Spelrek 26/9 till Manglerud-Grüner: Dags för Manglerud att gå från minus!

Published by OskarJ on

Manglerud
Oavgjort
Grüner
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 500 sek
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Manglerud-Grüner
 • Datum: 26 september
 • Tid: 18:30
 • Speltips: Manglerud
 • Odds: 1.63
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Igår var vi 1/2 efter att BIK inte lyckades hitta nätet, men spelbolagen var ute och cyklade på den norska hockeyn och det tackar vi för. Ikväll kör vi på norsk hockey igen där jag är 100% den här säsongen. Manglerud som har startat ganska dåligt möter Gruner som är nykomlingar.

-3 är poängen för Manglerud

Manglerud har poängen -3 denna säsong, man startade på minus på grund av att man hade ganska skakig ekonomi förra året, även Stjernen startar säsongen med -. Manglerud har startat säsongen med tre raka torsk, premiären torskade man mot Stavanger med hela 1-8, match två Frisk/Asker 1-2 och senast torskade man med 6-4 borta mot Storhamar, med andra ord har man spelat upp sig sen premiären. Förra året kom man på en sjunde plats i tabellen där man senare åkte ut mot Vålerenga med 4-1 i matcher. Förra året vann man nio matcher under grundserien och åtta av dom kom på hemmaplan. 

Manglerud har bytt ut lite av truppen sen förra säsongen, på grund av ekonomin har man valt att plocka bort transatlanterna och satsa mer norskt. Mangleruds trupp innehåller endast fyra importer och det är Gustaf Berling som har bra statistik i dom svenska divisionerna, Oscar Fröberg målvakt som hämtades från Almtuna och sen Hakoon Nilsen och Ludvig Steenberg som hämtades från ligor i USA. Utöver importerna finns det ett par norska spelare som håller rätt bra nivå.

Getligaen är en ganska ojämn liga där topplagen är för bra för bottenlagen. Manglerud har mött tre topplag i starten och därför har man ganska dassiga siffror. Det är Stjernen, Narvik och Gruner som man ska plocka pinnar på, och man kan ta ett par segrar hemma i Manglerudshallen. Lagen möttes två gånger under försäsongen, 1-1 efter två tuffa matcher.

Nykomlingarna startade bra men har rasat

Grüner gjorde en riktigt bra säsong förra året och laget fixade avancemang till Get-Ligaen. Grüner började serien med att slå Narvik med 5-1 efter en riktigt fin insats, efter den matchen har det bara rasat. 3-15 på dom senaste två är målskillnaden men då har man också mött Stavanger och Lillehammer. Spelar man som mot Narvik i första matchen kommer man plocka sina poäng men 15 kassar på två matcher håller inte. Grüner under förra året var ganska oberäkneliga då man ena matchen var riktigt bra och andra matchen kunde man spela katastrofalt och Grüner måste hålla hög nivå mot alla lag i denna serie för att ha poängchans.

Grüner har på pappret ett helt okej lag men spetsar som Robin Olsen Syversen som vann poängligan förra året i ettan och framförallt den svenska backen Sean-Michel Sunnqvist som håller hög klass. Grüner har absolut inga problem med det offensiva spelet, det finns massor av skickliga spelare, men defensiva spelet har svagheter. Fem backar väger över 90 pannor och väger man över 90 pannor är man oftast ganska tröga på rören. I förlustmatcherna har just motståndarna försökt få ner pucken djupt på backarna i Gruner och då blir det tufft.

Grüner kommer ha det tufft på bortaplan i år, det är på hemmaplan man kommer plocka sina pinnar. Hade Grüner plockat in ett par klassbackar så hade man varit ett betydligt bättre lag. 15 insläppta på två senaste inger inget självförtroende.

Dagens speltips

Lagen har ungefär samma spets när det kommer till det offensiva spelet, men när vi kollar på det defensiva så håller Manglerud högre klass och det är egentligen bara kanske en back i Grüner som skulle ta plats i Mangleruds backuppsättning. Även om det blev två tuffa matcher på försäsongen håller Manglerud ganska mycket högre i denna tillställning och tror man tar säsongens första vinst. 5-1? Lycka till!

Jag väljer därför att spela Manglerud till oddset 1.63.

 • Grüner har 15 insläppta på dom senaste två.
 • Manglerud har spelat bra senaste två matcherna
 • Manglerud är hemmastarka
 • Grüner har väldigt fin forwardsuppsättning och Sean Michel Sunnqvist

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *