollinnehav @ 1.80, 6 Units. 6 Units är en maxinsats i min bok.. Hade kunnat tänka mig spela t.om på ö 52.5%.

  • Saudiarabien har vunnit bollinnehavet i bägge VM-matcherna.
  • Saudiarabien saknar offensiv spets, vilket är positivt för spelet.
  • Ganska skilda spelideologier hos coacherna, med fördel för spelet.
  • Tidig Saudiledning eller ett rött kort försämrar förutsättningarna rejält.

Har du inget konto hos Unibet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 500 SEK
  • Få 200% i sportbonus upp till 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 5x bonus
  • Minimum odds: 1.40
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *