Lag 1 vs Lag 2


BIG vs Heroic

Speltips: Heroic rak

Spelstopp: 26/1 13:00

Odds: 1.63

Units: 4

Gårdagens comeback slutade inte så som vi alla önskade! Cloud9 lyckades på ett dominerande sätt vinna 2-0 över Virtus Pro, även fast de knappt spelat den ena kartan som valdes in i matchen. Idag är det semifinaler och finalen som står på schemat och vi attackerar semifinal #2 med mycket units!

Vägen till semifinal

Även fast BIG inte förlorat något möte hittills denna turnering, tror jag att Heroic kan vara det motstånd som fäller dem helt. Motståndarna som BIG hade i sin grupp, och ställdes emot var Virtus Pro samt Renegades, som båda stod för klena insatser i detta möte. Virtus Pro åkte ut sist i hela turneringen även fast favoritskapet fanns. Renegades ska spela den andra semifinalen emot Mad Lions.

Heroic fick en gruppdragning där de var med de båda andra danska lagen i denna turnering. De förlorade sitt första möte emot Mad Lions nu, som sedan slog North också. I elimineringsmatchen var det inget snack om vilket lag som var bättre mellan Sprout och Heroic, där sprout endast fick 6 rundor på sitt eget kartval. I decider matchen emot North såg det länge tufft ut då de förlorade första kartan och bara lyckades ta 7 CT rundor emot Norths 8 och förlorade därefter många rundor irad vilket gav North en ledning på 12-7 på den mer favoriserade sidan. Men efter en lång comeback där de tillslut vann i dubbel OT (19-22) gick de vidare till Train, där North blev fullständigt krossade. Heroic tappar endast två rundor i den tredje kartan och vinner mötet 2-1 (10-16, 22-19, 16-2).

Statistiken på kartorna

Den tuffaste för BIG i denna semifinal är att Heroic tycker om att spela de två kartor som BIG har haft väldigt svårt för. På Vertigo har BIG endast vunnit 1/2 kartor spelade där det båda gångerna var lag som de skulle krossa, i vinsten blev det 19-16 till BIG. Overpass är också väldigt tuff, Heroic har vunnit där 90% av alla gånger som de spelat (Senaste tre månaderna) medans BIG bara har vunnit där 2 av 5 gånger.

Det finns heller inte någon karta som de kommer kunna välja där de har högre vinst% än Heroic. Bara på Dust2 är BIG bättre, och ifall Heroic inte bannar den kartar blir jag väldigt förvånad! BIG’s bästa chans kanske är att ta sitt kartval till Nuke, som Heroic förlorade i gårdagens match emot North. Det tuffaste kommer dock vara den tredje kartan, som högst troligen kommer vara Train eller Inferno som Heroic har en stor fördel på!

Dagens speltips

Med tanke på att oddsen varierar väldigt mycket på de olika spelbolagen och jag hittade ett så fint odds på Betsson så tvekar jag inte att slänga en slant på en Heroic vinst! 1.63x pengarna är en fin avkastning på ett odds där jag tycker att de förtjänar omkring 1.40. 

Jag väljer därför att spela Heroic rak med 4units till oddset 1.63.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.