Spelrek 26/7: Bahia – Cerro URU

Published by Gio on

Copa Sudamericana: Bahia - Cerro URU

Här kommer ett spel som går emot marknaden, antagligen är det inte heller jättebråttom för den som vill rygga att haka på spelet då oddset varit på väg uppåt under dem senaste dagarna. 

På ena sidan har vi Bahia, ett brasilianskt lag som just nu parkerar på en fjortondeplats i den otroligt svårspelade brasilianska högstadivisionen. De spelar en helt ok fotboll men det är framförallt resultaten på bortaplan som spökat denna säsong där de hittills endast skrapat ihop en poäng i ligaspelet (X i den senaste bortamatchen) på 6 försök. Men, spelet har som sagt inte alls varit så dålig som resultaten visat vilket vi verkligen fått ett bevis på när de fått spela på sin hemmaborg där de endast förlorat två matcher under hela året, eller på 22 hemmamatcher om vi räknar ihop både Seire A, Copa de Nordoeste och Campeonat Bahiano. Man har avfärdat både storklubben Corinthians som rivalerna Vitoria på hemmaplan i ligan och i den just nu aktuella Copa Sudamericana så massakrerade man bolivianska Blooming med 4-0.

Cerro är rätt och slätt ett medelmåttigt uruguayanskt lag. De slutade i mitten av tabellen i en enligt mig, i varje fall bortsett från topp 3, betydligt svagare liga än den brasilianska. Cerros status som mittenklubb fick vi även bekräftat under transferfönstret där man inte plockat in någon nämnvärd spelare och dessutom tappat ett par viktiga lirare. I ligapremiären kryssade man mot ett annat medelmåttigt lag i form av Liverpool från Uruguay och det är inte speciellt många saker som pekar på att Cerro på något sätt är bättre än innan uppehållet. I Copa Sudamericanans första omgång spelade de 0-0 borta mot Sport Rosario från den svaga peruanska ligan innan man vann med 2-0 på hemmaplan.

Vår rek

Med tanke på Bahias otroligt starka hemmafacit så är det svårt att blunda för en -1 lina hemma  mot ett lag som är deras motsvarighet i den betydligt mindre jämna uruguayanska ligan. 

Spelet här blir Bahia -1 asian handicap @ till 1.78 hos 10Bet med 3 Units. Även Win to nil till 2.04 hos Unibet känns i överkant men ja nöjer mig alltså med -1 asian. 

  • Bahia har endast förlorat 2 av 22 hemmamatcher under 2018
  • Två lag som är varandras motsvarigheter, dock i två ligor som det skiljer en hel del kvalité emellan
  • Cerro såg inge vidare ut i premiären
  • Bahia roterar en aning, Cerro 7 segrar o 8 x på 15 senaste.

Har du inget konto hos 10Bet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 2.000 SEK
  • Få 100% i Insättningsbonus, upp till 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus + insättning
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *