Spelrek 26/5: Skräll på g?

Published by Spelrek on

Colo Colo
Oavgjort
Audax Italiano

Vi närmar oss uppehållet i den chilenska ligan. Endast 2 omgångar återstår och dem regerande mästarna U Catolica har redan tagit ett grepp om förstaplatsen. Kan mesta mästarna Colo Colo fortsätta hänga sig fast vid toppen trots flertalet dåliga prestationer?

Ett fiasko, so far

Nåväl, rubriken må vara lite väl hård i det här fallet, men vi kan trots allt inte bortse ifrån att förväntningarna på Colo Colo alltid är skyhöga. Som det ser ut just nu så kommer Colo Colo att få det svårt att hänga med Catolica i toppen, och på det så kan vi dessutom addera ett tidigt uttåg ur Copa Sudamericana. En rejäl missräkning i ledningens ögon.

Men varför har det gått som det gått?
Ja, vi kan ju börja med att kika på truppen. Colo Colos trupp besitter mycket kvalité, men det är också ett väldigt ålderstiget lag. En del av stjärnorna heter fortfarande Jorge Valdivia (35), Esteban Paredes (38), Barroso (34), Carmona (32) och Insuarralde (34). Dessa spelare visade redan ifjol att de hade svårt att lyfta i ligan utan lyckades i princip enbart prestera i Copa Libertadores, där de förövrigt tog sig till kvartsfinal, något ett chilenskt lag inte lyckats med på över ett decennium. Men, laget föll när matcherna inte var av lika stor betydelse och storstjärnorna klarade inte av att lyfta i osexiga bortamatcher inför en publik på ett par tusen.

I år är det lite samma story, men de kan tacka ett i övrigt rätt så svagt startfält för en atm andraplats i ligan. Lagen som faktiskt håller okej klass har haft Copa Libertadores i vägen och de har således prioriterat bort ligan.

Det är inte endast motivationen hos de äldre ”stjärnorna” som spökar utan även den fysiska aspekten. Jorge Valdivia, Carlos Carmona, Jaime Valdes och Esteban Paredes har alla dragits med skador som hållt dem undan från spel i många matcher. Till morgondagens är inte alla borta, men man dras fortfarande med en del tunga skador. Bl.a. de som saknas hittar vi Esteban Paredes (bästa strikern), Carlos Carmona (nyckelspelare på mitten), Jaime Valdes (ikon), Julio Barrosso (ord. mittback), yttern Cristian Gutierrez och nyförvärvet i anfallet Javier Parraguez.

Gjort underverk med materialet

Audax Italiano  var ifjol länge indragna i bottenstriden. Efter en makalös formtopp lyckades de dock segla uppåt i tabellen och befann sig slutligen på säker mark, mycket tack vare anfallsparet Sergio Santos – Jeraldinos förtjänst. Dessa två herrar utgjorde kanske seriens starkaste anfallspar, detta i ett lag som i övrigt inte fick en att höja på ögonbrynen.

Efter den fina säsongen lämnade Sergio Santos för MLS. Den brasilianska talangen lämnade givetvis ett stort tomrum efter sig och det var nog inte många som hade speciellt höga förväntningar på Audax som tappat en kandidat till ligans MVP. Men ledningen agerade bra under transferfönstret och gjorde en del fynd. Dels plockade man in Rodrigo Holgado, en mittfältare som smällde in mål hos nykomlingarna Coquimbo Unido, samt venezuelanen Jesus Hernandez från Deportivo Lara. Bägge dessa spelare har stått för en rad fina insatser (3m+3a samt 4m 0a) och har kompletterat Jeraldino, som faktiskt nyligen också fick chansen i det chilenska landslaget, på ett utmärkt sätt.  Jeraldino själv? 6 + 2 på 11 starter!

Unge tränaren Juan Jose Ribera har gjrot underverk med truppen han har och spelar likt ifjol en vass kontringsfotboll, ett spel som kraftfulle, men också snabbe, Jeraldino kunnat utnyttja maximalt.

Dagens speltips

Colo Colo har en del sjuka vändningar och sena mål på senare tid. Vissa ska de själva ha credd för, och i andra skall domaren samt motståndarna ha ”credd”. Men det går inte att bortse ifrån att Colo Colos spel hackat rejält, vilket kanske inte är så konstigt heller med tanke på alla skador.

Audax Italiano å sin sida har blomstrat mer och mer ju längre säsongen fortgått. Deras kontringsspel är dödlig och man kommer in till lördagens match som det formstarkaste laget i ligan (4 raka segrar).

Hemmalaget kommer att precis som alltid att försöka föra matchen, fansen kommer inte bara förvänta sig det utan snarare ha det som ett krav. Samtidigt gör sig Audax Italianos kontringsspel allra bäst mot höga försvarslinjer, något som Colo Colo ALLTID bjuder på. Jeraldino bör trivas som fisken i vattnet i dessa förutsättningar och kommer på egen hand att vålla stora problem för Colo Colos skadeskjutna försvarslinje. Audax spel funkar dessutom bra på hemmaplan vilket vi inte minst ser på säsongens resultat. Med 4-0-2 är de nästbäst i ligan.

Nog kan man argumentera för att många Audaxspelare inte skulle platsa i Colo Colo, men vi bör fokusera än mer på vad tränaren åstadkommit och vad Audax kan göra SOM LAG. +1 Lina på ligans formstarkaste ag är inget annat än en överdrift och givetvis investerar vi därför pengar på Audax +1.0 ASian Handicap.

Spelet plockas hos Bet365 till 1.88 med 3U. Bet365 erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

Spelet finns även i Asien till 1.94 om man vill spela där (Sbobet).

 • Audax Italiano, Chiles formstarkaste lag (i ligan) atm.
 • Audax är ligans nästbästa lag på bortaplan
 • Colo Colo är rejält skadeskjutet + Passande matchbild för Audax
 • Colo Colo har plockat en del poäng trots sämre prestationer.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK i spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x bonus
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Colo Colo - Audax Itaiano
 • Datum: 26 Maj
 • Tid: 01:30
 • Rek: Audax Italiano +1 AH
 • Odds: 1.88
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Bet365

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *